LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Carlar: ja tydzień temu dowiedziałam się, że łożysko ma zwapnienia ale gin mi nic nie mówiła, żeby to było złe. oczywiście zależy jaki to stopień zwapnienia. jeśli mimo to przepływy masz ok - nie ma się czym martwić :)

hej,
moj synek nie mial kolek, ale czy to Kamila nie jest za wczesnie? zawsze myslalam ze kolki zaczynaja sie od miesiaca zycia dziecka...
Ja mimo ze nie mial kolek, profilaktycznie raz dziennie podawałam sab simplex.

My juz po spacerku zakupowym, teraz dzieć śpi w wózku w ogródku rodziców a ja mam do 17 free time :)

Carlar zaciekawiłaś mnie z tym zwapnieniem łożyska, ale wiem tylko tyle co google mi podało

zanetucha, u nas sie nie przebija nawet na moment:( Mi tez chłodno , a nogi to mam istne lody mimo zakopiańskich kapci( zimowych). Cos z krążeniem ewidentnie.

Witam dziewczyny już prawie wekendowo :)

Szkoda tylko że pogoda taka "depresyjna" Niby nie jest źle, ale jakoś tak mglisto... mokro i zimno, nie napawa mnie to optymizmem.

Ja przytyłam chyba 11 kg i też jestem przerażona ;) nigdy tyle nie ważyłam, ale jak oglądam się w lustrze to nadal się sobie i mężowi podobam. Dalej mam śliczną talię hehehe i z tyłu nie widać że jestem w ciąży. Natomiast z przodu... to inna historia- mam ogromną piłeczkę :)
Kiedyś się naczytałam jakiś bzdur że kobieta w ciąży nie ma talii, ja w takim razie wg tej książki jestem ewenementem

Mamo Mikołaja ja też nie mam dziś na nic siły. Chłodno mi ale tak mi się nie chce palić... (mamy piec kaflowy) że chyba ubiore się cieplej i poczekam do 16 na męża żeby napalił :) tak jestem dziś leniwa
dobrze że chociaż czasem się słonko przez to mleko na niebie przebija... można się jeszcze na nie napatrzeć :)

U nas też sab simlex bardzo się sprawdził. Na szczęście kolki trwały krótko. Mam specjalnie zostawioną jedna flaszeczkę dl Helenki, profilaktycznie. jedna z mam tu zaglądających ostatnio pisała, że ma do sprzedania.

my właśnie dziś jedziemy kupić tą huśtawkę bright starts.
Kamilka85-kolki to właśnie takie ataki, zazwyczaj wieczorem, gdy dziecko bardzo się pręży i krzyczy. My to przechodziliśmy z córą do końca 3 miesiąca od 3 tygodnia gdzieś. U nas trochę pomagały krople sab simplex, przysiady z dzieckiem na ramieniu:), kołysanie i suszarka. ponoć skuteczne są takie rurki, ponoć windi. obserwuj Małą i zobacz czy to są takie regularne prężenia. Pewnie będziemy mieć jakoś teraz wizytę u lekarza albo wizyte położnej to podpytaj może

aglow, nie przejmuj się, jeszcze tylko kilka dni i jak pojawi się maluszek skończy się męża miłośc do gry:) Będzie równiez zarywał nocki ,ale już z innego powodu:):P) To jego ostatnie podrygi, niech się cieszy:)

Ja dzisiaj strasznie jestem osłabiona, nie mam na nic siły.Też tak macie? Może to pogoda i ta mgła? Nawet się zastanawiałam rano, czy nie dzwonic po mamę, bo zaczęłam się martwic czy z MIkim dam radę sama. Na szczęście mam przyjechła i własnie wzięła małego na spacer. Mam chwilę oddechu.

Carlar ja też sobie wybrałam dla synka tą huśtawkę podoba mi się najbardziej!

Aglow, no to masz wesoło z mężem. A co z pracą? Nie musi wstawać co rano do pracy? A co do apetytu, to witaj w klubie nienażartych :) Ja też ciągle bym coś jadła, choć troszkę mnie hamuje ta cukrzyca.
Dziś idę kupic herbatkę z liści malin. Nie chciałam tej mojej małej zbytnio popędzać. Ale może herbatka zadziała :)
pozdrawiam ciepło

Witam dziewczyny!

Co do wagi to ja mialam dokladnie 10 na plusie z czego 8 po porodzie spadlo od razu a teraz nie wiem , musze sie zwazyć!
Mala chyba zaczyna miec kolki, ja duzo i chetnie a ponziej preży nozki i jęczy to kolka?

No to mamy piatek.
Jesli przez weekend nie urodze, a pewnie nie, to w poniedziałek mam ostatnia wizyte u gina.

Co do wagi jestem zdołowana, bo mam 17 kg na plusie.
a ciągle w tym ostanim miesiacu chce mi sie jeść... mam mega dola z tym zwiazanego.

Do tego maż mnie strasznie wkurza bo gra co noc na PS3, od dwoch miesiecy noc w noc napieprza na tej konsoli do rana a potem spi do nie wiadomo której..mam mega nerwa!

Teraz np. nadal śpi...

Dziewczyny! Dzis w nocy myslalam, ze sie zaczelo...:) Ale to byl tylko pojedynczy skurcz:) Ale panika byla. Zlapalo mnie od krzyza i sie rozlalo na podbrzusze jak przy okresie. Trwalo kolo pol minuty i zaczelo sie rozchodzic. Kurcze, zaczynaja sie juz cwiczenia solidne chyba:)
Dzis przelozylam sobie fryzjera z 5.12 na 9.11 (nast sroda) i zastanawiam sie jakie sa szanse ze tam dotre! Wlosy mi tak rosna , ze juz teraz ledwo na oczy widze! A do 5 grudnia jakbym poczekala, to bym wlasnego dziecka nie widziala! Jestem ciekawa czy zdaze obciac te wlosy przed porodem...

Dziewczyny czy któraś miała, ma lub słyszała o zwapnieniach na łożysku? Mam teraz mieć kontrole co tydzień i będziemy kontrolować czy moje łożysko jeszcze daje radę...... Kurcze mam nadzieję, że dzidzi niczego nie zabraknie.

Carlar no ten lezaczek Brigh Starts co wkleiłas jest bardziej wypasiony, no i do 11 kg, ja moge tylko powiedziec ze moj (starszej generacji sprzed roku:)) wytrzymał cały czas na tych samych bateriach.

Olcia ten Twoj lezaczek ma moja kolezanka, jej synek skonczyl w tym miesiacu 2 latka i nadal w nim siedzi - jak w fotelu i bardzo go sobie chwali

A ja mam na plusie 20 kilo i nikt mnie chyba nie przebił:):):) ale słodycze sa moją słabością, taki efekt.

Leżaczek mam ten sam, który ktos właśnie sprzedaje na forum
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/dla-dziecka/sprzedam-ciuszki-dla-dziewczynki-ogl4283064.html
On jest do 18 kg, ma melodyjki i lekka wibrację.

wiem, ze temat juz byl poruszany, ale te linki a allegro juz nie dzialaja:/ ja chce uzywac takiego lezaczka od poczatku.mnie sie te fisher prica jakos nie podobaja..zastanwiam sie nad tiny love..

Jodan, dzieki za informacje. Mam nadzieję, że uda się z tą kliniczną, zobaczymy.
Ja mam dzis taki ból wkroczu po wczorajszym badaniu, że nawet nie chce sobie wyobrażac jak boli poród;) Smsów na pewno nie wyśle, jak ta laska z "porodówki" , bo niestety mi nie przysługuje znieczulenie;( a szkoda. Na pewno bym wzięła!
Co do laktacji, to już się wypowiedziałam , ale powtórzę jeszcze raz, że nie wolno słuchac rodziny! Staraj się nie słuchac i nie denerwowac.Wiem ,ze to bardzo trudne, bo sama się nasłuchałam, ale to jedyne co może zadziałac. Z tym leżeniam z maluchem cały dzień w łóżku się sprawdza, sama tak robiłam. No niestety tym razem już nie będę mogła ze względu na synka, ale polecam.Ja sobie też notowałam ile mały jadł jak długo z jakiej piersi itd.Potem te notatki mi bardzo pomogły w złapaniu rytmu, bo na początku to absolutny haos i bywało, że pół nocy na cycu, a nie tedy droga.

ja mam taki leżaczek

http://allegro.pl/lezaczki-fisher-price-3-w-1-az-do-18-kg-okazja-i1900822146.html

i do tego huśtawkę pożyczoną od siostry :)

http://allegro.pl/fisher-price-t2713-hustawka-ocean-akwarium-wawa-i1896839369.html

Myślałam o tej http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-hybrydowa-slonik-wkladka-i1894071839.html

Ja leżaczka jeszcze nie kupuje, kupię jak już będzie potrzebny

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...