LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

aga, ladniutka pileczka:)

image

image
image

hej dziewczynki!
w pierwszej kolejnosci fiffi, pewnie juz jestes po wszystkim i bartusia masz przy cycu. ale jakby nie, to powodzonka zycze i malo bolu. czekam na relacje z niecierpliwoscia! bo nie ukrywam ze ciekawi mnie ten twoj trzeci porod, ja wciaz sie zastanawiam jaki bedzie moj...
gosia, fajny brzuszek i w ogole sliczna fotka, taka retro, no i pokazuje ze kobitka mimo brzuszka wciaz moze byc sexi:)
carlar, mnie tez bardziej podoba sie ta 1 torba, a to dlatego, ze w tej 2 nie przemawiaja do mnie te kieszenie z wierzchu na nic nie zapinane...
mamomikolaja, ja bym na twoim miejscu popedzila meza z naprawa tego samochodu, bo z redlowa do klinicznej kawal drogi. ewentualnie zostaje ci strzala polnocy hehe;)
jodan, a ty kochana kuruj te swoja infekcje, moze jakies grzanki z czosnkiem, syrop z cebuli...na porodowce musisz byc zdrowa i silna!
a ja mialam dzis koszmarna noc. o 2.30 chcialam wstac na siku i taki skurcz lydki mnie zlapal, ze wylam z bolu a maz mi chyba z 20 min masowal te noge. do tej pory ja czuje. no i nie moglam juz do 6 zasnac, balam sie ze znow mnie zlapie. wypilam magnez z saszetki i chodzilam po kuchni by rozchodzic te noge. ktora z was ma tez skurcze i bierze magnez na to i nie chce odstawic do porodu? nie pamietam ktora z was to byla, ale mam pytanie, co konkretnie bierzesz i ile razy dziennie? chyba tez bede brac juz do konca, z obawy...na dodatek 0 6.30 szybko lecialam do kibelka bo wybaczcie kupa mnie pogonila, a wlasciwie rozwolnienie, a dzis maly mi tak na dol naciska, ze chodze jak babcia, najchetniej skorzystalabym z jakiejs laski, tak mnie boli podbrzusze. jakbym miala dzis urodzic.oczyszczenie sie organizmu i te bole podbrzusza, oby to nie byly oznaki porodu, bo ja chce rodzic ale najlepiej po 22.XI albo chociaz po 11.
na razie siedze przed kompem i sie nie ruszam z kanapy i jest ok :)
buziaki dla was!

image

image
image

Gosiu zapomniałam dodać, ze sliczne zdjęcie, bno i piekny, okrąglutki masz brzuszek :D

ja w cizy z Filipem również maialm wyraźna ciemna kreskę a teraz taka delikatną, że prawie nie zauważalną, a pępek mam w kształcie usmiechu, i płaski .

a to mój wczorajszy brzuszek- mąż mnie obstrykał troszkę :D

image

Uploaded with ImageShack.us

Dziękuję za komplementy na temat mojeg brzunia! Kati taka sesja to super zabawa odebraliśmy zdjęcia i są super oglądam je codziennie po kilka razy więc jak masz szanse to czemu nie? ja też odpuściłam wczoraj groby za rok nadrobimy już z naszymi dzieciaczkami!!!

Fiffi trzymam kciuki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kejtig ja mam czasem coś podobnego, i też zaczęło się znacznie wcześniej niż dzidzia by to mogła być, moja gin mówi że to kolka :)

Basieniak pytałas o murzynka to Ci piszę, że 180 C

Mamo mikołaja znam ten ból ja też pojechałam do Akpolu po kilka pieluch a wydałam ok. 100 zł. Trzymam kciuki za przepływy.

U mnie zaczęły sie telefony rodziny i znajomych czy rodzę. Wykończe sie do tego porodu:)Od jutra moge rodzić. Dzis jeszcze musze posprzątać w mieszkanku ale od jutra moge rodzić:)

Ja tez dzisiaj do mojego gin , bedzie sprawdzac znowu te przepływy i zrobi ktg. Zobaczymy co mi powie.
Marzeniem by było, jakby mała się jednak przekręciła do cc, ale niestety czuje ją w dole, prawidłowo.
Ja w Akpolu byłam w ubiegłym tygodniu.Pojechałam tylko po kilka tertówek ,a zostawiłam tam 80 zł. Tam się nie da imaczej:) KUpiłam proszek, puzzle dla Mikusia na wyjscie ze szpitala (cos muszę dla niego mieć ) , rajstopki, pastę itd. Ale niestety nie jest tam już tak tanio jak kiedys.Wiele rzezczy jest znacznie droższe niż w innych sklepach sieciowych np. albo na allegro.

3oko no to jak jutro rodzisz to nie ma sensu :)
Trzymam zatem kciuki. Ja wizyte mam w czw u mojego gina i on pewnie tylko badanie zrobi a 8 idę do Evimedu na usg do tej babki z Redłowa.

Dzięki. Ta większa praktyczniejsza na pewno. Jeszcze dziś przejdę się do Tygryska i Akpolu może.

Carlar dzis ide do mojej przychodni na kontrole, niestety moja gin jest na urlopie i zapisali mnie do takiej beznadziejnej babki na badanie, zobacze jak mnie potraktuje i wtedy najwyzej zapisze sie do evimedu, no ale ja mysle ze jutro zaczne rodzic wiec moze nie bedzie trzeba hehehe.

Co do toreb to ja bym tą 1 wybrała bo jest większa a ja zawsze biore miliony rzeczy (żarcie, ciuchy etc)

aaa i ja nie jedząca mięsa czerwonego:D znów odebrałam świetne wyniki!! :))

Dzień dobry :)

Ciekawe jak tam Fiffi! Mam nadzieję, że maluszek już z nią!

3oko umówiłaś się do Evi Medu?

Jodan nie daj się wirusowi! Staram się nie stresować bo wiem ile zależy od psychiki ale ta położna trochę mnie nastraszyła.
Ciekawe od czego zależy ta krecha:D na brzuchu.

Doświadczone mamy co myślicie o tej torbie? http://allegro.pl/torba-wielofunkcyjna-do-wozka-do-samolotu-babyono-i1902397757.html
ta bardziej do wózka pasuje ale nie ma zdj wnętrza http://allegro.pl/bam-bam-torba-do-wozka-z-przewijakiem-01-kurier-i1884262021.html

Hej porannie
Fiffi, trzymaj się dzielnie. ale możliwe, że już jesteś po wszystkim:)
A my wczoraj skorzystaliśmy z pogody. a poniewaz nie mamy tu nikogo na grobach to spacerowaliśmy po molo w sopocie i monciaku. uwielbiam sopot po sezonie:). tylko już nie mogę nadążyć za mężem i córką, która nie uznaje wózka.
a ja sie boję, że znowu czeka mnie antybiotyk, bo znowu mi wraca infekcja gardła. do tego mam bardzo liche wyniki moczu-chyba zapalenie. no nic, w czwartek wizyta u lekarza to się wszystko dowiem i mam nadzieję, że mi ciut przesunie tą cesarkę na wcześniej.
Mamo Mikołaja, reperujcie szybko auto, żeby w razie potrzeby być zwarci i gotowi. ale z tego co kojarze z wątków to macie tu rodzinę, więc jak coś na pewno ktoś zawiezie. my jesteśmy skazani tylko na siebie:).
Basieniak, spokojnie, może lada chwila się zacznie. ale za mocno na siłę też się nie forsuj. Mi w odejściu wód pomogły emocje sportowe:).
Carlar, nie stresuj się z tym karmieniem. Bo tu stres akurat nie pomaga. Ja miałam cesarkę, a mimo to karmiłam spokojnie 13 miesięcy. najważniejsze to wyluzować. jak masz karmić to będziesz:)
no i Gosia, śliczne zdjęcie. ja w 1 ciąży miałam meeega krechę, a teraz nic.

hej, kurcze moj synek ma katar, zeby sie teraz nie rozchorował tylko:(

no Fiffi pewnie tuli juz synka, albo zaraz sie odezwie!
Ja na 14.30 ide do lekarza, ciekawe co powie

Witam porannie w nowym wątku :))

gosia24 - śliczny brzusio :))

u mnie wczoraj było spokojnie, choć nosiło mnie strasznie - na sprzątanie i pieczenie ciasta :))
za to dziś nie śpię od 3, obudziły mnie skórcze, są dość silne, co kilka minut, ale wody jeszcze nie odeszły
zbieram sie do szpitala, zobaczyć co i jak..

Tak mowilam o tym lekarzowi juz w 4 miesiacu bo wydawalo mi sie ze to niemozliwe zeby juz tak szybko mnie tak wysoko bolalo. Lakarz stwierdzil ze to nic takiego, pozniej czulam takie wybrzuszenie pod piersia. To nie jest bol piersi tylko z 2 cm ponizej i jest tam twarde wybrzuszone miejsce. Tu lekarze sie nie przejmuja takimi rzeczami i mowia ze to napewno ucisk na cos ale ja to mam od 4 miesiaca i teraz jest niedowytrzmania czasami. No mam nadzieje ze faktycznie to nic takiego.

MamoMikołaja to rzeczywiście masz kawałek. W Redłowie na pewno nie chcesz rodzić? Znajomi ostatnio chwalili bardzo. Ja jeszcze nie wiem gdzie mnie rzuci :)

Kejtig mnie tylko czasem pierś zaboli i lewe żebro. Pytałaś lekarza? Martwię się o karmienie, bo mam guzki w piersiach a jednego kiedyś mi usunięto. Lekarze mówili, że to nic ale położna już nie była tego taka pewna: ehh obym mogła karmić!

Mówiłaś o tym lekarzowi?
Mnie czasem nawala mała po żebrach i wtedy też zapiera dech, ale nie często.
Ide spać.Spokojnej nocki wszystkim życzę.

moze to maluch jest wysoko i uciska ci dlatego masz klopoty z oddychaniem

MamoMikolaja oooo tak wieczny kac pani Ł. to pamietam dobrze hehe

Dziewczyny a czy ktoras z Was ma moze bol pod prawa piersia?? Mnie boli od jakiegos 4 miesiaca i teraz jest to niedowytrzymania. NIe moge wogle siedziec ani lezec, najlepiej mi stac. Zaczyna sie od mrowienia i zachwile nastepuje bol taki na wylot i oddychac sie nie da.

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...