LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

ja mam kreske i wystajacy pepek:p

kejtig nie przejmuj sie ta szkola rodzenia, ja chodzilam przez 5 tygodni i strasznie sie wynudzilam..nie dowiedzialam sie nic nowego, zreszta wszystko jest w necie

Aż strach pomyślec jakby to wyglądało w Ryanair ;):)

Ja byłam 3-cim rocznikiem tej szkoły, zaliczyłam czasy nauki w wynajętym lokalu w bloku nr 25, w harcówce,a potem w pawilonach koło sklepu. Udało nam się załapać na mury nowej szkoły w klasie maturalnej. Jak widzisz, jestem dinozaurem;) 1993r.-1997r.

hehe, tez sie własnie zastanawialam jak piloci tanich linii lotniczych by sobie z tym poradzili, pewnie lądowali by na Wiśle :)

Gratulacje dla tego pilota, on wylądował lepiej bez podwozia niż piloci tanich linii lotniczych z wysuniętym podwoziem!!!

MamoMikołaja w jakich latach chodzilas do Slo??

hheh dałam radę ale nie powiem, że padam teraz! Nogi bolą bo w kozakach obcasy! Crazy kobita! Wczoraj Łostowice a dziś Witomino, Oksywie i Janowo! No ale mówię dzidzi żeby na moje urodziny mi prezent zrobiła i wyszła ok. 17.11:)

jejku jakie to dziwne uczucie jak zobaczyliśmy tę parę z SR i oni już z kruszynką swoją!! Niedługo każda z nas będzie już z maluszkiem:))

Jak Wy dziewczyny dalyscie rade tak wysoko w ciazy chodzic po tych grobach?? Ja sobie odpuscilam w tym roku. Dziadek lezy na witominie, i zawsze trzeba isc kawal drogi od samochodu a babcia w Redzie, gdzie co roku jest ponad godzinna msza na stojaco... Moja mama byla z bratem i postawili od nas swieczki. Trudno, mam nadzieje, ze dziadek z babcia mi wybacza tam na gorze:) Lepiej niech mi jeszcze troche czasu w dwupaku tam wyprosza!:P

Jeny, my dopiero w domu.Uffff...męczyłam się, byliśy na obiedzie u moich rodziców, a potem u teścia na cieście i tak nam zeszło. Ja już ledwo zipię i czekam , czekam i nic;)
Widziałyście to lądowanie samolotu bez podwozia.Szok! Co musieli czuc Ci ludzie w środku...

carlar ty dałaś rade?
ja niestety w tym roku odpuściłam, w sobote byliśmy z mężem na 2 dla nas najważniejszych cmentarzach a i tak wróciłam wykończona, moze też dlatego że mężulek nie ma prawa jazdy i ja za kółkiem :( m.in. też dlatego stwierdziłam że dziś się nigdzie nie ruszam, za duży ruch na drodze, i za duże korki dla takiego roztrzepanego kierowcy jak ja :(

Witam w kolejnym wątku!!

Weszłam z ciekawością zobaczyć czy któraś już rozpakowana a tu spokój:)
Dziś maraton po cmentarzach i teraz odpoczywamy!!

Gosiu fajny brzusiek. Ja nie mam ani tej linii ani wypukłego pępka ani siary... może jeszcze to wszystko przede mną.

W końcu zamówiliśmy wózek! Będzie w piątek:))
Dziewczyny, które swego czasu oglądały torby do wózków, czy wybrałyście jakieś? Torba w Emmaljundze 260 zł więc nie kupiłam.

Lysmonka trzymaj się jeszcze w dwupaku!

Dziś spotkaliśmy parkę z SR i oni już z dzidziusiem! Urodzili 3 dni po terminie w Redlowie. Maluszek miał tylko 2kg ale wszystko ok. Dziwne bo wg usg miał prawie 3kg!! Okazało się, że miał zawiniętą pępowinę....
Bardzo chwalili szpital i położne.

Kamila a Ty rodziłaś na Zaspie i dali Ci znieczulenie???

Winogrona7 jest dokladnie tak jak mowisz co 3-4 godz karmienie pielucha poglaskanie i spanie dalej na kolejne 3-4 godziny!
Ale do tego dochodzi jeszcze walka o pokarm! nie mam wystarczajaco by malenstwo sie najadało i dokarmiam! Ale ogólnie nie jest źle , nie powiem ze sie wysypiam bo przez pierwsze 4 doby nie spałam wogóle, ze stresu , nerwów , emocji pozniej bólu gdy znieczulenie calkowicie zeszlo! ale z dnia na dzien jest lepiej!

Ja mam do terminu 17 dni i jestem juz nerwowa. Wczoraj bylam ogladac porodowke - troche sie uspokoilam, nie powiem:) Polozna powiedziala, ze mam juz nisko brzuch, moja mama tak samo. Dla mnie jest nadal wysoko, wiec juz sama nie wiem. W nocy spie kiepsko bo ciagle latam do toalety, do tego bol pod brzuchem przy wstawaniu lub przekrecaniu sie nie do opisania. Wieczorami puchna mi nogi, mam preoblem z zakladaniem butow...:) z mniej przyjemnych rzeczy, odczuwam przy chodzeniu dziwny ucisk na odbyt:( Z jednej strony mam juz troche dosc, z drugiej strasznie sie boje..

kamilka a jak mała śpi w nocy ? często wstajesz?
w ciagu dnia dużo czasu potrzebuje?
mojej siostry mały przez pierwszy mc był bardzo spokojny, trzeba mu było 30 min co 3 godziny poświęcić (na jedzenie i zmienę pieluchy) resztę czasu przesypiał, liczę na to samo :)

Witam Kochane! no i nieubłaganie nadszedł listopad wiec czas na Was! Moje maleństwo sie pośpieszyło o tydzien no ale i blizej nam do listopadowego watku niz październikowego!!!
Trzymam kciuki za wszystkie!!!!! Basieniak mam nadzieje ze zapoczatkujesz akcje porodową :D:D:D:D:D

U nas juz dawno zapomniane rozmowy o skorczach itd teraz ciegle na czasie karmienie , mleko, mleko karmienie kupki i sen :D

Ja bym dała 180.

wiecie jak to jest pierwsi będą ostatnimi hahahaha

Witam w nowym wątku.
Byliśmy na cmentarzu w Sopocie, zapaliliśmy znicze, pomodliliśmy się i już w domku.Dla mnie , to była wyprawa jak na Mount Everest:)Po powrocie jeszcze drożdżówkę zrobiłam, bo obiecałam rodzinie.A teraz już w nowym fotelu siedzę i się lenię.

No Basieniak dawaj, dawaj, nie obijaj się.Niech się już ruszy ten tasmociąg :)

termin wg usg właśnie minął 27.10 więc młoda się nie dostosowała, a 2.11 jest wg OM i tego się trzymają w szpitalu

Kochane jedna z Was dawała przepis na murzynka (nie pamiętam która;(), ale mam pytanie - umiarkowanie gorący piekarnik to 180 stopni???? czy więcej?

oj faktycznie, masz termin na 2 listopada! a czy to jest termin wg OM czy usg?

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...