LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-26-t282164,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.kaasiak - 7.11
2.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
3.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
4.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
5.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
6.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
7.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
8.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
9.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
12.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
13.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
14.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
27.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
28.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
29.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Basieniak śliczne to maleństwo , gratuluję :)

zanetucha to ty gdzieś w kartuzach nad klasztornym mieszkasz?

Fiffi moja bardzo dużo śpi, wczoraj jak zasnęła o 17 to przed 20 nie mogliśmy jej dobudzić, była z nami w kuchni, głośne rozmowy, walenie garami, a ona nic...zasypia automatycznie podczas karmienia jak się naje...na mnie to całą dobę by przespała...czasami w nocy jest masakra, bo wtedy częściej jej się zdarzy marudzić, no i wtedy łóżeczko jej nie pasuje, w wózku lubi spać

Dzień dobry dziewczynki !

Ja godzinkę temu wstałam ale dopiero teraz zabieram się za śniadanko, głodna jestem, ale nie chce mi się go robić. Fajnie by było mieć takiego hmmm... kucharza, który cały czas by siedział w kuchni i na zawołanie nam robił coś do jedzenia :)) ...się rozmarzyłam

Wczoraj robiłam to ciasto co Wam wysłałam, ale zrobiłam trochę inna wersję. Zamiast 5 jabłek, dałam ich 4, do tego puszkę moreli, 1 brzoskwinię z kompotu, natomiast zamiast rodzynek- całe opakowanie żurawiny suszonej.
Kurcze niby mam cukrzyce... dlatego od razu po zrobieniu zaniosłam dwóm sąsiadkom, aby nie dorwać się do całej blachy ;)
No ale niestety mój plan się nie powiódł. Już podczas krojenia zjadłam 3 kawałki na raz ! Ciepłe !! Boże co za zachłanność. ALe było przeeeeeepyyyyyszne.
Wieczorem zostawiłam mężowi kartkę na stole "Zabierz ode mnie ciasto, weź je do pracy. Mi zostaw tylko 1 kawałek".
No ale zlitował się nademną i zostawił mi 4 kawałki hahaha

Macie jakiś sprawdzony pomysł na zapiekankę makaronową ?? Albo jaką kolwiek zapiekankę. Dziś robię schaboszczaki, ale chciałam już na jutro obiad przyszykować bo planuje jechać do Gdyni, wiec jak wrócę to już nie będzie czasu na pichcenie, tylko ewentualne podgrzanie.

Cuuuuuuudna pogoda dzisiaj. Muszę wyjść się trochę dotlenić :) Szkoda że mieszkacie daleko, u mnie fajne miejsca do spacerków :) Ulice dalej mam jeziorko i las, ale sama boje sie tam chodzić.

Widac,że jestem zmęczona,bo tydzien dopiero w środę.Coś szwankuje mój suwaczek.

Basieniak-mój mąz wraca za tydzień do pracy,a obecnie to ciągle cos załatwia i go nie ma:(
Dziewczynki pomagają nie są zazdrosne,ale ciągle by go przytulały i budziły,w nocy też się budza i wędrują tradycyjnie do nas do łózek.
Powiedz jak Twoja córcia śpi w ciągu dnia,ile czasu?Mój synek to dwa razy spał po 40 min.to byl sukces,teraz śpi 15min.pewnie zaraz będzie płacz.

Dziewczyny wieczorem dam znac na facebooku,Calar-jesteśmy rodziną,mam to samo panieńskie nazwisko:)

Kamilka-śliczna córeczka-prawdziwa gwiazda:)
Biedronka-Fajne dzieciaczki,może jeszcze kiedyś będziecie mieli córeczkę;D

U mnie nie ciekawie,mały cały czas wisiałby na cycyku,jak go odkładam to płacze.Chciłam go dokarmic,ale narazie się boję bo ma straszną wysypkę-w szpitalu mówili,że to hormonalna,ale wygląda jakby go pszczoły pogryzły.Jutro jedziemy z nim do szpitala na badanie,więc zapytam co mu jest.

Nie moge uwierzyc,że jutro będzie już tydzień:)
Dziewczyny czekamy na kolejną dzidzię

3oko-mam nadzieję,że Bartek będzie moim kucharzem,bo na męża nie mam co liczyc.
Pozdrawiam Was Pa

Witam się poniedziałkowo:)
Mąż dziś do pracy, a my same...fartem udało mi się wziąć prysznic:D

Co u Was?

Jeżeli mogę się wtrącić ja też sądzę że warto jechać bo wiecie jak to jest przez telefon, wszystko mogą powiedzieć bo później nie ma jak udowodnić a i żywego człowieka trudniej zbyć:)Czy oriętujecie się czy na klinicznej jest już po remoncie ewentualnie ile czasu zostaje się po porodzie i czy wypisują tam w niedzielę?

hej z rana.
Zanetucha, tam nie ma co dzwonić. Tak jak pisze MamaMikołaja najlepiej pojechać i z tego co wiem to ktg nie mogą ci odmówić, najwyżej chwilę poczekasz aż będzie wolne na IP.
MamoMikołaja-ty jedź do szpitala z tym skierowaniem od lekarza. Bo jeśli faktycznie coś masz tam nie tak;) to jak zacznie sie akcja porodowa to może być za późno na cc. Ja też mam ze wskazaniem i też będę czekała na info od lekarza, kiedy dokąłdnie mnie przyjmą, bo jest sporo dziewczyn ze skierowaniem na cc i muszę jakoś te operacje poukładać. więc powodzenia

ja tez nie licze ruchow bo bym sie zaliczyla hehe. Moja mala to mala wariatka, wogle nie spi i ja to bardziej moge sie martwic czy nie jest zbyt ruchliwa. Tzn spi 5 min i buszuje 30. I tak caly czas, sypiam po 2 godz i sie budze bo tak mocno kopie.

zanetucha, dlatego może warto jest zamiast telefonu, zjawic sie osobiscie i p[oprosic o zwykle ktg. Zawsze człowieka żywego trudniej spławić, niz odłożyc słuchawkę. Ja dlatego jutro rano chcę podjechac i zapytac co ze mną, bo spodziewam sie, zę przez tel. spławili by mnie mówiąc, że mam się zgłosic jak zacznie się akcja czy coś w tym stylu. Nie wykluczone, że tez mi tak powiedzą i jutro, ale trudno. już i tak mam dośc i najwyżej wróce do domu. Jakbym się jutro nie odezwała cały dzien , to znaczy ,że jednak mnie zostawili.Jakby co , trzymajcie za mnie kciuki dziewczynki.
Dobrej nocy.

ja wogole nie licze ruchow..tylko codziennie czuwam zeby w miare regularnie sie ruszala..kiedys byl taki okres ze mala sie gwaltownie ruszla, nastepnego dnia sie lenila i bardzo malo ruszala..tak jak w Twoim przypadku sie deberwowalam ale poczytalam troche i ze to niby normalne jest..

Kejtig ja też codziennie mam skurcze- to m.in. przez nie trafiłam w zeszłym tygodniu do szpitala, ale od kąd biorę magnez to są one mniejsze, może Ty też powinnaś, bo mamy taki sam termin, a więc na nas jeszcze czas :)

Ja mam w czwartek wizytę- dzień przed Tobą hehe :) Powiem Ci co mi powiedziała, to Ty już nie będziesz musiała iść :P hehehe
No bo skoro jesteśmy w tym samym tygodniu ;) oczywiście żartuję. Jak by ktoś żartu nie skumał ;)))

Wiecie babeczki co, dziś miałam bardzo mało ruchów, z reguły dociągam do tej 10, chociaż jak nie liczyłam to wydawało mi się ich pełno, a teraz jak liczę okazuje się że jednak nie jest ich aż tak dużo na te 12 godzin.
Wracając do tematu... mały z reguły się ruszał co 1,5 godziny i wiercił się minimum 30 minut. Dziś natomiast budził się co 2,5 godziny i dawał mi ledwo wyczuwalnego kopniaka albo parę maleńkich również słabiutkich.
Dziś naliczyłam 7 ruchów, więc tak jak piszą na karcie "jak masz 10 i mniej ruchów zgłoś się natychmiast na IP". Więc zadzwoniłam do nich, bo jestem w Kartuzach, więc czułam że ten dziwny szpital mnie odeśle. No i powiedzieli że nie mam przyjeżdżać bo mnie nie przyjmą, że na tej karcie przesadzają... hmmmm nie wiem co o tym myśleć, jakoś mój szpital poważniej traktuje ciężarne.

Nie chodziło mi o to aby koniecznie iść na oddział, tylko żeby mnie ktoś zbadał i zobaczył czy wszystko jest ok.

no mam nadzieje ze to nie czop bo troche na to za wczesnie u mnie:/

zreszta moj maz wyzjezdza w tym tyg i do soboty bede sama i mam nadzieje, ze zaden przedwczesny porod mi nie grozi:/

a w szpitalu i tak pewnie nic nie powiedza:/

Czesc dziewczyny

Ale Wy duzo piszecie, nienadazam z czytaniem :)

Kati to moze byc czop, moja kolezanka jest w 35 tyg i od 2 dni lezy w szpitalu, wczoraj jej odszedl czop ale to nie swiadczy ze zaraz bedzie rodzic. Daj znac co Ci powiedzieli w szpitalu, chociaz znajac tych lekarzy tutaj to pewnie powiedza ze to nic takiego.

Ja wizyte mam w piatek, juz sie niemoge doczekac. Codziennie mam jakies male skurcze.

nam tez Piotrus płakał przez 2 pierwsze kąpiele, az zrobilismy tak jak mowili na szkole rodzenia - parówka w łazience i w tym ciepełku sie uspokoił i ani razu juz nie płakał.
MamoMikołaja musimy byc dobrej mysli, masz pewnie jakies papiery na tą Twoją macice (czy miednice) wiec moze trafisz na normalnego lekarza i bedzie ok!

ola_86_22 na wyspach wizyty ma sie w szpitalu..ja mam do porodu zwykly duzy meski t shirt

Dziewczyny zaproszenia wyslane :).

MamoMikolaja maly jak na razie spi z nami i w nocy tylko cyca wystawiam, wiec nie jest zle. Chociaz chce juz powoli przekladac malego do koszyka, ale jakos mi nie idzie. Co do kapania...do teraz mi placze za kazdym razem, ale z Oscarem tez mialam ten problem. To samo z przewijaniem :(.
Maz do 17 listopada ma wolne, wiec jak na razie Oscar nie jest zazdrosny.

ja mam nadzieję że mnie z klinicznej nie odeślą, jeśli tak się stanie to zaspa a w ostateczności wojewódzki.
będziemy się martwić jak nas nie przyjmą, dobrze że szpitale są blisko od siebie.

ja poproszę o zaświadczenie w czwratek i zobaczę co doktor powie bo chcialabym to becikowe szybciej zalatwic niz na wizycie już po porodzie jakies miesiac później

ja kolejek na Klinicznej się nie boję - mi koleżanka bardzo polecała Wojewódzki więc jak coś to tam podjedziemy

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??