LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

dziewczyny ja też należe do tych kobiet przechodzących ciąze bezobjawowo.

Moi znajomi sie śmieją, że gdy jestem w ciązy to czuję się lepiej niż normalnie:)Coś w tym jest.

Tę ciązę przechodze identycznie jak poprzednią moją ciąże.Wcinam nabiał i słodkie innych objawów brak.

kati:) zdecydowanie masz racje, ale mnie akurat brak objawów bardzo źle się kojarzy i wolę by mnie sponiewierało...

kazda ciaza jest inna i niektore maja objawy typowe dla tego stanu a inne nie maja zadnych..nie oznacza to ze jak sie nie ma objawow ciazowych to ciaza sie zle rozwija..

A ja każdą (ta jest 3) przechodzę inaczej. Tą najgorzej...
W 2 nie miałam żadnych objawów i co? i poroniłam, więc ciesze się jak teraz mnie męczy, bo chociaż wiem, ze jest OK.

ja niestety nie należę do kobiet co mogą całe życie być w ciąży :/ 3oko tylko zazdrościć :D

Zanetucha ja nie ma zadnych objawow ciazy oprocz zgagi, w pierwszej chociaz mnie cycki bolały na poczatku a teraz nic! Jak dla mnie w ciazy moglabym byc cale zycie ;)
aha, no i w pierwszej latałam ciagle na kibelek, balam sie ze bede miala czeste w ciazy zatwardzenie a tu wrecz odwrotnie, az musialam uzywac kremow i chusteczek do tyłka mojego - jeszcze wtedy w brzuchu - synka :D

no to ona tego po prostu nie przeszła, mnie dopadło to na początku, a od 6 tc wymioty, od niedawna lepiej się czuję, a z innego forum wiem, że prawie każda ma tą dolegliwość więc dla mnie to normalne :)

Basieniak, koleżanka była już w ciąży i to po raz drugi... Ale ona zdecydowania inaczej ją przechodziła. Prawie całą ciąże- tą drugą przesiedziałą nad kibelkiem i zamiast przytyć to chudła w oczach i na wadze i o dziwo chłopak urodził się zdrowy, o czasie i z porządną wagą. A ona... po ciąży miała niedowagę i to nie jakiś tam 1- 2 kg, ale sporą niedowagę.
Każdy to inaczej przechodzi, ja jednak wolę moje gazy jak te jej mdłości i wymioty...

A co do brzucha to też mam twardy, ale bez przesady. Wczoraj taki nie był. Podejżewam że za dużo się dziś obżarłam :)

kati ja mam czasami taki twardy, najbardziej wieczorem chyba

dziewczyny czy wasze brzuchy tez zrobily sie takie twarde?

zanetucha nie jesteś jedyna, bo ja miałam tak na początku, a później to przeszło, a doszły inne objawy...jeszcze wszystko może być przed Tobą, a Twoja koleżanka albo nie była w ciąży jeszcze, albo to ją nie dopadło, ale normalny objaw

Dziewczyny widzę że tylko ja jedna mam dziwaczne objawy ;)
Każda z Was pisze o mdłościach, wymiotach, częstszym sikaniu ale mnie nikt nie pokona hehe

Słuchajcie ja nie mam kompletnie żadnych objawów związanych z ciążą poza zatrzymaniem okresu, ale mam za to jeden dziwaczny i krępujący.

Pewnie część z Was zaraz spadnie z krzeseł ze śmiechu jak moja koleżanka gdy jej powiedziałam :/ a mianowicie... nigdy w życiu nie puszczałam tyle bąków co teraz hehe

Myślałam że sobie coś ubzdurałam, że może diete zmieniłam nieświadomie. Ale nie... cały czas jem to samo. Szukałam w internecie informacji na ten temat i Bogu dzięki nie jestem w tym objawie osamotniona ;) tylko że inne dziewczyny z tego co czytałam podobno same przed sobą uciekają z pokoju gdy im sie zaczyna hehehe, ze mną na szczęście aż tak źle nie jest

ja jakbym w Irlandii skupiła się tylko na szpitalu to o płci bym się dowiedziała dopiero w 23tc, bo taki mam termin następnego skanu, ale mam nadzieję, że ginka powie nam około 22 maja, o ile dzidzia tym razem będzie chciała bardziej z nami współpracować

moja cała rodzina liczy na dziewczynkę, a mój na chłopca;)

Jodan ja mam czesto rwe kulszowa, jednak odpukac dawno mnie nie dopadla a to chyba dlatego ze regularnie 2-3 razy w tygodniu chodze na basen (wczesniej bylo gorzej).

W pierwszej ciazy dowiedzialam sie kto mieszka w brzuszku juz w 16 tyg, teraz chodze panstwowo wiec dowiem sie pewnie dopiero na połówkowym...

AGA111 czopki glicerolowe bezpieczne w ciąży mi pomagają od razu, wystarczył jeden, aby wszystko wróciło do normy ;)

Aguś ja miałam zaparcia po żelazie.

No nic na zaparcia dużo wody i herbatka koperkowa. Innych cudownych środków nie znam.

witam

ja własnie wybieram się z synkiem na spacerek. Pogoda piekna, więc żal siedzieć w domu :)
dzis znów głowa ćmi :(
a wczoraj bolał mnie brzuch, więc łyknełam nospe i poszłam spac po 20 :( byłam wystraszona :(

i mam jeszcze jeden wstydliwy problem... zaparcia. Żrę juz wręcz suszone sliwki, jem aktiwię, ale marny skutek... macie taki problem ???

U mnie waga stoi w miejscu wiec nie jest zle, ale ja i tak do szczuplych nie naleze. A ja dzisiaj z rana bede leniuchowac, pozniej wezme sie za jakies porzadki

dzień dobry dziewczynki ;)/mamusie :) życzę Wam miłego i udanego dnia bez wymiotów i innych ciążowych rewelacji ;) ja lecę do szkoły...dziś do 17...

do uslyszenia :*

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.kati:) - 5.12
13.gosia24 - 6.12
14.aniol184 - 11.12
15.agusia85 - 12.12
16.zanetucha83 - 24.12
17.Olenka_21 - 24.12
18.Olcia529 - 26.12

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...