LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

ja dziś pierwszy dzień w domu, od wczoraj rano zjadłam 1 kanapkę :( odrzuca mnie od wszystkiego :( no i cały dzień do teraz przespałam...

ja wciąż mało jem, 4 kg na minusie, a brzuszek na maksa widoczny...wczoraj była u nas kumpela i nie mogła oderwać wzroku ;)

To ciesz sie że masz co pokazać, w sumie mamy takie same terminy a u mnie mało co widać. Czasami na wieczór jak po całym dniu jestem bardzo objedzona to sie ujawnia nieco wystające podbrzusze a tak to nic!

mi jest jakoś dziwnie, że wszyscy patrzą się na mój widoczny już ciążowy brzuszek...jeszcze się nie przyzwyczaiłam, że jest :D:D:D

acha, szkoda ze nie w trojmiescie...

Mrenda planuje w Elblągu w Szpitalu Wojewódzkim - tam mam zaprzyjaźniona położną :) nie mieszkam w Trójmieście. Zamieszkuje okolice Stegny Gdańskiej :)

Jodan moją kumpelę na początku ciąży dorwała rwa kulszowa i gin dała jej tydzień zwolnienia, miała leżeć w tym czasie. Po tygodniu już czuła się lepiej, jak również dostała od ginki list czego nie może robić w pracy z tego powodu...żadnych tabletek nie dostała, bo na rwę i tak tylko przeciwbólowe i leżeć na twardym...tyle wiem

Z opryszczką jest tak, że trzeba unikać osłabienia organizmu: przemarznięcia lub przegrzania, mi często towarzyszyła przy przeziębieniu, raz miałam latem po wielkim upale, no i bezwzględnie stosować higienę, żeby wirola nie przenieść w okolice intymne

aga111 a gdzie bedziesz rodzic?

image

image

image

widzisz aga111 idziemy leb w leb :)

ja chyba w ciązy nie miałam opryszczki... nawet nie wiedziałam, ze lekarze gin od razu kieruja na badanie jak ona sie pojawia w ciąży?

A ja prenatalne mam 20 maja :) juz czekam z niecierpliwością :))))

Ja w poprzedniej ciąży przechodziłam opryszczkę kilka razy, na początku z dwa. Trzeba zachować higienę (ja używałam plasterków na opryszczkę), opryszczka jak każda infekcja może, ale wcale nie musi zaszkodzić dzidziusiowi. Najlepiej ciepło się ubierać, aby unikać wyziębienia. Nawet latem idąc nad morze zawsze miałam sweterek w pogotowiu.

dziewczyny a powiedzcie mi własnie jak to z ta opryszczką jest, ja na początku tez miałam na ustach. mam do niej skłonności raz na jakis czas, czy powinnam się tym martwic ?

Co do USG prenatalnego to niestety lekarze sami z siebie nie są zbyt chetni na kierowanie na nie . Ja osobiście mialam robione w 11 tc tylko dlatego ze skłamałam iż na poczatku ciąży mialam malutką opryszczke na ustach ( doradził mi to znajomy ginekolog-z opryszczką kierują od razu ) jak bym tego nie powiedziała musiałabym iśc prywatnie i płacic 150-200 zł .Teraz mam wizyte kontrolna 10 maja :) doczekać sie nie moge :)

To nawet nie wiedziałam, że po 35 USG jest za darmo ale mi i tak duzo brakuje(mam 27).Pewnie dlatego lekarz mi tego nie powiedział.

Ja robie w Gdyni w Star-Medzie.

my kobiety w ciazy jestesmy pod ochrona mialo byc oczywiscie...w kazdym razie polozna kazala mi przyjsc 19 mimo terminow, no to przyjde.

ja co miesiac chodze na wizyty do zwyklej przychodni na kolobrzeskiej, nawet jesli sa dlugie terminy, teraz dopiero na koniec lipca...! my kobiety jestesmy pod ochrona i polozna mi po prostu kazala przychodzic i juz. musza nas przyjac. wiem ze to troche nie fair wobec innych nie w ciazy , ale ja tego nie wymyslilam. takze ide teraz 19 maja.
co do usg prenatalnego to ginka dala mi skierowanie do invicty do medisona i powiedziala ze bedzie darmowe, no ale ja wlasnie skonczylam 35 lat, wiec moze dlatego...

image

image

image

Przepraszam,że się wtrącam,ale mam do sprzedania tanio kolczyki (3zł/szt.).Może którejś z Was coś wpadnie w oko.
Pozdrawiam

http://picasaweb.google.com/114460135607161713237/Kolczyki?authkey=Gv1sRgCMvlt8nNyP6-Ig#

Ok, nie wiedziałam, że są dwa rodzaje USG :) Ale kto pyta ... :)

Ja mialam ostatnio usg prenatalne w przychodni za nic nie płaciłam.Jest ok,bardzo dobre usg bo obraz bardzo duży.

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......