LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

Kasiaka,jak pójdę na wizyte będę w 17 tyg.Sama jesetm zdziwiona,bo w zeszłych wiedzialam pózniej.To chyba zależy od lekarza i dobrego usg.

dziewczyny do 12 tc pracodawca dowiadując się o ciązy może nas zwolnic :( Chronione jesteśmy dopiero po 12tc!!!!!!!! chyba, że szefostwo super i nie zrobi takiego świństwa...

ja od wczoraj mam straszny ból głowy, ale z każdym dniem mdlości lżejsze :)

Fifi a w którym tygodniu ciąży jesteś?
Pytam się bo szybko masz poznać płeć. Ja dopiero w czerwcu

Witajcie po zimnej majówce, z nudów można pasc.Moje dzieci nie chcą isc na dwór bo im zimno.Ja mam na każdej wizycie usg,chodzę państwowo.Teraz ide 25 i już mi powie jaka jest płec.
Też myślałam o imieniu Maja,albo Malwinka.Chłopiec myślę,że Bartek.
Już mogę noramlnie myc zęby,w dodatku zaczęłam więcej jesc.Moje upodobania to parówki i sałata oraz mięso.Mówią,ze będzie chłopiec,bo w zeszłych ciążach dużo jadłam słodkiego ciasta i potrafiłam zjesc kilka paczek żelków-teraz moje córki kochają żelki :)

chcialam tak,ale jak ja bede w 12 tyg. to juz bedzie koniec roku szkolnego, a nie chce go zostawiac z taka wiadomoscia na ostatni dzien...

olenka ja bym poczekala do 12 tygodnia i wtedy poinformowala szefa.

Ja tez w 12 tyg mialam usg a teraz pewnie dopiero polowkowe bede miala bo chodze panstwowo, no ale na polowkowe i tak pojde prywatnie do Invikty bo chcemy nagrac płytke dla dzidzi

ginka prenatalne robiła mi główką dopochwową oraz 2 końcówkami przez brzuch (nie wiem czy było to jakieś specjalistyczne usg),
w szpitalu nie zrobili mi takiego badania, USG trwało chwilę i było tak:jedno dziecko, wszystko dobrze, ma 5,48 cm, za wcześnie, aby coś powiedzieć, o 5 dni do przodu to jest bardzo dobrze i dziękuję :D

wiem, że ginka kazała mi przyjść na to badania przed końcem 1 trymestru, bo później to już nie można chyba zrobić tego badania z przeziernością karkową

ooo Kati położna leciała wg pytań u siebie na monitorze i tam zapisywała od razu moje odpowiedzi, taka jakby elektroniczna karta, było ich dużo

jak nie bedzie swinia to przedluzy, ale ludzie sa rozni...

2 lata

a jak dlugo tam pracujesz?

no nie wiem czy taką dobra..ja mam zawsze umowy od wrzesnia do konca sierpnia.martwie sie co on teraz zrobi...tak bym chciala dostac umowe na stale

olenka jabym powiedziala, bo jak bedziesz sie zle czula to zawsze masz jakis powod..a zwlaszcza ze dyrektor bedzie w dobrym nastroju to grzech by bylo czekac z tak dobra wiadomoscia:)

ja jestem w 9 tc wiec pewnie juz niedlugo pojde do szpitala na pierwsza wizyte..a kazdy ginekolog robi usg prenatalne czy do tego potrzebny jest jakis specjalistyczny sprzet?

basianiak masz moze gdzies pytania jakie zadawali ci w szpitau bo chcialabym sie przygotowac..

ja też powiedziałam od razu ze względu na poronienie wcześniejsze, no i teraz jestem non stop na zwolnieniu...

w szpitalu pierwsze USG w 11tc, a następne mam chyba w 23tc to dopiero jest jazda :D:D:D
dobrze, że moja ginka robi mi częściej, teraz miałam prenatalne, ale maluch sobie przegrody nie dał zmierzyć, a ginka nie chciała mnie już męczyć, ale przezierność karkowa w normie :) 22 maja pewnie się już dowiem kto jest w brzuszku :)

jestem nauczycielką

a gdzie pracujesz jak mozna wiedziec? fizycznie?

ja o mojej ciazy powiedzialam w 6tc, chociaz nie chcialam jeszcze mowic. ale pozniej stwierdzilam ze dla mojego i dziecka dobra bedzie lepiej jak pracodawca bedzie wiedzial..przez to ja moge sie oszczedzac w pracy (czytaj leniuchowac) nie mam dodatkowej pracy i jak sie zle poczuje to moge sobie odpoczac:)

dziewczyny doradzcie mi,jak myslicie,,czy powinnam juz wspomniec dyrektorowi o ciąży czy poczekac? on jutro wraca z urlopu, bedzie w dobrym humorze, zastanawiam sie czy tego nie wykorzystać jako dobra monete

kazdy powinien miec swoje prywatne usg w domu:)

a co ja mam powiedziec? ostatnie USG mialam robione w 6 tc, teraz jestem w 9 tc i czekam na list ze szpitala i dopiero wtedy pojde na nastepne..chcialabym juz bardzo zobaczyc czy wszystko ok i jak uroslo nasze malenstwo

Inne tematy z forum

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...