LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

ja już wolę jak mnie ciągnie niż taki trochę małpowy ból jest, choć najpewniej to ja się czuję około 2 tyg po USG, potem troszkę świruję :D

a i jeszcze odczuwam ciagniecie, i dzisiaj wyjatkowo w gornej czesci brzucha..mnie piersi najbardiej rano bolaly, czasami tak ze nie moglam dotknac, teraz wogole nie bola, wiec sie zaczelam martwic..tym bolem brzucha sie nie martwie bo to podobno normalne jest, w koncu tam w srodku maly czlowieczek sie rozwija i wszystko pracuje na pelnych obrotach..:)

Kati mnie też czasami tak pobolewa jak opisujesz, długo miałam spokój a teraz znów odczuwam, wcześniej brałam nospe, a teraz czekam aż minie, bo to tylko chwila jest...co do piersi mnie też przestały boleć, a od kilku dni znów je czuję najbardziej w nocy więc może tak jest, że non stop boleć nie będą

ja wczoraj zrobiłam zdjęcie brzucha z profilu i aż nie dowierzam, ale brzusio wystaje i jest typowo ciążowy, aż w szoku sama byłam :D

no,ale Ty jestem w 9, a ja zaledwie w 6 :) choć ja zawsze mialam tendencje do tycia i wzdęć, to moze dlatego ten brzuch tak jakos szybciej jest widac.

ja ogolnie tez zauwazylam ze mam lekko wystajacy brzuszek, oczywiscie nie wyglada on jeszcze na ciazowy, ale dla mnie zmiany sa juz widoczne

ja tez dziewczyny najgorzej czuję się wieczorem i czasem nawet w nocy...

w ogole nie wiem czy to jest mozliwe, ale ja mam juz zaokrąglony brzuszek....wczoraj probowalam przymierzac sukienki i jakos nic mi nie pasowalo...wszystko bylo na brzuchu opięte, w piersiach za ciasne..i w ogole jakoś wystaje..to mozliwe?:)

mnie boli brzuch tak jak przy okresie, z tym ze bez bolu..nie wiem jak to wytlumaczyc;/

a no i piersi przestaly bolec, nie wiem czy to dobry znak

ja też zdecydowanie gorzej się czuje wieczorem. Rano musze zjeśc zaraz jak wstanę z łózka i potem jest OK, ale wieczorem jak kładę się spac to się zaczyna masakra :(
tez nie mogę jeśc ogorków ani świeżych ani kiszonych/kirniszonych, kapusty i wędzonych wędlin
jem głównie sery żółte i pomidory oraz jajka, no i białe pieczywo.

Kasiaka a to nie jest czas, kiedy powinnaś dostać miesiączkę???? Mnie w pierwszej ciązy tak bolał brzuch do porodu własnie w dniach kiedy powinna byc miesiączka. No-spa zawsze pomagała.

Chyba mi lepiej po tych 2 tabl No-spy.
Zdecydowanie ja też wolę jak nic nie czuję.
Ja nie moge jeść w ciąży ciemnego chleba bo później jakoś źle mi na żołądku i po ogórkach też jest mi jakoś źle.

a odnośnie brzucha to ja czuję się ostatnio jakoś tak wypchana i czasami czuję podbrzusze, chyba wolę jak nic nie czuję

my w sumie mamy imiona, ale czy to na pewno będą te?? bo jeszcze tyle czasu przed nami :) czytałam dziś o śniegu, szok
ja ostatnio się wieczorami nie za dobrze czuję, jak wciąż ucisk na żołądku i jak zjem to nie wiem czy się utrzyma czy cofnie, ale jest sukces, bo jem już naleśników tylko, ale ciemny chlebek z sałatą i pomidorem :D

Mnie dziś strasznie boli brzuch, mam jakies dziwne skurcze. Wzięłam No-spę i czekam . Mam nadzieję, ze przejdzie ten ból bo jeśli nie to pojadę na IP do szpitala.No nic.Zobaczymy.

Cześć dziewczynki

Witam po długiej nieobecności. Byliśmy u moich rodziców we Wrocławiu na Święta. Było pięknie, wiosennie, zielono (tam już kwitną kasztany!), gorąco, pełno słońca, 25 st. Aż się wierzyć nie chce, że dzisiaj napadało tam 10 cm śniegu !!!

Co do imion, to my też jeszcze nie wybieramy. Z Pawłem zastanawialiśmy się dość długo i ostateczny wybór był dość późno, dlatego teraz nie zawracamy sobie tym głowy :)

A mnie złapała angina. Mam rozkaz leżenia w łóżku i zakaz kontaktu z synkiem. Zaczęłam nienawidzić swój nos, który od niedzieli nie chce się odetkać. Ogólnie jest katarowa katastrofa .... :P Mam tylko nadzieję, że maleństwo ma się dobrze, bo dostałam antybiotyk ....

Kasiaka ja nawet karty ciazy nie musialam pokazywac bo bylam w dniu porodu wiec brzuch byl widoczny ;) za plombe tą lepszą trzeba placic, ja mialam male dziurki z tyłu wiec wzielam szarą i nic nie placiłam.
Wogole to dentystka powiedziala : "oj pani to dzis urodzi bo dzidzia sie zdenerwuje ze pania boli" no i o północy sie zaczęło, wiec polecam ten sposób na przyspieszenie porodu ;)

ja na razie biore tylko folik, bo nie wymiotuje i wyniki mam dobre, takze lekarka nic mi nie zalecila, ale w razie wymiotow zamiast foliku polecila wlasnie prenatal complex.
co do imion u nas wlasnie latwiej dla chlopaka, choc 2 juz mamy. chyba mikolaj, ale to nic pewnego. dla dziewczynki ostatnio mielismy maja a teraz juz nie wiem, jak bede wiedziec co sie urodzi wtedy powaznie pomyslimy o imionach.

image

image

image

3oko mój mężuś to Robert!!!!!
Roberciki to fajne chłopaki. Nam ciężko znaleźć imię dla chłopca i tak się śmieje, że jak nic nie wymyślimy to Robert junior.

Dla dziewczynki typujemy Ola albo Weronika. Pierwsza córcia to Dorotka.

Napisz coś więcej o tej opiece dentystycznej za darmo. Trzeba mieć skierowanie czy wystarczy karta ciąży?Wtedy nie musisz płacić za plombę?Ciężko mi w to uwierzyć bo nawet panstwowo trzeba było płacić.

witam sie w nowym watku.

Olenka pamietaj ze w ciazy masz darmowa opieke dentystyczna, ja chodze prywatnie a w ciazy specjalnie chodzilam panstwowo :)
Wczoraj kupilam Prenatal w promocji za 15 zl (apteka przy Leclercu na Przymorzu).

Co do imion to teraz ja decyduje bo wczesniej maz wymyslal. Dla dziewczynki jeszcze rok temu chcialam Maja lub Emilka ale teraz juz nie wiem, dla chlopcow podoba mi sie Robert

Dziękuję za zmianę daty :).

Jeśli chodzi o wagę, to byłam 3 na minusie, ale od około 2 tygodni juz mi jest lepiej i zdecdowanie więcej jem. No i mam juz tylko -1.

Co do imion, to jeszcze nie myślimy o tym. Od kiedy byłam w ciąży z Oscarem, to mieliśmy już kilka imion dla dziewczynki, a jak będziemy mieć drugiego synka, to będzie problem z imieniem.
Tak czy inaczej będziemy wybierać imię jak będzie wiadomo co się chowa w brzuszku :).

ja tez ciągle bym spała .

u mnie zaczęły dawać się we znaki wymioty, dzisiaj kilka razy w ciągu dnia ;( w pracy myślałam że umrę, jak mi jutro nie przejdzie to idę na zwolnienie...najchętniej bym cały czas spała...

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?