LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

Melduję się w nowym wątku :) ja na następną wizytę planuję się umóić tak za 2 tyg, ale nie mogę się dodzwonić bo moja pani ginekolog chyba długi weekend zrobiła :) więc jak już będę wiedziała że serduszko bije prawidłowo poproszę o wpisanie na listę :)

Ja też się bałam wcześniej z powodu poronienia, ale teraz coraz bardziej się cieszę ciąża, a coś złego to i pod sam koniec może się zdarzyć, a martwić i tak się będziemy już do końca życia o te nasze dzieciaczki :)))
Dziś chyba bardziej do mnie dotarła ciąża, bo zrobiłam sobie zdjęcia brzuszka i jest nawet duży , tak śmiesznie wystaje :D

Ja również jestem ostrożna zwłaszcza po ostatnim poronieniu, ale ostatnio rozmawialiśmy sobie z mężem o imionach. Mój mąż jeszcze przed ślubem wybrał imie dla dziewczynki - Michalina. Zobaczymy czy bedzie mu dane miec córeczkę :) Mi sie podoba Natasza. Ale do porodu z 10 razy nam się jeszcze może zmienić . Tak było przy Filipie. Miał byc Miłosz, a jest Filipek :)

ja nie mysle jeszcze nad imieniem, ogolnie strasznie ostrozna jestem na punkcie dziecka, nawet ciuszkow w sklepie nie ogladam

ja myślę, ale zacznę na maksa się zastanawiać jak już będziemy znali płeć:D choć z imieniem dla dziewczynki będzie łatwiej, jeśli chodzi o chłopca to mój marudzi odnośnie imion i najlepiej swoje by nadał :D

slonko mamy piekne dzisiaj, tylko wiatr troche chlodny:/ ja bylam tylko na chwile po sklepach pochodzic, bo jestem po chorobie i nie chce zeby wrocila

myslicie juz o imieniu dla maluszka ???

sporo nas juz jest :)
fajnie :)

nie ma za co, to ja przepraszam za gafę;)
byłam dziś na spacerze, ale w sklepie zrobiło mi się słabo, zaczął boleć krzyż i pachwina:/ i strasznie wieje u nas i w ogóle nie czuć słonka

dzieki:)

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.kati:) - 5.12
13.gosia24 - 6.12
14.aniol184 - 11.12
15.agusia85 - 12.12

spoko 5.12

Kati to podaj mi termin z jakim Ciebie wpisać, bo przeglądałam wątek, ale dużo tego było

a mnie nadal nie ma na liscie;/

ja od 6tc biore witaminki+kwas foliowy, na pewno dziecku nie zaszkodza..

U mnie rozstępy w ciąży znikają, taka jakaś inna jestem. Smarowałam się poprzednio sporadycznie Perfectą, zwłaszcza wtedy, kiedy brzuch już mnie swędział. Na przebarwienia na twarzy także polecam krem tej firmy.
Dziś zahaczyłam o laboratorium, aby zrobić pierwsze badania, zobaczymy co wyjdzie. Łykam tylko folik, jak będzie wszystko w porządku to pewnie w ostatnich miesiącach dojdzie żelazo. Wszelkim witaminką dziękuje. Przy Adasiu nic dodatkowego nie brałam, wystarczyło to co w jedzeniu i urodził się na 10:)

Ja zamiast prenatalu biorę falwit. Po prenatalu bardzo źle się czułam.No i cały czas jeszcze jem kwas foliowy.

Jak tam dziewczyny smarujecie się powoli balsamami przeciw rozstepom. Słyszałam, że od początku ciąży powinno się smarować, żeby skóra była w dobrej kondycji gdy będzie się rozciągać.Co o tym sądzicie?

Ja narazie codziennie wieczorem smaruje sie oliwką w żelu ale tak ok. 5 mies. mam zamiar rano smarować się Fissanem a wieczorem oliwką. W pierwszej ciąży nie miałam rozstępów ale zdaję sobie sprawę z tego, że w tej mogą sie pojawić.

ja narazie tylko sam folik biore.
w srode ide na badania morfologii, mam nadzieje ze w normie bedzie wszystko. za za około 2 tyg kolejna wizyta, wtedy podpytam czy jeszcze jakies witaminki przjmować.

ok,wykąpciana :) od razu troszkę lepiej, teraz wypije sobie z mamą małą kawkę, a potem pójdę z mamą na zakupy - to zawsze jakoś raźniej we 2 ;)

co do preparatów, to mialam brac prenatal complex, potem classic, a na koncu dhs, ale complexu nigdzie nie ma więc kupiłam classic. Też wlasnie ma kwas foliowy i 28 jakiś innych witamin, mam go brac do końca drugiego trymestru. W każdej aptece byl po 32zł za 30 tabletek, ale w jednej znalazlam go za 21...swoją drogą, ten sam preparat, a jaka róznica w cenie...

A ja juz po spacerze, bo mój synek sie domaga i nie ma, że deszcz czy wiatr spacer musi byc :)

Ja nie biorę kwasu foliowego, bo mój gin mi przepisał femibion 1, to jest suplement diety dla kobiet planujących ciążę i dla tych co się w ciąży do końca 12tc. Zawiera kwas foliowy, metafolinę , witaminy oraz jod. No i kosztuje 36 zł !!! Następny jest FEMIBION NATAL 2 , który jest od 13 tc oraz podczas karmienia piersia. W necie widnieje cena prawie 50 zł :/ no ale cóż robimy to dla maluszka i jego zdrowia.

ach znam ten ból, ja się zastanawiam czy wstać i może iść na spacer, ale tylko się zastanawiam :D

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (117 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Trening siłowy w ciąży (6 odpowiedzi)

Witajcie. Jestem w 9 tygodniu pierwszej ciąży. Do tej pory ostro trenowałam - treningi siłowe -...