LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 5.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olenka_21 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Kochane zapraszam do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=240212&c=1&k=160

Dzięki Mrenda :)
Ja jak się zdenerwuję albo kichnę, albo mocno wymiotuję to kuje albo tak ciągnie, ale nieprzyjemnie...jak mogę to leżę, a jak nie i kuje mocno to biorę nospe

basieniak, fajnie ze juz wiesz, tez chce dziewczynke!
zanetucha co do kluc to mam czasem chwilowe np. jak kichne, albo kaszlne, wiec moze i od dziury i wertepow w drodze mozesz miec. ale dla pewnosci spytaj gina tego 27.

image

image

image

Dziewczyny mam pytanie.
Dość często kłuje mnie podbrzusze. Ostatnio mocniej i częściej, ale to dlatego że np. podczas jazdy wpadliśmy autem w dziure, albo na ostrych zakrętach czy też jak się przestraszyłam gdy pies wyskoczył nam przed auto- wtedy zaczyna mnie mocno kłuć i trwa to dosyć długo bo ok 15 minut.
Czy któraś z Was ma coś takiego ??
Szukałam w necie informacji na ten temat, ale co osoba to opinia, większość pisze że to normalne bo macica się rozciąga, ale dlaczego boli akurat przy jakimś uderzeniu (wpadnięciu autem w dziurę) bądż przy przestraszeniu.
Są też opinie że co ciąża to inne objawy, ale ten jest jakiś taki dziwny :/ niesądzicie ?
Do lekarza idę dopiero 27 więc wtedy go zapytam, ale miałam nadzieję że może któraś z Was coś takiego miała czy też ma.
A co do wekendu to byłam wczoraj na pierwszym w tym roku grilu :) u znajomych pod Bytowem, a dziś przyjeżdżają teściowie.

Dzięki, dzięki :))) No to już niedługo lista będzie się ładnie uzupełniać, ale jak patrzę po wcześniejszych wątkach to więcej dziewczynek jest niż chłopców:)

Basieniak gratulacje :)
Tez mam nazieje, ze bede miala dziewczynke :). A dowiem sie 15 czerwca.

Basieniak gratuluje dziewuchy! mam nadzieje, ze u mnie tez takowa siedzi ;)

No mój mąż też liczył na chłopca, ale przyjął info o dziewczynce "z jajami" :D:D:D ja czasami czuję takie bulgotki, ale głupieję i nie jestem pewna czy to jest to:)
Ja muszę więcej jeść i dziś nawet mi idzie, nie wspominając o porannych wymiotach:/ no i muszę jednego dnia dość dużo wypić, aby móc przyjąć lekarstwo na ten pęcherz

a pytałam się ginki o tą grupę Rh- i ona mówi, że w 32tc jeszcze raz sprawdzą, a potem dopiero krew dziecka i wtedy zależy jaka ona będzie to albo dostanę, albo nie ten zastrzyk...jak mówiłam, że w Polsce ważna jest grupa krwi ojca/męża, to ona do mnie, że w Irlandii uważają, że nie każdy mąż/partner jest ojcem dziecka i dlatego mają takie procedury ;)

Ja mam większy apetyt,ale nie zmiennie wędlina,mięso i sałata,czasami coś słodkiego.Dzisiaj widziałam ładne letnie sukienki,czas pomyslec o lecie.Mój mąż twiedzi,że widac już u mnie brzuszek.Ja jeszcze się mieszczę w swoje spodnie.Myślę,że w środę będe miała 1 kg na plusie u lekarza.A mam cichą nadzieję na chłopca,czasami się rusza,zobaczymy w środę.
Mrenda,moja córka jest na liście do szkoły,ale decyzja ma zapasc 1września.Chyba musze kogoś poszukac w urzędzie miasta i zapytac o wcześniejszą decyzję.

Dzięki, ale ja się boję jeszcze kupować rzeczy, chyba jak zacznę czuć kopniaki to będę odważniejsza:)

Basieniak,super wiadomosc:)
Chyba zostanę wróżką hi hi
Na dzień dziecka możesz już kupic Małej różową sukienke.

Basieniak gratulacje, tez mam nadzieje ze bede miala córeczke:)

Wczoraj bylam na wizycie, niestety bez usg i nic nie wiem buuuu

Pisałyscie jakis czas temu o wozkach, ja mam xlandera i nikomu go nie polecam, plusy: ładnie wygląda i przejedzie przez wszystkie zaspy, spacerowka rozklada sie calkowicie
Minusy:
-zimna gondolka
-spacerowke nie mozna ustawic pod kątem 90st
-dziecko zeslizguje sie i ciagle trzeba je poprawiac jak chce siedziec

czasami czuję bulgotania jakieś, ale się zastanawiam co to :))))) ale bym chciała poczuć ruchy :) wtedy USG już tak nie będzie potrzebne heh
Kati jeszcze 4 tyg, szybko zleci :)

Witajcie drogie przyszłe mamy :) Ja urodzilam dziewczynke rok temu w pazdzierniku. Wlasnie jestem w trakcie przeprowadzki do innego miasta. W zwiazku z tym mam do oddania 2 rozowe kombinezony zimowe jeden z wojcika a drugi hm nie pamietam w kazdym badz razie jeden taki na 56 troche cienszy a drugi na 62 chyba taki wiekszy nieco i grubszy na zime beda jak znalazl dla Waszych coreczek. Jesli ktoras z Was bylaby zainteresowana to napiszcie do mnie maila a_n_k_a@o2.pl, kto pierwszy ten lepszy :) Odbior w Gdyni (konkretnie Cisowa) oferta wazna jeszcze tydzien, jak nikt sie nie zglosi to wyrzucam a naprawde szkoda bo sa w fajnym stanie! Moze sie komus przydadza nam fajnie sluzyly :)

widzisz jesz tyle co ptaszek a maluszek jaki juz duzy jest:) niedlugo juz pewnie ruchy poczujesz:) nie moge sie doczekac kiedy bede na tym etapie co TY:)

miało być dzięki Kochane :*

Dzięki Kochana, no powoli będziemy dopisywać dalej kto mieszka w brzuszkach :)))

Niestety w szpitalu już coś wyszło z moczem, ale oczywiście dla nich normalne, a dziś ginka sprawdziła jeszcze raz i dostałam lekarstwo, bo jest zapalenie pęcherza, no i szyjka ładna długa więc jest dobrze, ale powoli mam się starać więcej jeść :/ mam nadzieję, że dam radę

gratulacje basieniak:) moze za miesiac i ja bede wiedziala

Gratulacje :)

no wciąż mała jest do przodu, ginka nawet się nie zawahała, ale od razu powiedziała, że dziewczynka, faktycznie 3 razy śniła mi się dziewczynka i jest:))) heh moja mama się cieszy, że będzie prawdziwą babcią, a nie żoną dziadka, bo jeden wnuczek do tej pory w rodzinie jest :)

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...