LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 5.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olenka_21 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Olenka tak strasznie mi przykro :( trzymaj się, musisz być dzielna i się nie poddawać :*

Oleńka na Twoją prośbę

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
20.Tripgirl - 30.12 (07.01)
21.bauaganiarka - 31.12

Oleńka tak bardzo mi przykro:(((

olenka, rowniez mi przykro, ze tak sie u ciebie stalo. to nie twoja wina! widac tak mialo byc. inne pala i pija w ciazy i rodza zdrowe dzieci wiec to na pewno nie przez to ze bylas chora...sily i cierpliwosci zycze. grunt to sie nie poddawac i probowac dalej. powodzenia!

image

image

image

Takie badania robią w każdym szpitalu i po ok 2 tyg masz odbior wyników. Wtedy wychodzi czy znależli przyczyne czy nie i jakie sa zastrzeżenia. Tylko musisz sama o wszystko pytać.

Ola tak jak napisalam w Twoim watku - trzymaj sie dzielnie i nie obwiniaj bo naprawde nie masz o co!

Oleńko - bardzo mi przykro!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(
Wiem co czują Rodzice w Waszej sytuacji - mam znajomych którzy 4 razy przez to przechodzili :/ Ale trafili przy ostatnim takim "wypadku" do dobrej lekarz która już wie co i jak i następnym razem będą Rodzicami.

I Wy też będziecie!! Odczekacie tyle ile dr Wam powie i znów zacznijcie się starać!! z nową nadzieją!! I będziesz najcudowniejszą Mamą na świecie dla swojego Maleństwa - zobaczysz!!

I pamiętaj że to nie Twoja wina, to zbieg nieszczęśliwych wydarzeń!!

Tak mi przykro :( :(

Przepraszam że się wcinam ale takie badanie robią również w szpitalu po zabiegu. Tak przynajmniej jest na Zaspie. Sama czekam na wynik.

Oleńska Kochana! nie wiem co powiedzieć, nic nie jest odpowiednie do tej sytuacji! Musisz znalesc w sobie teraz dużo siły i wiary że będzie wszystko dobrze,musi być.... Na pewno jeszcze nie jedno maleństwo pojawi sie w waszym życiu!

oleńka, kochana, strasznie Ci współczuję (zaczęłam się bać, bo sama jestem po antybiotyku...). Łatwo się mówi, zwłaszcza teraz, ale trzymaj się i nie daj psychice. Teraz będzie Ci ciężko, ale na pocieszenie mam historię mojej bardzo dobrej koleżanki, która straciła maleństwo właśnie w 9 tygodniu, to był listopad a już w styczniu następnego roku (po 2 miesiącach) zaszła w następną ciążę (nieplanowaną) i teraz ma śliczną córeczkę. Ola, dasz radę. Będzie dobrze, jeszcze się z Tobą będziemy cieszyć na forum !!!!

Olenka podgladuje wasze watki juz od dawna, doskonale cie rozumiem bo sama stracilam ciaze niedawno. Nie mam zamiaru cie pocieszac bo wiem ze to nie pomaga. Musisz to przetrwac i zbierac sily zeby sie podniesc i wierzyc w swoje szczescie i dzialac dalej. Przemysl odbior dziecka bo w invikcie mozna zrobic badanie ktore moze wykazac przyczyne obumarcia, np wady wrodzone czy cos wtedy wiadomo jak postepowac przy nastepnej ciazy, tylko to kosztuje okolo1 tys., a to wydarzenie nie przekresla waszych szans na bycie rodzicami. trzymaj sie dzielnie

Oleńka bardzo mi przykro:(
Dużo siły dla Was i bądź dzielna.Ściskam

Olenka tak mi przykro. Na pewno jeszcze bedziesz miala dzieci. Trzymaj sie.

Oleńka-bardzo mi przykro,trzymaj się.
Brzmi to strasznie ale możesz pochowac maleństwo.
Wierzę,że będziesz miała jeszcze dużo dzieci.Moja koleżanka staciła dziecko w 5 mies.,urodzila w łazience.Przeżyla szok,teraz ma dwójkę dzieci.
Ja też jestem nauczycielką,wczoraj strasznie się na szkołę wkurzylam,bo nie chcą mojego dziecka przyjąc do zerówki,z poza rejonu.Mój mąż tez pływał,wiem jak Ci ciężko,ale musisz wierzyc,ze będzie dobrze.

olenka tak mi przykro, trzymaj się dziewczyno

wczoraj bylam na usg,serduszko naszego malenstwa przestalo bić...

w poniedziałek idę na łyżeczkowaie...to pewne skresli nasze szanse na bycie rodzicami..to wszystko moja wina, nie dbalam o siebie, chodzilam chora do pracy..skreslcie mni eproszę z listy...

zycze wam kochane szczescia i zdrowych maluszkow...

lekarz zadal mi wczoraj zabojcze pytanie:czy bedzie pani chciala odebrac zwłoki malenstwa....to juz dla mnie bylo za duzo...

dbajcie o siebie...

to jestem po usg prenatalnym. przeziernosc karkowa i kosc nosowa w porzadku, serce swietnie bije, widzialam tez zoladek i pecherz moczowy, raczki i nozki i jakis podwojny splot w glowce. az odetchnelam. pobrali mi tez krew na hormon hcg, tzw test pappa, bo wiecie ja juz po 35, i skierowanie do genetyka, taka procedura dla pan starszych;) a wszystko na nfz:) nic tylko rodzic po 35 roku hehe. lekarz mi powiedzial tez ze tylko usg na te przeziernosc i kosc nosowa daje 60% pewnosci na brak downa i innych wad rozwojowych, a po tescie pappa procent wzrasta do 90, takze w sumie ciesze sie ze mi to robia, bede spokojniejsza. nastepne takie dokladne usg powinno sie zrobic w 22 tc.
co do konfliktu serologicznego to ma on miejsce gdy matka ma rh- a dziecko ma krew rh+ po tacie. jesli tata ma rh- nie ma konfliktu i jesli kobieta ma rh+, a ojciec rh- tez konfliktu brak. co do przeciwcial to nie wiem kiedy sie je podaje, ale ponoc przy pierwsze ciazy nic sie nie dzieje, za to kolejne sa juz zagrozone.
olenka, badz twarda i sie nie daj, lez i kuruj sie, a maz czy facet niech cie ogrzewa wlasnym cialem hehe:)

image

image

image

ja z natury jestem blondynką, ale z wiekiem mi ściemniały i chciałam mieć kolor podobny do tego co teraz mam naturalnego i wyglądałam staro i brzydko:(((( więc chyba do końca życia zostają mi pasemka blond i w tych się najlepiej czuję:)

no wlasnie tego nie sprecyzowal ale ja sovie tez pomyslalam, ze chyba najwazniejsze zeby nie farbowac w 1 trymestrze, tyle to ja dam rade :)
w zeszlym roku chcialam wrocic do naturalnego koloru co mi sie udalo ale okazalo sie, ze moj naturalny wcale nie jest taki dla mnie odpowiedni jednak :D

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??