LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 5.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olenka_21 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Tak tylko, ze my mamy malo miejsca w mieszkaniu i nie chce tego jeden obok drugiego, tylko wlasnie ten "pietrowy" Phil&Teds. Tylko boje sie, ze to siedzisko dla starszego jest za male. A do tego dojdzie zima, kurtki itp. Musimy przymierzyc malego i zobaczyc jak mu sie bedzie siedzialo w tym wozku.
A moze widzialyscie jakies inne wozki zajmujace malo miejsca?

te wozki podwojne sa super, ja jak bede miala dwojke mlych dzieci jednoczesnie to sobie takie sprawie

Co do wózków, to my chyba kupimy podwójny, bo maly jeszcze za maly. Ja na poczatku nie chcialam podwojnego, tylko chcialam dokupic ta deseczke na kolkach. Ale maz zaczal mowic, ze jak Oscar sie zmeczy, albo bedzie chcial sie zdrzemnac, albo poprostu bedzie chcial sobie usiasc w wozku...no i prawdopodonie kupimy wlasnie ten podwojny. Mamy juz wybrany, ale chce jeszcze zobaczyc w Pl. Jade za miesiac i tam sobie spojrze na wozeczki :).

Mrenda na bank będzie z gondolą, mam nadzieję, że przestanę wymiotować i w końcu się tam wybierzemy:))) zamierzamy się tam zaopatrzyć w więcej rzeczy, ale najpierw wywiad przeprowadzimy :)

zdecydujesz sama ale ja radze z gondola, bo dzieci sie urodza zima, a i w ie potrafi byc zimno wiem cos o tym, a w gondolce zawsze cieplej...

image

image

image

to są te wózki 3w1, gondola, spacerówka + fotelik za 390e...można też dostać te 2w1 i chyba te wózki nam zostaną do wyboru

kasiaka, napisz cos wiecej o tym wozku, jakie sa wymiary gondoli w srodku i wozka po zlozeniu. co ci sie w nim najbardziej podoba a co mniej, skoro go uzywasz juz jakis czas to wyrobiona opinie na jego temat. z gory dzieki.

image

image

image

basieniak, ooo to nawet niezla cena jak na ie, a ma gondole?

image

image

image

a tego jumpera gtx można właśnie kupić w Dublinie i to za około 400e

Mrenda ja używam tego jedo 4 Ds i jestem bardzo zadowolona. Koleżanka ma Jedo Bartithina i również zadowolona bo kilka wózków przetestowała. Ja nie mam skali porównawczej ale Jedo polecam bo fajne wózeczki.

na temat plastrów nic nie wiem, ale gdzieś czytałam, że raczej są spoko i się nie odklejają, ale otoczka się brudzi i jak któraś ma w widocznym miejscu to brzydko wygląda
ja mam uraz do pigułek, strasznie mi namieszały w hormonach wrrr
a z tym podwiązaniem - prywatnie - chyba powinni to zrobić, ale też nie mam pojęcia, o tym, będę myśleć za jakiś czas:)

no ceny niezle, dlatego ja bede kupowac uzywany. na jedno dziecko mi wystarczy, bo czwartego nie chce, oj nie...chyba sobie spirale wsadze, bo lykac pigulki az do menopauzy? a te plastry anty to sie nie odklejaja? najlepiej bym sobie podwiazala, ale chyba nie robia na zyczenie hmm?

image

image

image

jakie ceny tych wózków - SZOK...moja bratowa to chyba dla Borysa miała 3 albo 4 wózki, coś non stop się psuło, a też miała z tej wyższej półki, szły na gwarancji do naprawy, a potem się okazywało, że nie da się naprawić i inny wózek, chyba jakiegoś pecha mieli

Kurde gorzej niż z kupowaniem auta hahahahah
Kati my też regularnie lataliśmy, ale moja ciąże podlega pod zagrożone i dlatego mam zakaz, poza tym wciąż wymiotuję więc dom jest teraz moim światem :/
No ale od lipca będziemy mieli co chwilę gości w domu więc jakoś czas zleci, a potem rodzice chcę wpaść na cały miesiąc po urodzeniu więc chyba nie będę się czuć samotna :D
Mieliśmy we wrześniu jechać autem do Polski na wesele kumpeli, ale zrezygnowałam z tego pomysłu

ja mieszkam w dun laoghaire i tutaj sa dwa sklepy z wozkami, jeden jest jeszcze w blackrock, nie bylam w zadnych, wiec nie moge nic polecic ale jak bedziecie juz jezdzily po sklepach w poszukiwaniu wozka to warto przejrzec wszytskie

ja na szczcescie regularnie latam, umarlabym chyba caly czas tu w irl;p

laseczki, oto caly wyklad na temat wybranych wozkow, moze sie wam przyda. ale to tylko moje odczucia, najlepiej jak kazda sama dotknie, zobaczy i wyprobuje.

tak wiec wrocilam z tego mama i ja ciut rozczarowana. nie ma idealnego wozka! zawsze cos nie tak.
x-lander ogolnie zachwalany, rzeczywiscie dosc maly po zlozeniu. maly, zgrabny nawet z gondola, ale spytalam jednej klientki ktora ogladala inny wozek obok, powiedziala ze miala go przy pierwszym dziecku i byl ok, ale dwa minusy: jak dziecko spalo w spacerowce na lezaco, a potem chcialo sie z powrotem oparcie postawic do pozycji pionowej to ciezko, glupi patent na paski, ciagnie sie za nie; a dwa ze w xa nie mozna przelozyc siedziska na druga strone ani raczki. nie wiem czy to duzy minus czy maly.
http://www.x-lander.pl/xa
maxi cosi z kolei strasznie sztywny mi sie wydal i ta wersja spacerowa taka mala, ze dziecko chyba szybko z niej wyrasta.
http://www.maxicosi.pl/product.php?id=1293&type=color&coid=399
patrzylam tez na mutsy i chyba 4rider najfajniejszy z tej serii, ale tez ciut sztywny i po zlozeniu juz samego stelaza jakis duzy, raczka sie malo chowa, wystaje i sprawia wrazenie ze trzeba miec wielki bagaznik;
http://www.wozki-mutsy.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=-1&d4=0&id=2049&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=AhKzrWuW&k=0&dd=2&pp=1
mutsy transporter bardziej resorowany ale ma wiele niedogodnosci przy zlozeniu i nie ma pompowanych kol.
http://www.wozki-mutsy.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=-1&d4=0&id=1330&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=AhKzrWuW&k=0&dd=2&pp=1
jedo fyn 4d, nawet fajny, ale wydal mi sie wiekszy w porownaniu do innych, ale za to spora gondola i miekki w prowadzeniu, nie wiem jak po zlozeniu. a przykrycie na gondole wydalo mi sie zbyt malo kryjace dziecko.
http://www.ceneo.pl/3142015s
tako, ale nie mieli jumper gtx ktory mi sie podoba. ale ogolnie miekki, fajna gondolka, no niezly tylko razily mnie niechlujne laczenia stelarza, widoczne spawy. w jumperze gtx tego nie zauwazylam akurat.
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=285
takze juz sama nie wiem. pewnie jeszcze wiele razy przejade sie do sklepow zanim cos wybiore...

image

image

image

Fajnie masz Kati, ja niestety mogę zapomnieć o wyjeździe do Pl, nic mi się nie poprawia więc daję sobie spokój, poza tym pewnie ginka mnie nie puści...właśnie moja kumpela pojeździła po sklepach i załamka, beznadziejne te wózki więc zostaje nam jedynie tamten sklep, mam nadzieję, że będziemy zadowolone:D no i jak razem będziemy wszystko podwójnie kupować może i jakiś rabat dostaniemy:)

ja jade na 2 tyg do pl w sierpniu wiec wtedy bede kupowac wszystko dla dziecka..jak dla mnie w irl jest maly wybor wozkow

ja chwilę myślałam o sprowadzeniu, ale niestety nie będę w Polsce a sama chcę na "żywo" zobaczyć, dotknąć, z kumpelą, którą mieszkamy pojedziemy zobaczyć do tego sklepu co wyżej link dałam, bo na stronie nam się wiele rzeczy podoba, a trzeba luknąć w realu, no ale ja muszę się lepiej poczuć, a już nie wiem kiedy to będzie:////

ja wozek z polski bede sprowadzac

Inne tematy z forum

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...