LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Basieniak dawaj zdjęcia brzusia! idziemy brzuch w brzuch a u mnie jakos bez wiekszych zmian! wieczorna oponka ,w ciagu dni aczasami jak sie opije! a tak to naprawde nie wygladam jak cieżarna! USG sie doczekac nie moge!!!!!!! Trzymajcie kciuki wszystkie!!!!!!!

znajoma pojawia się u nas co kilka dni i co kilka dni mówi, że mój brzuch jest coraz większy - i tak się zastanawiam czy jak on co kilka dni będzie się powiększał to jaki on może być pod koniec ciąży, czy w pewnym momencie przestanie się powiększać - ja nie umiem sobie tego wyobrazić hahaha

Kasiaka ja też nie miałam przeczuć, tylko sny :D ja teraz mam u polskiej ginki wizytę około 20 czerwca, ale nie wiem czy będzie usg, bo 29 czerwca mam usg w szpitalu
no i ja ostatnio zauważyłam, że jak wieczorem położę się np na lewym boku i chyba małej to nie pasuje to wtedy coś mnie uciska, takie prądy jakby mnie przechodzą i muszę zmienić bok i wtedy przechodzi

odnośnie łóżeczka to my chyba kupimy 2w1, łóżeczko później będzie łóżkiem, ale chcemy ten wynalazek zobaczyć na "żywo" i wtedy zobaczymy

Kołyskę nową, drewnianą z materacem kupiłam za 120zł. U nas się sprawdziła rewelacyjnie, na górze maluch ma swój pokój, ale w ciągu dnia z nami na dole. Zawsze też można kupić używane łóżeczko w rozsądnej cenie.

hej ja nie miałam pełnego pęcherza, bo przed usg musiałam iść do toalety, bo miałam zapalenie pęcherza i próbka była potrzebna, ale było widać więc to pewnie wszystko zależy od wielu czynników
no i mój od samego początku też jest ze mną na usg

Ja wczoraj poczułam ruchy fasolki!!!!!
Cudne uczucie.

Ja jesli chodzi o płec to nie mam przeczuć ale mój mąż cały czas, mówi ze będzie dziewczynka bo ma przeczucie.Zobaczymy.

co do tego pelnego pecherza to tak mi poradzil sam gin przy ostatniej ciazy, ze wtedy maluch jest lepiej wypchniety i lepiej wszystko widac. a ja akurat wtedy przy tamtej wizycie doslownie przed samym wejsciem do gabinetu poszlam do toalety jak na zlosc, i potem lekarz dobre 40 min pukal i naciskal w brzuch zeby maly odwrocil sie przodem i pokazal peniska :)

image

image

image

Ale dziwne, że lekarka nie pozwalała Twojemu narzeczonemu wejść do tej pory na USG. Mój mąż uczestniczył we wszystkich USG od samego początku teraz i w poprzednich ciążach. Ale sobie wymysliła ....

dziewczyny ja zdycham w te upały :((((

a co do USG ja mam kolejna wizyte 30 czerwca, może tez dowiemy się kto mieszka w brzuszku ? wówczas będe w 18tc

ja tez nie wiedzialam :) dzis mam wizyte na 16.30 :) w takim razie porządnie sie opije przed :) Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze! i że nerzeczony bedzie mógł w końceu ze mną wejść! Wcześniej mowila ze dopiero po połowie! moze zrobi wyjatek i w 18 tc juz go wpuści :)

mrenda to żeby lepiej byo widać płeć trzeba iść z pełnym pęcherzem ?? nie wiedziałam o tym

kati, ja tez mam wizyte w przyszlym tyg bedac w 17 tc, zobaczymy czy cos ginki zobacza, ciekawe nie? ale sie nie nastawiam, chociaz w razie czego pojde z pelnym pecherzem...a noz sie uda...:)

image

image

image

ja akurat nie jestem za spaniem z maluchem, ale to na pewno wielka wygoda dla mamy, bo nie musi wstawac za kazdym razem, no i cycek zawsze w pogotowiu. ale potem czesto sie zdarza ze dzieci za zadne skarby nie chca do lozeczka, ciezko je z powrotem przyzwyczaic. tak mialy moje dwie znajome i spaly potem z dzieckiem do jego pierwszych urodzin albo i dluzej. a maluchy sie tak przyzwyczaily do cycka ze wciaz na nich wisialy a mamy mialy przechlapane. poza tym ja bym sie bala ze je w nocy przydusze, albo wlasnie ze spadnie mi z lozka, no i co z seksem? raczej odpada. ja mialam lozeczko przy samym lozku i jakby co wyciagnelam reke przez szczebelek i juz, bo czasem cyc nie byl wcale potrzebny. ale kazda mama robi po swojemu i kieruje sie wlasna intuicja i wygoda swoja i malucha.

image

image

image

ja nastepna wizyte mam w 17 tc..mam nadzieje ze juz dowiem sie jaka bedzie plec..

no to trzymam kciuki za Zuzie :))))

Jutro moze Basieńku u nas coś zobaczymy! :D mam nadzieje ze bedziesz mogła dopisac przy mnie - córeczka Zuzia :)

no mam nadzieję, że już niedługo zaczniemy dopisywać dzieciaczki do listy, bo moja taka samotna ;)

Hejka my mamy wciąż długi weekend i dziś obżarłam się mięchem z grilla, oczywiście pogoda słoneczno-deszczowa:D:D:D
Moja kumpela rodzi jakoś na dniach, od 4 miesiąca mówili jej, że córka, od 7 miesiąca chyba, że chłopak, a jakieś 3 tygodnie powiedzieli jej, że nie mają pojęcia :))) więc ona teraz czeka już na poród:) Ja mam nadzieję, że u nas zostanie dziewczynka, ale wiem, że pomyłki istnieją jak wszędzie ;) życie :)

Anioł jak się stresujesz bólem brzucha to bierz nospe

ramona178,super życzę Ci wspaniałej córeczki :)

witajcie, rzadko się odzywam bo pracuję jeszcze ale zaczęłam 18 tydzień:) w środę idę do lekarza i mam nadzieje,że już potwierdzi nam płeć bo na ostatnim badaniu mówił,że to najprawdopodobniej dziewczynka więc zobaczymy:) modle się żeby wszystko było dobrze, pozdrawiam

ja mam plana co do wprowadzania pewnej rutyny u takiego maluszka wiec spanie z nim w lozku odpada..ale jak to w zyciu wyjdzie to zobaczymy

Inne tematy z forum

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...