LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Jeśli chodzi o spanie z maluszkiem,to powiem wam,że ja jestem bardzo leniwa i w nocy brałam dziecko do siebie,przynajmniej cycuś był na zamówienie a ja sobie spałam.Pozniej trzeba uwarzac bo mi dzieci spadły w nocy z kanapy,ale dzięki Bogu żyją.Teraz mają swój pokój i swoje łóżka.

ja tez nie polozylam bym niemowlaka "na stale" do lozeczka turystycznego..niektore moje kolezanki uzywaly go zamiast normalnego, ale nie wiem w czym takie lozeczko mialoby byc lepsze od tradycyjnego..zwlaszcza ze cena nie jest nizsza..

ja chyba kupie lozeczko z ikei..

Dziewczyny ja mam łóżeczko turystyczne,ale w nim noworodka bym nie położyła,ono raczej służyło mi pózniej na wyjazdach i w domu jak cos robiałam to córka się w nim bawiła.
Ja nie mam już łóżeczka derwnianego,bo się rozpadlo,ale teraz jest w ikea takie za 90zł i napewno je kupię bo matercyk mam.A na allegro też widziałam jakiś czas temu sklep z wejherowa za 100zł łłóżeczko drewniane,no chyba,że ktos chce za 400zl albo 1000zł takie też są.Ja mialam wcześniej Klupś i się całkowicie rozsypało.

Co do usg,ja nie znam pomyłek szczególnie jak się zrobi 4D.Ostatnio czytałam,że najlepiej widac dziewczynkę,a u chłopca widac już w 19 tyg.moszne.
U mnie dwa razy córka i nie było pomylki.

Ten upal mnie wykańcza w dodatku dzieci są nie grzeczne,ale jutro za to mam labę,cały dzień sama na warsztatach :)

zanetucha, kolyska wydaje mi sie strata pieniedzy, a lozeczko turystyczne to nie kojec, ma dwa poziomy, gorny dla niemowlaka i potem dolny dla wiekszego malucha. i chyba w twoim przypadku to najlepsze rozwiazanie. nalezy dokupic jedynie lepszy materacyk bo te w zestawie sa za cienkie i gietkie. jak jezdzilam do polski na urlopy to wlasnie moje dzieci spaly tam w lozeczkach turystycznych i bylo ok. ja kupilam takowe na allegro za 100 zl niemalze nowke.

image

image

image

ja chcialabym kupic kolyske dla maluszka bo duzo moich znajomych sobie ja chwali a zreszta fajnie wyglada..ale tak jak piszesz posluzy ona tylko do 4 miesiaca(w zaleznosci o wielkosci maluszka) a pozniej i tak trzeba bedzie kupowac lozeczka..dlatego chyba w ramach oszczednosci kupimy od razu lozeczko a za kase ktora bylaby wydana na kolyske kupie lezaczek

cholipa ale byków narobiłam ;)
Kołyska miała być za 300- 500, a nie 30 bo nad taką nie było by co debatować ;)

ja wogóle mam dylaemat z mebelkami...
Tu gdzie mieszkamy to nie mieszkanie szwagierki w w zasadzie w każdej chwili możemy "nie mieć" gdzie mieszkać" bo szuka kupca na to mieszkanie. Wieć logiczne że nie chce kupować za dużo żeby później nie mieć problemu co z tym zrobić.

Miesiąc przed porodem i miesiąc po porodzie na pewno będę mieszkać u rodziców. Tu gdzie mieszkam nie mam nikogo kto mógłby mi ewentualnie w czymś pomóc. Zresztą bała bym się tu rodzic z tym brudnym szpitalu... więc wracam do siebie :)

No i w związku z tym też nie wiem co z łóżeczkiem. Czy taki maluch może spać ze mną na sofie ? Czy kupywać mu jakieś takie mniejsze łóżeczku tupy kołyska ?? Widziałam takie śliczności na allegro. Ale czy jest sens na parę miesięcy kupywać kołyskę za ok 30-500 zł. Na parę ponieważ kołyska jest zbyt mała (wg mnie) żeby maluchowi było w niej póżniej wygodnie
Pozatym u nas trzeba palić w piecach, wiec dlatego też wolałabym uniknąć okresu zimowego tu gdzie teraz mieszkam. Ponieważ zimą są w mieszkaniu zbyt duże wachania temperatury. Jak napalisz to masz np 25, ale przez noc potrafi spaść przy dużych mrozach do 17, jak dla niemowlaka to za duże wachania... Dlatego też uciekam do rodziców

... i dlatego mam mętlik co z tymi meblami :/
a może któraś z Was miała coś takiego jak łóżeczka turystyczne bądź te kołyski o których pisałam ?? Jak to się Wam sprawdzało.
Bo z tego co widzę to te łóżeczka turystyczne to takie typowe kojce do zabawy. Niezbyt to wygodne do kładzenie malucha spać- za nisko

ja postanowilam ze rzeczy i mebelki zaczne kolekcjonowac od 20 tc.. teraz jest jeszcze za wczesnie a pozniej boje sie ze nie bede miala czasu na bieganie po sklepach..zreszta chce kupowac stopniowo zeby sie nie wykosztowac od razu

No to życzę tej dziewczynki i na USG i w dniu porodu :))

Ja też mam zamiar w późniejszym czasie kupować ciuszki i innie pierdoły. Wiadomo że nie chciałabym zostać z tym wszystkim do ostatniego miesiąca czy też kupować po porodzie bo to była by paranoja i nawet nie podejżewam siebie o wolny czas po porodzie w celu szukania mebelków ciuszków czy innych rzeczy.
Najlepiej kupywać w miarę uniwersalne rzeczy.

WItam dziewczyny po weekendzie! Kolejny piekny upalny dzień! U nas weekend tez przyjemny ! cala sobota nad jeziorkiem , nareszcie nabrałam troche kolorku, niedziela za to w sklepach a poszukiwaniu ostatnich gadzetów weselnych :)
Jutro nasze USG bardzo licze ze lekarka powiem cos na temat płci,lecz i tak bede to brała z przymróżeniem oka bo tak jak mowisz czasami okazuje sie niespodzianka w dniu porodu! Wiele moich kolezanek mialy takie niespodzianki :)
W skrycie liczymy natomiast na dziewczynke! Zuzie! :)

to ogolnie wiadomo ze lekarz moze sie pomylic i mowi tak na 90 %. ale ja i tak chce wiedziec:) zreszta bede kupowac uniwersalne ciuszki w razie pomylki:)

aaa zapomniałam, dziewczyny chciałam Wam coś napisać co się ostatnio dowiedziałam na temat lekarzy, którzy nam mówią jaką mamy płeć w brzuszku...

Byłam ostatnio u męża w firmie i jego wspólniek był strasznie zdziwiony że chce wiedzieć jaką będziemy mieli płeć... co mnie jeszcze bardziej zdziwiło. Zapewnił mnie że nie zawsze jest pewne to co nam lekarze mówią. Jakoś mnie to zdziwiło bo myślałam że jak lekarz powie "dziewczynka", czy tam "chłopak" to jest pewien tego co widzi. Okazuje się że nie...

Temu znajomemu (właściwie jego żonie) aż do ostatniego usg w 9 miesiącu mówili że będzie dziewczynka. Nakupowali sporo dziewczyńskich rzeczy, a tu na ostatnim USG, zmiana zdania przez lekarza, mówi im że będzie chłopak :))
Tak więc do dnia porodu sami nie byli pewni co tam wyskoczy :) No i wyskoczył chłopak.

Jakoś nie bardzo w to wierzyłam... ale zaraz przyłączyła się do rozmowy ich pracownica, która powiedziałam mi prawie że tą samą historię tylko że ona do dnia porodu była uświadomiona że będzie chłopak !! A jej wyskoczyła dziewczynka :) przeżyli szok gdy im położna małą podawała. Na początku spanikowali że ktoś im dzieciaka podmienił z rodzącą na przeciwko hehe Ale Pani na przeciwko też "dostała" dziewczynkę.
Tylko że z nimi było lepiej bo ciuchy, wózek itp. które mieli pokupywane pod chłopca mogła wynosić też dziewczynka.
Gorzej miał ten kto nakupował pełno różowych- czerwonych rzeczy pod dziewczynkę :))

Dlatego ja jakoś tak boję się kupować typowo dziwczyńskich rzeczy, żeby pózniej nie pyło przypału i NP. różowego wózka dla chłopaka hehehe
Chociaż kocyk już kupiłam różowy z biedronki bo mi się strasznie podobał, ale w końcu to tylko kocyk :)

u nas dzisiaj tez fajna pogoda sie robi, ale to zapewne tylko chwilowe:)

Witajcie dziewczyny w kolejny upalny dzień !!

My wekend spędziliśmy cudnie :) Zrobiliśmy sobie całodniową wycieczkę na Hel. Aż byłam dumna z mężulka jak dzielnie zwiedzał ze mną każdą plażę a na jednej z nich wytrwał w leżeniu aż 1,5 godziny hehe
Po tym czasie niestety wręcz wyciągnął mnie z plaży twierdząc że dostanę udaru :/ ach te chłopy
Ale opaliłam się pięknie oliwkowo i naładowałam się na kolejny tydzień.
Powiem Wam że w zeszłym roku nie byłam już tak wcześnie opalona. To słońce robi się coraz gorsze...
W zeszlym tygodniu w środę już się spiekłam gdy byłam na wycieczce z dzieciakami w Łebie. Nawet nie pomyślałam żeby się czymś już posmarować.

Teraz pędzę do sklepu po jakiś większy filtr bo nie chciałabym w tym stanie się tak szybko opalać.

A tak poza tym to wciąż brak objawów, zachcianek itp. :))

ja dzisiaj po raz kolejny mialam sen ze mielismy synka..nie wiem czy juz sobie zakodowalam to w glowie i dlatego tak mi sie sni czy jest tak jak w przypadku basieniak ze sen sie spelni..juz doczekam sie nie moge usg!

w sumie wolalabym dziewczynke, ale jestem nastawiona na chlopaka i nawet juz imie mam wybrane. zreszta jako pierwsze to wolalabym jednak chlopaka

witajcie
Mrenda,ja raz jak bylam w ciąży spadłam z roweru i bardzo się przestarszyłam.Nie boisz się jezdzic?
Wczoraj byliśmy na plaży,wytrzymałam tylko 30min.Bardzo chcialabym się troszkę opalic,ale racej to nie możliwe.

Mnie tez wczoraj bolał brzuch,pewnie za dużo zjadłam arbuza hi hi

Lece robic gołąbki i chlodnik.pa

jak tam dziewczyny po słonecznym i upalnym wekendzie?
ja juz nie wyrabiam w ta pogode... dla mnie masakra.
ja juz po przeprowadzce. dzisiaj do pracy jechalam z nowego miejsca godzine czasu a tak to mialam 10-15 min piechotka. oby do konca czerwca a potem bede leniuchowac.
mnie z piatku na sobote w nocy bolal brzuch i troszke sie przestraszylam, ale mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje.

hej wszystkim, jak tam samopoczucie w poniedzialek? u mnie calkiem calkiem, tylko troche krocze mnie boli, bo wczoraj dopiero rozpoczelam sezon rowerowy :) no i bylam tez w orlowie na molo! od razu trafilam :) podsumowujac weekend zaliczam do udanych, no ale znow nowy tydzien, nowe obowiazki...eh! oby do weekendu :)

image

image

image

No Basieniak u nas tak samo :(. Dwa dni lato i juz dzisiaj zimno i deszczowo :(. Ale za dwa tygodnie lecimy do Pl i mam nadzieje, ze tam 3 tygodnie bedzie piekna pogoda :).

u nas upał. Dostałam uczulenie od słońca, mimo, ze chowam się pod parasolem i smaruje Filipa mleczkiem do opalania :O ale wole taka
pogodę niż deszcz i zimno

Jednak czuje się jak wieloryb :( upal mnie wykańcza

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...