LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

No to u nas tylko lato się już skończyło :( aż 2 dni było pięknie, ale Wam życzę udanej i słonecznej niedzieli;)

Witajcie Znowu piękny dzień,dzisiaj może wybierzemy się na plażę,a niech dzieci się w piachu bobawią:)
Sernik pyszny w końcu znalazłam przepis na taki jaki szukałam.
Miłego dnia :)))

ja tez moich chlopakow nie zamienilabym na zadna dziewczynke, ale fajnie byloby gdyby to trzecie bylo juz plci zenskiej :)

image

image

image

ja pewnie w polowie lipca sie dowiem co bedzie, teraz wizyte mam 19, bede wtedy w 17 tygodniu, wiec sie nie nastawiam...ale za to jak dluzej uciskam brzuch, np dlugo czytam gazete mocno nachylona nad stolik do kawy to czuje takie pojedyncze pukanie, ale tylko wtedy, jak leze wyciagnieta na kanapie to wtedy maluch ma wygodnie i nie puka. zawsze to cos:)
fiffi co do pasow to mozna je nosic i do spodni i do leginsow i do spodnic. zakladasz je na brzuch na spodnie i na wierzch na pas zakladasz bluzke, taka zwykla nie ciazowa, pas ma za zadanie po prostu zakrywac goly brzuch gdy masz krotsza bluzke i nie chcesz kupowac dluzszych ciazowych, ktore zakrywaja brzuch az po lono i pupe:) wyglada to tak jakbys miala bluzke dwuwarstwowa od dolu.

image

image

image

Przy pierwszym dziecku od razu czułam,że to dziewczynka i jest,przy drugiej ciąży nastawilam się na chłopca a jest druga córka.Ale są takie świetne,że nawet jak coś zbroją to je kocham.

ale z drugiej strony to i to fajnie miec wiec w sumie mi to obojetnie..tylko zeby zdrowe bylo:)

ja od poczatku czuje ze bedzie chlopak...ale wolalabym dziewczynke:)

kati:),kasiaka-ja także będę wiedziec pod koniec czerwca,jak narazie niby boy.A jakie są wasze przeczucia?
Ja trochę się nakręciłam na synka,więc mam obawę,że mogę się rozczarowac,ale zobaczymy już wkrótce.

mrenda,ja już na dzisiaj się nachodziłam po sklepach,teraz dzieci zjedzą kolację,mycie i spanie a ja trochę odpoczynku :)
Też nie używałam wcześniej pasów,teraz bardzo mi się podobają,ale z czym je nosic.Ja za getrami nie przepadam,wole sukienki i spódnice.
We wtorek jestem od 9 do 17tej.Dzięki za info o tej hali,chcę się tam wybrac.Na Przymorzu w Alfacentrum jest sklep happymum fajne ciuchy byłam ostatnio na warsztatach modnejmamy i tam wszystkie oglądałam minus trochę drogie.

Apetyt w upale mam mniejszy jem tylko wciąż sałatę,mam nadzieję że nie natrafię na tę z Hiszpanii :/

Sernik lodowy już w zamrażalce,robię pierwszy raz mam nadzieję,że się uda.

ja mam nadzieje ze pod koniec czerwca tez juz bede wiedziala kogo miec bedziemy

Witam dziewczynki po wypoczynku w górach. Tyle napisałyście, że musiałam nadrobić zaległości.
U mnie po staremu tzn. ruchów jeszcze nie czuję, w połowę ciuchów się nie mieszczę i widać już mały brzuszek:)
Pod koniec czerwca dowiem sie kto mieszka w brzuszku.

Basieniak gratuluję poznania płci fasolki. Może uwierzysz lub nie ale mój mąż również typował imię Weronika jeśli będzie dziewczynka. Zobaczymy?

mnie juz zostaly tylko jedne jeansy, reszta jest juz za mala:/ mam zamiar chodzic w leginsach cala ciaze..

a co do pasow to sobie zakupilam dwa zwykle w lidlu i mam zamiar ich uzywac. w dwoch poprzednich ciazach nie mialam tego wynalazku, ale teraz skorzystam, zeby nie kupowac za duzo ciazowych ciuchow.

image

image

image

hej fiffi, widac kto siedzi w domu hehe, a tak wszystkie gdzies wcielo;) ale pogoda taka wiec sie nie dziwie...pewnie ci chodzi o hale targowa na placu dominikanskim, bo tam chyba jest sklep ciazowy. od dlugiej to rzut beretem.jak wchodzisz na dluga to skrecasz w pierwsza w lewo i caly czas prosto, jakbys szla do wielkiego mlyna i po prawej bedzie nowo wyremontowana hala z czerwonej cegly. zreszta w mlynie chyba tez jest jakis ciazowy sklep, nawet u mnie na przymorzu w alfie tez jest.
chetnie bym sie z toba spotkala we wtorek ale akurat maz pracuje na druga zmiane od 12 do 20, takze kicha, bede uziemiona. a ty do ktorej masz te warsztaty?

image

image

image

hej Mamusie,żyjecie?
Dzisiaj byłam na hali targowej w Gdyni,jest tam jeden sklep ciążowy.Niestety jestem zbyt wybredna bo nadal nie mam sukienki,a mój brzuszek teraz powoli wyskakuje.
No dobra idę robic sernik na zimno,bo Was nie ma :(

mrenda,ja będę w Gdańsku cały dzień we wtorek na warsztatach bobowity.Tak to bardzo rzadko tam bywam,mieszkam pod Gdynią.
Wczoraj przez 5 godz.w galerii szukałam sukienki,ale albo bardzo drogie albo za ciasne w brzuszku.Jestem załamana:(
Dzisiaj jade do dwóch sklepów ciążowych w Gdyni.

A własnie gdzie jest w Gdańsku plac dominikański?Czy jest to nie daleko od długiej?Bo jest tam sklep ciążowy i jak będę chcialam tam pójsc.

Czy używacie pasów ciążowych?
Jak one się sparwdzają?Ja chodzilam zimą w zeszłych ciążach i nie używałam tego.
Bardzo podobają mi się te z nadrukiem,ale są drogie myślałam żeby kupic tańszy na allegro i sobie coś wyszyc.

dzieki dziewczyny, w niedziele sobie pojedziemy na to molo bo jutro odpada, moj maz idzie do pracy...
szkoda fiffi ze nie jestes z gdanska, moglybysmy sie spotkac i pogadac, bo tez widze siedzisz w domu tylko z dziecmi, a mnie brakuje kogos na pogaduchy, po irlandii jakos znajomi maja malo czasu, kazdy sobie...

image

image

image

no to na molo w Orłowie jeszcze bym dojechała :D:D:D Biedronka to witaj w klubie, ale jeszcze to sobie odbijemy :) Poza tym ja mam strasznie duży brzuch i mój mąż trochę się go boi znaczy przydusić, a nawet rękę na nim położyć;) Kochane spadam na leżaczek, u nas lato:)

Molo jest w Orłowie , można dojechać skrecając ulica w dół naprzeciwko CH Klif , badz też jedo skrzyzowanie dalej w strone Gdyni! Jest duzy nowy parking!

A ja dalej nie mam ochoty na seks :(.
U nas tez w koncu ladnie sie zrobilo. I mam nadzieje, ze tak juz zostanie.
Pilnuje dzisiaj synka kolezanki w tym samym wieku, co jest Oscar. Niestety nie dam rady z nimi dwoma wyjsc, ale jak tylko po niego przyjdzie, to uciekamy na dwor :).

Inne tematy z forum

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

otworzyć firmę ?? (36 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....