LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

fiffi, moje chlopaki maja sie swietnie, doszli do siebie szybciorem, nie moga jedynie za duzo biegac i jezdzic na rowerze. jutro jade z nimi na zmiane opatrunku.
a ja mam przeczucie ze bedzie u nas dziewczynka, ale moze tak sie wkrecilam ze dlatego, sama juz nie wiem, ale jestem dobrej mysli, a jak nie, to trudno.

image

image

image

przykro mi agusia, nastepnym razem na pewno sie uda, bede trzymac kciuki!

image

image

image

witam kochane!!
Długo mnie nie było, ale niestety nie byłam w stanie. Cały czas was śledziłam i wiem że działo się różnie. Jedne z nas płaczą inne się cieszą. Niestety ja mogę dołączyć do tych pierwszych. Nasz aniołek odszedł od nas 7 maja :( Ale wiem że nie jest sam, kilka aniołków jest razem z nim.
Pozdrawiam was i życzę szczęścia...

Ja żyję nadzieją że następnym razem się uda

Ja dzisiaj z córkami idziemy do kawiarni na mega desery:)))
Obudzil mnie sen w którym mówiłam komuś imię dla synka(mam już obsesję hi hi).Jeszcze tylko 28 dni i będzie wiadomo.Wczorajszy upał mnie dobił,strasznie się dusiłam.
Milego dnia mamusie :))))

Kochane wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka :)

u mnie waga stoi, moze z pol kilo zjechalam, ale sie nie martwie, w koncu zaczne przybierac, to nie uniknione...jak myje wlosy przysznicem nad wanna, to czuje ze mam cos w brzuchu, czuje opor i nie moge zbyt dlugo tak zwisac glowa w dol...
a jesli chodzi o wizyte u genetyka, to nie bylo to nic wielkiego, a ja sie przygotowalam z chorob az do pokolenia dziadkow hehe, niepotrzebnie, bo o nic mnie nie pytali. na podstawie wynikow badan krwi i wczesniejszego usg prenatalnego powiedzieli ze jest male prawdopodobienstwo zachorowania malucha na zespol downa i jakies inne zespoly. takze sie ucieszylam i odetchnelam. babaka tez mi powiedziala, ze jesli chce, to moga mi zrobic dokladniejsze badanie, ktore zwiekszy to prawdopodobienstwo, czyli inwazyjna amniopunkcje. podziekowalam. wydaje mi sie niepotrzebna. i to tyle. ale odetchnelam.

image

image

image

ja mam narazie 1,5 kg na plusie..jem czesto ale sie nie obzeram

zjadło mi "9"
W przed ostatnim zdaniu... miało być "...w 9-tym miesiącu"

Dziewczyny z tą wagą to jest tak że wszystko zależy od naszego obżarstwa. Każdy lekarz mówi że kobieta w ciąży pojedyńczej powinna przytyć max 8- 10 kg, ale gdy któraś zacznie się obżerać jak świnia no to później będzie miała problemy...

Za przykład podam chociażmy moją szwagierkę, która nigdy nie należała do rozmiaru 36-38. Gdy zaszła w ciąże przytyła 20 kg, nawet jej lekarz mówił że to nienormalne i będzie po ciąży miała problemy. No i teraz wygląda jak słonica. Dziecko ma już 6 lat, a ona za cholere nie może schudnąć.

Kolejny przykład. Ostatnio dzwoniła do mnie teściowa, która rozmawiała z jakąś tam swoją koleżanka i synowa tej koleżanki również jest w ciąży- w 7 miesiącu.
I ta Pani chwaliła się, że jej synowa odżywia się "bardzo zdrowo", tzn. spełnia wszelkie swoje zachcianki i je za dwójkę !! Błędne koło ! My nie mamy w tej chwili jeść za dwójkę. Tylko od któregoś tam tygodnia po prostu trochę kalorii więcej (nie pamiętam już ile, ale jest to naprawdę niewielka ilość). Dziewczyna ta przytyła JUŻ 30 KILO !!! a jest dopiero w 7 m-cu. Obecnie waży równą 100 :) Wyobrażacie sobie jak będzie wyglądać w miesiącu ??? hehehe
A po porodzie w życiu tego nie zgubi...

wg tego kalkulatora waga idealna, ale w 40 tc mam ważyć 70 kg :O nie nie nie nie zgadzam sie :/

w innym wątku znalazłam taki kalkulator wagi w ciąży

http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

U nas to raczej moja rodzinka się cieszy, choć babcie mojego też są spoko, ale jego matka, brat, ciotka z mężem (szowinista jakich mało) to do odstrzału, ale daję radę, na szczęście mieszkamy daleko od nich i prawie nie mam kontaktu;)

No i mąż mi się udał, bo stanie za mną, zawsze...czasami się zastanawiam jak z takiej dziwnej i porąbanej rodziny mógł "wyjść" tak wspaniały facet, zadziwiające :D:D:D

Kurcze u nas też totalna jesień, już się z kumpelą zastanawiamy czy w ogóle ciepło do nas przyjdzie:/ nawet grilla zrobić nie można, no chyba, że zjeść go już w domku

Wczoraj mężulek miał urodziny i objadłam się słodkich ciast, no a potem mała dawała czadu, z****iście mocno ją było czuć :))))

Witam w nowym wątku również ja :-) ja jutro do pracy po ponad miesiącu przerwy cieszę się z jednej strony bo bardzo lubię prace a zwłaszcza ludzi w niej stęskniłam się strasznie ale dojazdy w upały skm mnie przerażają! ja uwielbiałam słońce ale teraz w ciąży to jest na odwrót chowam się w cień jest mi gorąco niedobrze i pocę się brr a przed nami lato!Mi na szczęście trawili się złoci teściowie a zwłaszcza mama teściowa super babka i cała rodzinka bardzo fajna :-) wszyscy tak cieszą się z naszej ciąży aż miło robi się na serduszku gdy jak się dowiadywali mieli łzy w oczach i bardzo się cieszyli Dziś znowu upał miłego dnia życzę!

Ale macie fajnie. Tak goraco u Was, a u mnie jest jesien :(. Chociaz widze przez okno, ze dzisiaj nawet sloneczko wyszlo, ale na pewno nie jest cieplo :(.

ups,troszkę się przesunęło,ale wiecie o co chodzi.Ja na razie mam 3 kilo mniej,ale to po dwóch ciążach jest inaczej.W pierwszej byla bardzo szczupla szybko przytylam i szybko bylo widac brzuszek.

Miłego dnia,uciekam na zakupy i pocztę,pa pa :)))

Zanetucha83,jeszcze dodam,że mój mąż wcale by ze mną nie wyszedł w takiej sytuacji-niestety.

Dziewczyny taką znalazłam informację o wadze w ciąży:

Waga wyjściowa I II III Łącznie Waga maksymalna

40-50 4 6 4 14 18

50-60 3 6 4 13 15

60-80 2 5 4 11 12

ponad 80 2 4 3 9 11

tylko moja wówczas nie będzie spadać :D będe jak wieloryb :p

jutro mam wizytę u gina, może zobaczę moja Kruszynkę ? byłoby fajnie :D

teraz na minusie a potem będziemy nadrabiać hehe :)

jak Wy to robicie, ze macie wagę na minusie ??????? :D
moja już 1,5 kg na plusie :O

cześć dziewczyny, ale nadajecie w tych wątkach. nie moge nadążyć. ja siedze w pracy a tu taki ukrop że głowa mała, może po południu będzie ciut lepiej jak słońce będzie z drugiej strony.
u mnie brzuszek robi się większy zawsze pod wieczór ale myślę że to bardziej od jedzenia. dzisiaj się wazyłam i mam 1 kg na minusie, ciekawe jak będzie później.
udanego, słonecznego dzionka dziewczyny

Inne tematy z forum

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...