LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Basieniak ja mam zrobić krew bo mojej gince nie pasuje coś z tą przeziernością karkową- cokolwiek to znaczy.
Mówi, że nie ma na razie podstaw do straszenia mnie ale woli się upewnić i dlatego wysłała mnie do Ivicty
Mówi że w moim wieku powinno to inaczej wyglądać, a ja jestem na granicy czegoś tam... (mam 28 lat)

Zanetucha ja robiłam badanie prenatalne pod koniec 12 tc ciąży i to było tylko dokładne USG, mierzenie przezierności karkowej i przegrody nosowej oraz dokładne obejrzenie narządów...nie pobierano mi krwi w celu zbadania jej...dlaczego każą badać Tobie również krew? są jakieś podstawy do tego? Z tego co kojarzę to jak po USG są jakieś nieprawidłowości to wtedy jeszcze badają krew i chyba wiek przyszłej mamy - może Mrenda się odezwie

no i pobierają Twoją krew, nie płodu, bo wtedy to już punkcja jest, a ją się wykonuje jak są wskazania do chorób genetycznych - moja kumpela tak ma, ale że jest niskie ryzyko to lekarze jej odradzają punkcję, bo przez nią może poronić, a po USG prenatalnym u niej wszystko w normie

Dziewczyny, która z Was była w 12- 13 tygodniu na badaniach prenatalnych ??

Dostałam dziś na nie skierowanie, do Invicty w Gdańsku, ale okazało się że najbliższy termin to połowa lipca :/ a dla mnei to już wredy będzie za późno.

Okazało się, że skoro mam USG to mogę u nich zrobić samą krew bez rejestracji, można przyjść z dnia na dzień.
Z tymże podobno sama krew kosztuje u nich 245 zł.

Była tam już któraś z Was ?

Aaaa zapomniałam dodać, że nasz popieprzo.. NFZ funduje tylko USG, ale za krew i tak trzeba płacić samemu- tak mi powiedzieli w INVIKCIE

Jak to badanie wygląda ?? Bo z tego co wiem to chodzi tu o pobieranie krwi płodu tak ??

Ja na daną chwilę szukam sobie po necie, czytam opinie, a kupować też będziemy później

Witam,

Dawno juz tu nie zagladalam, a widze ze aktywne jestescie dziewczyny:) i prosze juz 3 beda mialy coreczki:) sam wysyp dziewczynek ostatnio, w pracy tez wiekszosc rodzi lub spodziewa sie dziewczynek:) ja dopiero w lipcu bede wiedziala kto tam siedzi w brzuszku:) jakos nam z mezem sie nie spieszy:) to bedzie nasze pierwsze dziecko, wiec czy chlopak czy dziewczynka bedziemy przeszczesliwi:)
Chcialam zapytac Was czy juz powoli cos szukacie/kupujecie dla Dzidziusia? Bo ja tak powoli tylko sie rozgladam za jakims lozeczkiem i wozkiem, a kupowac planuje duuzo pozniej.

Gosia to super wieści:))) Na dzień ojca coś wymyślę, ale dopiero w przyszłym roku, teraz jeszcze jak dla mnie to za wcześnie, niech dzidzia już będzie z nami

Witam również w nowym wątku mało się udzielam ale wróciłam do pracy i nie ma czasu, a po pracy sił brak :-) mnie też wybrzuszyło wczoraj po wizycie u genetyka jestem szczęśliwa z maleństwem wszystko dobrze wykluczono choroby wyniki bardzo dobre więc jestem bardzo szczęśliwa ja za dwa tygodnie idę na usg będzie już połowa 16 tyg więc może dowiemy się co pod mamuni serduszkiem się kryje :-)

kati:) to może od slońca albo od truskawek ja tak mam.Swoją drogą to na początku kazdej ciązy miałam pryszcze na twarzy potem nic teraz też,zresztą ja mam dwie córki inie wiem jak to się sprawdza.

Pogoda super deszczowa,nie wiem co z dziecmi robic,chyba troszkę porządków.
A co u Was?Co szykujecie na zblizający się dzień ojca?

ja niestety caly dekolt mam w krostach:/ nie wiem jak temu zaradzic bo wczesniej tak nie mialam, nawet gdy dorastalam..

Witam w nowym wątku :)

Ja tez pryszczata :( a miała taką ladną i suchą cerę, a teraz świecę sie jak księżyc w pełni i pełno mam krost :/

Cieszę się, że dziś chłodniej, bo juz zdychałam. Ale od jutra niech juz bedzie słonko, bo ja lubie sloneczne ciepłe dni, tylko w ciąży mi ciężko :p

No i mnie wybrzuszyło. Mam juz taka piłeczkę :D a wizyte mam 30 czerwca, więc najwcześniej wówczas będę miała USG.

mi niestety też cera siadła ale teraz już powoli dochodzę do siebie choć malutkie blizny zostały no ale cóż. Nie miałam żadnych mdłości i ani razu nie zwróciłam wiec coś za coś:) ale cieszę się jak gwizdek:) pozdrawiam

Ja idę jutro do ginki, ale u mnie to zdecydowanie za wcześnie na jakąkolwiek płeć. Ale i tak mi to wsio ryba co będzie, ważne żeby było zdrowe :)) i jedno ;) bo z dwójką bym sobie za pierwszym razem na pewno nie poradziła hehe

Ja już się opaliłam :) aż mi skóra z nosa schodziła hehehe. Wyglądałam jak pijak z czerwonym nosem

Współczuje Ci braku słońca,u nas dopiero od nie dawna był upał a już wszyscy mieli go dosc.
Załuje,że się nie opaliłam,ale w ciąży niestety nie daje rady.
Tak połowa czuje się dobrze i nawet jeszcze ciągle nie wierzę w tę ciążę,przypominają mi o tym ruchy maluszka.

hehe Fiffi a to już połowa za Tobą, dobre:) U mnie widać typowo brzuch ciążowy, niektóre kurtki już nie dopinam na brzuchu :/ No u nas też leje, ale to żadna nowość, ja zeświruję bez słońca w tym roku...mam nadzieję, że każdy kolejny tydzień może będzie ładniejszy

Ruchy czuje od dawna i cieszę się,ale ponieważ nie widac brzucha muszę ciągle wszystkim powtarzac,że jestem w ciąży :)
Leje strasznie w końcu,bo ten upał był nie do wytrzymania no i dzieci grzeczniejsze.

no to ja się chyba cieszę, że mnie powoli wywala, a wczoraj czułam już małą na maksa;)

dziewczynkę szybciej widac na usg.Ja już kończe 20 tydz.czyli 5 mies.a nic nie przytyłam,powinnam się cieszyc,ale z doświadczenia wiem,że trzy ostatnie miesiące mnie strasznie wywalą do przodu.

ja ide za tydzien czyli 16 na wizyte kontrolna z usg w przychodni i to bedzie 17 tc, wiec tez sie nie nastawiam, tymbardziej ze sprzet nie taki jak w invikcie, no ale przynajmniej sie dowiem czy wszystko ok. mnie tez sie w poczatkowej fazie pogorszyla cera, teraz jest juz ok, ale z chlopakami tak nie mialam, wiec jest nadzieja :) a przeczucie mam na dziewczynke, za tydzien moze sie okaze czy sluszne.

image

image

image

ja ponoć wyglądałam olśniewająco, póki nie zaczęłam wymiotować całymi dniami hehehe więc to chyba nie zawsze się sprawdza, że dziewczynka zabiera urodę - no chyba, że na finiszu okaże się chłopak haha

tez mi na poczatku mowili ze gdyby byla dziewczynka była bym brzydsza :) na szczescie wszystko w normie :) ale w okolichach 6-10 tydzien mialam straszne pogorszenie cery! Wydaje mi sie jednak ze to tylko przez szał hormonalny a nie konkretnie ze dziewczynka :)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...