LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

3oko wszystkiego najlepszego:)

no mówię mam ogromny, w 9 tc też już miałam powiększony i wtedy było 96 cm już...ja raczej zawsze byłam szczupła albo w normie i jestem też dość wysoka, bo mam 177 cm więc mój brzuch to szok :D niedługo zapewne będę znów robić fotkę brzuszka to pokaże też tu ;)

3oko 100 lat :).

Basieniak nie dalo mi to spokoju i tez sie zmierzylam w pasie. No i powiem Ci, ze duzy masz brzusio. A ja myslalam, ze to ja mam juz wielki :), a mam 88cm.

3oko to wszystkiego najlepszego :))))
Kati dawałam centy, a dokładnie chyba za 2 pasy krótkie 4,90 e chyba, i w komplecie długi i krótki też tyle samo więc raczej się opłacało.
Mnie kumpela dziś zmierzyła w pasie i jestem w szoku mam 103,5 cm...może rano bym miała mniej, bo na wieczór zawsze brzuszek większy;)

Basieniak mialam mialam katar, kaszel, bol gardla i goraczke ktora nie chciala odpuscic, najbardziej balam sie ze dostane jakichs przedwczesnych skorczy przez ten kaszel no ale juz jest dobrze.
Na dodatek dzisiaj wreszcie dostalam swojego pierwszego kopniaka:) taki prezent mi Fasolek zrobil na mamusi urodzinki :):):)

hej, a ja dzis w domu, maz zawozil tescia na jacht a teraz oglada formule bo w zyciu by nie odpuscil, takze kicha wielka, malo sie ostatnio mna zajmuje, wiec maly dol jest, az nie chce mi sie znow z nim o tym gadac, bo jak grochem o sciane, ile mozna to walkowac? troche jest dobrze a potem a piac to samo jakby mnie obok w ogole nie bylo. no nic.
a pasy ciazowe, tu w gdansku widzialam w h&m 2 szt bialy i czarny za 50zl, wiec moze i w ie tez tam sa na dziale ciazowym, sprawdz kati.

image

image

image

Witajcie.Zyje i nawet już brzuch mnie nie boli.Pobudkę miałam dzisiaj przed szóstą,dzieci zafascynowane wycieczką i piknikiem,który im obiecałam.Niestety mąż po imprezie musiał chwilę odpoczac,ale jakoś potem dał rade i pojechaliśmy na Kaszuby.Byliśmy w Gniewinie,tam gdzie jest wieża widokowa Kaszubskie oko,jest fajny duzy plac zabaw dla dzieci,kawiarnia,3 dinozaury.Zrobilismy sobie piknik na trawie,a w drodze powrotnej biegalismy po łące pełnej maków,ale mamy super zdjęcia.
Pasy ciążowe na allegro kolorowe i tanie.Mi bardzo podobają się te ze śmiesznym nadrukiem,ale są drogie np.te firmy La Belly

a za ile kupilas? bo ja zastanawiam czy z allegro nie zamowic

chcieliśmy sobie dziś pojechać na wycieczkę, a za oknem nie jest przyjemnie:((( Niestety nie wiem...raz była promocja na pasy ciążowe w lidlu więc sobie zakupiłam i to mi chyba styknie...może mrenda będzie wiedziała gdzie można kupić

oj mnie tez i truskawek:/

a dzisiaj to pogoda jest tragiczna:/

basieniak wiesz moze gdzie w dublinie mozna kupic pas ciazowy?

jakieś cuda z grilla bądź rzeczy, po których można zachorować to nie, ale np pierś z kurczaka czy z indyka z grilla to nie wierzę, aby mi jakoś zaszkodziły, no i niecodziennie, ale to we wszystkim trzeba mieć umiar
poza tym jakby się stosować do wszystkiego czego nie można jeść w ciąży to chyba byśmy ześwirowały;)
mi jednak najbardziej i tak brakuje ładnej pogody:(((

ja na szczescie moge jesc wszystko i w kazdej ilosci..staram sie unikac tych rzeczy od ktorych mozna zarazic sie jakims chorubskiem..

ale pomidory spokojnie jem, ogorki tez:)

unikam mieska z grilla bo ogladalam kiedys program o grillu w ciazy(nawet chyba w necie) i nie jest zalecany w ciazy..a ze mnie jakos specjalnie do niego nie ciagnie to sobie odpuszczam:)

dzisiaj mam ochote na krewetki:)

ja jem rzeczy z grilla, oczywiście oprócz kaszanki, a na nią mam straszną ochotę - ale jak najbardziej jakieś mięsko albo szaszłyczki PycHA oczywiście za dużo zjeść nie mogę, bo odchoruję, ale to po wszystkim więc małe ilości, ale jak najbardziej - niestety pogoda nie dopisuje:(

Zanetucha dobre z tym wpadaniem na ścianę :D:D:D ja tak nie mam, ale zdarza mi się, że zapominam, że mam taki duży brzuch i przeciskam się przez wąskie przejścia i normalnie się klinuje co oczywiście wcześniej się nie zdarzało hahaha

ja uwielbiam grilla, ale na czas ciazy z niego zrezygnowalam..jedynie na kielbaski czasem sie skusze:)

hehe to czyste lenistwo ;) trzeba było światło zapalić.

Ale nie martw się Kati bo nie tylko Ty jedna jesteś sierminga ;)

wiecie co od kąd jestem w ciąży to coś jest ze mną nie tak ;) średnio raz dziennie wchodzę w ścianę. Poważnie :)

Oczywiście nie centralnie w ścianę, bo to już byłby debilizm z mojej strony, ale zachaczam ścianę idąc przejściu. Nie wiem o co tu chodzi. Mam zaburzony zmysł równowagi czy co ??

Oczywiście nie wpadam w ścianę brzuchem tylko z reguły głową, barkiem, nogą hehe. Mam lekko zbite ramie jak ostatnio wpadłam i mam guza na brwi hahaha Mama się ze mnie śmieje ale ja naprawdę nie robie tego świadomie, jakoś tak źle wymierzam wejście do pokoju :)) Wcześniej nie miałam z tym problemu

A co do wekendu to siedzę w domku u rodziców :) Mężulek też do nas przyjechał, tylko mogłoby być ciut cieplej :) Bo jak byłam w kościele w sukienkce to normalnie zmarzłam (jestem zmarźlakiem z natury).
Zaraz obiadek, a pod wieczór zrobimy grila. Jakoś tak nie wchodzi mi teraz grill, też tak macie ? Z reguły brzuch mi się daje we znaki po czymś grilowanym.

jestem zla na siebie bo w nocy wstawalam jak zwykle do toalety nie zapalajac swiatala i wpadlam na suszarke z bielizna i sie uderzylam w brzuch:/ nic mnie nie boli wiec chyba wszystko jest ok..ale zla jestem bo wiem ze powinnam bardziej uwazac

dziewczyny kolor wyszedl nawet fajny.. to znaczy zawsze mialam jasny blond a ze wzgeldu na ciaze to nie chce farbowac wlosow za czesto wiec sobie zrobilam taki bardziej naturalny..i wyszedl ok..

Cześć Kochane na ból brzucha lepsza nospa, bo działa rozkurczowo, a apap tylko uśmierzy ból...ja wiem , że po dobie silna biegunka jest niebezpieczna w ciąży, no ale już się lepiej Fiffi czujesz więc super:)
Właśnie Kati jak włosy, bo ja się chyba też wybiorę;)

Fiffi ja w poprzedniej ciąży miałam grypę żołodkową. Na biegunkę możesz brać węgiel. W 1/4 wody rozpuść nawet do 6-7 tabletek węgla i smacznego i tak co 2-3 h gdy masz mocna biegunkę. Mi cały dzień brania(3op węgla) i pomogło.
Na ból brzucha No-spa lub Apap.
Wiem to oczywiście od gina, nie próbowałam się leczyć sama.

Inne tematy z forum

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...