LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

3oko wszystkiego najlepszego:)

no mówię mam ogromny, w 9 tc też już miałam powiększony i wtedy było 96 cm już...ja raczej zawsze byłam szczupła albo w normie i jestem też dość wysoka, bo mam 177 cm więc mój brzuch to szok :D niedługo zapewne będę znów robić fotkę brzuszka to pokaże też tu ;)

3oko 100 lat :).

Basieniak nie dalo mi to spokoju i tez sie zmierzylam w pasie. No i powiem Ci, ze duzy masz brzusio. A ja myslalam, ze to ja mam juz wielki :), a mam 88cm.

3oko to wszystkiego najlepszego :))))
Kati dawałam centy, a dokładnie chyba za 2 pasy krótkie 4,90 e chyba, i w komplecie długi i krótki też tyle samo więc raczej się opłacało.
Mnie kumpela dziś zmierzyła w pasie i jestem w szoku mam 103,5 cm...może rano bym miała mniej, bo na wieczór zawsze brzuszek większy;)

Basieniak mialam mialam katar, kaszel, bol gardla i goraczke ktora nie chciala odpuscic, najbardziej balam sie ze dostane jakichs przedwczesnych skorczy przez ten kaszel no ale juz jest dobrze.
Na dodatek dzisiaj wreszcie dostalam swojego pierwszego kopniaka:) taki prezent mi Fasolek zrobil na mamusi urodzinki :):):)

hej, a ja dzis w domu, maz zawozil tescia na jacht a teraz oglada formule bo w zyciu by nie odpuscil, takze kicha wielka, malo sie ostatnio mna zajmuje, wiec maly dol jest, az nie chce mi sie znow z nim o tym gadac, bo jak grochem o sciane, ile mozna to walkowac? troche jest dobrze a potem a piac to samo jakby mnie obok w ogole nie bylo. no nic.
a pasy ciazowe, tu w gdansku widzialam w h&m 2 szt bialy i czarny za 50zl, wiec moze i w ie tez tam sa na dziale ciazowym, sprawdz kati.

image

image

image

Witajcie.Zyje i nawet już brzuch mnie nie boli.Pobudkę miałam dzisiaj przed szóstą,dzieci zafascynowane wycieczką i piknikiem,który im obiecałam.Niestety mąż po imprezie musiał chwilę odpoczac,ale jakoś potem dał rade i pojechaliśmy na Kaszuby.Byliśmy w Gniewinie,tam gdzie jest wieża widokowa Kaszubskie oko,jest fajny duzy plac zabaw dla dzieci,kawiarnia,3 dinozaury.Zrobilismy sobie piknik na trawie,a w drodze powrotnej biegalismy po łące pełnej maków,ale mamy super zdjęcia.
Pasy ciążowe na allegro kolorowe i tanie.Mi bardzo podobają się te ze śmiesznym nadrukiem,ale są drogie np.te firmy La Belly

a za ile kupilas? bo ja zastanawiam czy z allegro nie zamowic

chcieliśmy sobie dziś pojechać na wycieczkę, a za oknem nie jest przyjemnie:((( Niestety nie wiem...raz była promocja na pasy ciążowe w lidlu więc sobie zakupiłam i to mi chyba styknie...może mrenda będzie wiedziała gdzie można kupić

oj mnie tez i truskawek:/

a dzisiaj to pogoda jest tragiczna:/

basieniak wiesz moze gdzie w dublinie mozna kupic pas ciazowy?

jakieś cuda z grilla bądź rzeczy, po których można zachorować to nie, ale np pierś z kurczaka czy z indyka z grilla to nie wierzę, aby mi jakoś zaszkodziły, no i niecodziennie, ale to we wszystkim trzeba mieć umiar
poza tym jakby się stosować do wszystkiego czego nie można jeść w ciąży to chyba byśmy ześwirowały;)
mi jednak najbardziej i tak brakuje ładnej pogody:(((

ja na szczescie moge jesc wszystko i w kazdej ilosci..staram sie unikac tych rzeczy od ktorych mozna zarazic sie jakims chorubskiem..

ale pomidory spokojnie jem, ogorki tez:)

unikam mieska z grilla bo ogladalam kiedys program o grillu w ciazy(nawet chyba w necie) i nie jest zalecany w ciazy..a ze mnie jakos specjalnie do niego nie ciagnie to sobie odpuszczam:)

dzisiaj mam ochote na krewetki:)

ja jem rzeczy z grilla, oczywiście oprócz kaszanki, a na nią mam straszną ochotę - ale jak najbardziej jakieś mięsko albo szaszłyczki PycHA oczywiście za dużo zjeść nie mogę, bo odchoruję, ale to po wszystkim więc małe ilości, ale jak najbardziej - niestety pogoda nie dopisuje:(

Zanetucha dobre z tym wpadaniem na ścianę :D:D:D ja tak nie mam, ale zdarza mi się, że zapominam, że mam taki duży brzuch i przeciskam się przez wąskie przejścia i normalnie się klinuje co oczywiście wcześniej się nie zdarzało hahaha

ja uwielbiam grilla, ale na czas ciazy z niego zrezygnowalam..jedynie na kielbaski czasem sie skusze:)

hehe to czyste lenistwo ;) trzeba było światło zapalić.

Ale nie martw się Kati bo nie tylko Ty jedna jesteś sierminga ;)

wiecie co od kąd jestem w ciąży to coś jest ze mną nie tak ;) średnio raz dziennie wchodzę w ścianę. Poważnie :)

Oczywiście nie centralnie w ścianę, bo to już byłby debilizm z mojej strony, ale zachaczam ścianę idąc przejściu. Nie wiem o co tu chodzi. Mam zaburzony zmysł równowagi czy co ??

Oczywiście nie wpadam w ścianę brzuchem tylko z reguły głową, barkiem, nogą hehe. Mam lekko zbite ramie jak ostatnio wpadłam i mam guza na brwi hahaha Mama się ze mnie śmieje ale ja naprawdę nie robie tego świadomie, jakoś tak źle wymierzam wejście do pokoju :)) Wcześniej nie miałam z tym problemu

A co do wekendu to siedzę w domku u rodziców :) Mężulek też do nas przyjechał, tylko mogłoby być ciut cieplej :) Bo jak byłam w kościele w sukienkce to normalnie zmarzłam (jestem zmarźlakiem z natury).
Zaraz obiadek, a pod wieczór zrobimy grila. Jakoś tak nie wchodzi mi teraz grill, też tak macie ? Z reguły brzuch mi się daje we znaki po czymś grilowanym.

jestem zla na siebie bo w nocy wstawalam jak zwykle do toalety nie zapalajac swiatala i wpadlam na suszarke z bielizna i sie uderzylam w brzuch:/ nic mnie nie boli wiec chyba wszystko jest ok..ale zla jestem bo wiem ze powinnam bardziej uwazac

dziewczyny kolor wyszedl nawet fajny.. to znaczy zawsze mialam jasny blond a ze wzgeldu na ciaze to nie chce farbowac wlosow za czesto wiec sobie zrobilam taki bardziej naturalny..i wyszedl ok..

Cześć Kochane na ból brzucha lepsza nospa, bo działa rozkurczowo, a apap tylko uśmierzy ból...ja wiem , że po dobie silna biegunka jest niebezpieczna w ciąży, no ale już się lepiej Fiffi czujesz więc super:)
Właśnie Kati jak włosy, bo ja się chyba też wybiorę;)

Fiffi ja w poprzedniej ciąży miałam grypę żołodkową. Na biegunkę możesz brać węgiel. W 1/4 wody rozpuść nawet do 6-7 tabletek węgla i smacznego i tak co 2-3 h gdy masz mocna biegunkę. Mi cały dzień brania(3op węgla) i pomogło.
Na ból brzucha No-spa lub Apap.
Wiem to oczywiście od gina, nie próbowałam się leczyć sama.

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....