LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Cześć Dziewczyny. Witam się po długiej przerwie i jestem w szoku ile przez ten czas się rozpisałyście-pewnie nie uda mi się tego nadrobić, U nas ciąża na razie przebiega dobrze-oprócz ciągłego mega zmęczenia:). No i szok bo dopiero 16 tydzień a brzuszek już jest, ale ponoć w 2 ciąży to całkiem normalne. pozdrawiam was gorąco i miłej niedzieli:). i teraz postaram się już być z wami na bieżąco:)

Dzięki dziewczyny,jeszcze żyje:/ brzuch nadal mnie boli,dzisiaj mam dietę.

Kati:),jak tam włosy kolor się udał?Kiedyś w ciązy robiłąm trwałą,ale niezbyt się udała.Chyba dlatego,ze fryzjerka wiedziała o ciąży i się nie przyłożyła.

Zycze Wam miłego dnia :)))

ja bym nic nie brala bez pozrozumienia sie z lekarzem..najwazniejsze to pij duzo plynow zeby sie nie odwodnic

Jesli męczy Cie rozwolnienie to możesz wziąć węgiel. Trzymaj się dzielnie !!! duzo pij wody i chrup sucharki, jak masz to jagody albo napar ze suszonych jagód no i mzoesz pic ORS 200 hippa do kupienia w aptece

trzymaj się!!!

Mam nadzieje,że do rana wytrzymam.

ja nie wiem. Mi samo przeszło to coś więc tu nie pomogę :( ale gdyby trwało dłużej niż 2 dni to bym poszła do lekarza.

Brzuch mnie strasznie boli.Co można wziąsc?

ale chyba wszystko w porządku bo mała sobie fika w brzuchu ;) także się nie martw

Fiffi, oj coś musi być bo ja swoje w tygodniu też odchorowałam, a teraz mąż poległ...;/

Dziewczyny,chyba mam rotawirusa?Nie wiem co robic troche się boję o maluszka.Wczoraj mój mąż mówił,że go boli brzuch potem mnie w nocy rozbolał i biegałam do toalety.Dzisiaj znowu mnie boli,a moja młodsza córka też płacze.
Któraś z Was miała rota w ciąży?

mrenda to podziwiam, że możesz jeździć na rowerze. Ja nie moge bo od razu mnie kolka łapie a to dopiero początek II trymestru.

hej, my dzis juz zaliczylismy rynek, wiec warzywka i truskawy sa :) ja mam faze na warzywa typu pomidorki, fasolka, kalafior, szpinak, rzodkiewy, mlode ziemniaczki, miecho mogloby dla mnie nie istniec. nadrabiam pyszna wedlinka z chrupiaca buleczka z maselkiem i pomidor oczywiscie do tego :) slodycze...czasem cos tam skubne, jakiegos loda na patyku, pawelka z adwokatem, albo podkradne troche chrupek dzieciom...a dzis jeszcze w planie mamy odwiedziny u znajomych w juszkowie. bedzie biszkopt z truskawkami i lody! a potem krewetki po mojemu :) a jutro, moze na pacholka, a moze znacie jeszcze jakies fajne lesne miejsce? a wieczorem jak dzieci juz zasna, to rowerek:) ostatnio bylo do sopotu i z powrotem, o tej porze juz malo ludzi, wiec wlaczylam swoje lightowe tempo. zatrzymalismy sie na chwile w papryce, hehe za moich czasow kiedys to byla siouxie. ale sopot zmienil sie niesamowicie, dawno tam nie bylam i doznalam szoku! pozytywnego.
dobra, no to milego lykendu zycze, pa!

image

image

image

Fiffi ja to bardziej bym jakiś kubełek zrobiła w KFC. Po Mc Donalds czuje się okropnie gdy jestem w ciąży. Ostatnio po cheesburgerze chorowałam całą noc ni powiedziałam sobie,,Nigdy więcej". Po KFC czuje się dobrze nie wiem skąd ta różnica?

Powiem Wam ciekawostkę, której się dowiedziałam na Szkole rodzenia kiedyś. Między 18 a 20 tyg kobieta w ciąży może mieć wzmożony apetyt na żarcie typu fast food a wynika to z faktu, iż w tym okresie kształtuje się mózg dziecka, który potrzebuje tłuszczu. Dziwne nie? Wszyscy byli w szoku gdy nam to powiedziała położna.
Okazuje się, że nawet fast food może być czasem dobry dla dzidzi. Organizm sam sie domaga tego co jest mu potrzebne.

Witajcie,pogoda chyba się poprawia.Ja dzisiaj znowu z dziecmi,mąz w pracy potem idzie na kawalerski.Zostaje nam jutrzejszy dzień,może pojedziemy na jakiś piknik.
Ciągle jem wędline i sałatę,wczoraj istne szaleństwow mc donalds(zawsze w ciąży mnie tam ciągnie :)

Truskawki lubię,ale coś ostatnio zle się po nich czuje ;/

Witam wszystkie ciężarówki. Jakie plany na weekend. Podobno ma być ładna pogoda.My tak właśnie się zastanawiamy z M co by tu porobić?Szkoda zmarnować piękny weekend.
Zjadłam śniadanko a teraz wcinam truskawy na deser.
Co tam u Was?

3oko linki są podane do poprzednich więc jak się będziesz kiedyś nudzić to lektura, że szok :))) Co za choróbstwo Cię dopadło?

witam po przerwie, nie dam rady chyba nadrobic poprzedniego watku, najpierw roczek Piotrusia, potem ja bylam chora i opuscilam sie w czytaniu ;)
gratulacje dla kolejnych mamus i ich córeczek!

no ja caly czas pracuje i ciagle jestem aktywna wsrod znajomych wiec musze sie jakos trzymac:)

no jak ja spędzałam czas w łóżku bądź w toalecie to troszkę miałam to gdzieś co mam na głowie, ale teraz już mnie denerwuje to, no ale mam nadzieję, że jak już pójdę to ładnie wyjdzie ;)

ja juz na siebie nie moglam patrzec:/ przeczekalam tylko pierwsze 3 miesiace

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...