LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

LISTA:

LISTOPAD:

Basieniak 2.11
Fiffi 2/3.11
kamilka85 4.11
biedronka24 6.11
Gabolek 7.11
kaasiak 7.11
3oko 8.11
kasiaka 11.11
paola89 21.11
jodan 29.11

GRUDZIEŃ:

agusia85
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I poGRUDNIOWE Mamusie 2011

My mieliśmy powiedzieć rodzince w 7 tyg, mieliśmy polecieć do Polski na kilka dni, no ale kilka dni przed wylotem dostałam plamienia i ginka mnie nie puściła więc dowiedzieli się przez telefon

Re: LISTOPADOWE I poGRUDNIOWE Mamusie 2011

a powiedzialyscie juz rodzicom o ciazy?

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

no właśnie ja w I ciąży byłam na 100% przekonana, że chłopak-tak z mężem czulismy. Oj duże zaskoczenie było jak z USG wyszło, że dziewczyna. i mamy najcudonwiejszą na świecie psotną córeczkę:)

ja w sumie nie wiem czemu ale jakos juz sie przyzwyczilam do mysli ze chlopak bedzie..moze intuicja:P

w pierwszej ciąży wszyscy mi mówili, że na bank będzie chłopak-bo i cera ładna i zachcianki na"ostro". a tu bach-dziewczynka. więc teraz już się niczym nie sugeruję - czekam na USG:).

dla mnie slodycze by mogly wogole nie istniec:) najbardziej mam ochote na ostre i dobrze przyprawione jedzenie. Czasami nawet zdarza mi sie obiad przesolic, bo tak mi sie smak zmienil:p ja mysle ze chlopakk bedzie:)

Ja to nie wiem jak to jest z tymi zachciankami ale w pierwszej ciąży miałam ładną cerę, zmieniałam się na twarzy. Jadłam dużo słodkosci i nabiał no i urodziłam córkę. Chyba i tak nie do końca wierzę w te zachcianki bo tyle słyszałam odmiennych zdań w tym temacie.

Teraz jem znów to samo i znów wyglądam ładnie na twarzy więc zobaczymy kto z tego będzie?

Fiffi to witam w klubie. Też schudłam już 3kg. Znajomi i rodzina mówią, że mnie już nawet nie widać, że chudszym już nie można być :(. Ale wczoraj pierwszy raz od ponad miesiaca zjadlam obiad. Miałam ochotę na zupe pomidorową i kiedy ją robiłam, już wtedy ślinka mi leciała. Pierwszy raz nie mogłam się doczekać kiedy będzie gotowe :). I zjadłam aż dwie duże porcje :D. Mmmmm pyycha :).

na pewno bedzie wszytko dobrze:) trzymam kciuki:)

Kati ostatnio w książce o ciąży wyczytałam, że koniec 3 miesiąca jest najgorszy, bo dzidzia jest tak jakby testowana i jak coś źle działa to dochodzi do poronienia - no tak mi weszło to w głowę, że szok...już nie czytam tej książki wrrrr... co ma być to będzie, ale ja jestem dobrej myśli :))))

basieniak popatrz masz juz najtrudniejszy okres ciazy za soba....nie denerwuj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze:)

Witaj ona27a-Ja mam dwie córki,więc przydałby się synek.Ale jeszcze za wcześnie,najważniejsze żeby było zdrowe.Obecnie znowu walczę z przeziebieniem i doszły mi wymioty.Schudłam już 3 kilo.Pozdrawiam

Cześć dziewczyny

Jestem tu po raz pierwszy!
Również mam wyznaczony termin na grudzień.
Jestem obecnie w 7 tygodniu.
I jak na razie mała fasolka trochę daje mi popalić - typowe zmienne nastroje, bóle w podbrzuszu, ostatnio bóle głowy - to podobno od hormonów.., jest mi nie dobrze,ale na szczęście nie wymiotuje..
raz odczuwam gorąco, następnie zimno, mam chyba cały czas trochę podwyższoną temperaturę, czytałam,ze to wszystko to normalne objawy ciąży..zobaczymy czy potwierdzi to położna do której niedługo się wybieram..
Poza tym jestem trochę depresyjna, nic mi się nie chce, potrafię się z znienacka położyć i zasnąć..
A co do zwiastunów czy chłopiec czy dziewczynka to hm...
proponuję zerknąć do kalendarza chińskiego...z tymże do wieku matki w dniu poczęcia dodaje się 9 miesięcy...mi wychodzi,ze dziewczynka...ale cały czas wmawiam sobie,że będzie chłopak..ponieważ tak bardzo chciałabym dziewczynkę...ze az się boje ,ze ona rzeczywiście jest w moim brzuszku..z reguły ma się zawsze to czego się mniej pragnie..dlatego wolę się nastawić na chłopaka..
od zawsze pragnęłam dziewczynki...
A co do innych przesądów : słodkie, okrągły brzuszek, brzydka cera, itp - niby na dziewczynkę, przefiltrowałam internet i te przesądy raczej się nie zgadzają...ochota na coś to chyba bardziej potrzeba organizmu matki i dziecka na prawidłowy rozwój..niż zachcianka świadcząca o małej fasolce pochodzenia damskiego czy też męskiego..
a jak to jet u Was, jakie macie do tej pory objawy?
Słyszałam,ze jeśli ma być chłopiec to ma się ładną cerę, a jak dziewczynka to brzydką? ... ale czy może ktoś się zna na biologii i mógł by to mi wytłumaczyć..jeśli w brzuszku zagnieździł się chłopczyk to u kobiety w organizmie jest więcej testosteronu więc jakim cudem cera może być ładniejsza? ale mowie bardziej o osobach,które miały przed ciąża problemy z cera jak ja..zawsze w czasie okresu podwyższa mi się poziom androgenów( testosteron) i to u mnie powoduje wysyp trądziku na żuchwie...dlatego wydaje mi się,że już bardziej ładna cera może zwiastować małą fasolkę pochodzenia żeńskiego...ale nie wiem czy idę dobrym tropem...ponieważ kompletnie nie znam sie na biologii..prawda jest też taka,że ciąża to burza hormonów i kazdy może ja róznie znosić...

ja problemów z plamieniem nie mam i nie miałam, ale myślę, że jednak warto skontrolować u lekarza. Lepiej działać wcześniej i przynajmniej nie stresować się potem.

w 6 tyg, ale trauma pozostaje i niestety, ale z tej ciąży już nie umiem się tak cieszyć, choć bardzo się staram

a w ktorym tygodniu poronilas jak mozna zapytac?

Kati moje poprzednie poronienie zaczęło się od takich plamień więc plamienia są normalne to do mnie nie przemawia i każde plamienie może być groźne, ale nie musi
jakbyś wcześniej poroniła to byś się przejmowałą

ja bym sie nie przejmowala..podobno takie plamienia sa normalne..glowa do gory, bedzie dobrze:)

Kasiaka plamienia są straszne, ja idę do ginki w przyszłą sobotę, teraz tylko telefoniczne ustalenia, mam już dość tego duphastonu, ale jak wyjścia nie ma to trzeba brać, a od leżenia to już wszystko boli :/

Basieniak ja też tak miałam na początku tego miesiąca. Plamienia wystąpiły w terminie @. Dostałam Duphaston, plamienia ustąpiły. Mam nadzieję, ze w przyszłym miesiącu nie będzie już tych plamień gdyż tablety mi się kończą. Zobaczymy.
Po świętach mam następną wizytę.

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...