LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

LISTA:

LISTOPAD:

Basieniak 2.11
Fiffi 2/3.11
kamilka85 4.11
biedronka24 6.11
Gabolek 7.11
kaasiak 7.11
3oko 8.11
kasiaka 11.11
paola89 21.11
jodan 29.11

GRUDZIEŃ:

agusia85
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

Ja do tego Dybkowskiego raz próbowałam się dostać to mnie olał i w ogóle nie przyjechał na wizytę, myślałam, że rozwalę tą klinikę z wściekłości, z tego co wiem jest bardziej zainteresowany swoją praktyką, a ja byłam umówiona na wizytę do kliniki, w której wcześniej przyjmował...jak o tym pomyślę to wciąż mnie wściekłość bierze wrrrr
No ja i moja kumpela jesteśmy bardzo zadowolone z dr Antepowicz, dla mnie jest to o tyle dobrze, że jak się pojawia coś niepokojącego to jestem z nią w kontakcie telefonicznym, nie muszę wcale się udawać specjalnie do kliniki

Basieniak ja mam termin na grudzien. ja narazie chodze do Dybkowskiego, ale jeszcze nie zdecydowalam czy on bedzie prowadzil ciaze.

agusia ja aktualnie tez jestem przeziebiona..na kaszel pilam jedynie syrop z cebuli, no i duzo herbaty z miodem i cytryna. a na katar sol morska. plukalam gardlo tez szalwia.

ja zaczęłam od 6 tc ciąży wymiotować, aż do teraz...nie chcę zapeszać, bo od 2 czy 3 dni nie wymiotuję, ale co z tego jak żołądek zachowuje się dziwnie i mam jadłowstręt :/ wrrrr marzę, aby porządny obiad zjeść:)

mi rano niedobrze było i słabo ale jeszcze nie zwracałam.
w pracy juz powiedziałam, uprzedziłam że mogę się spóźniać i być może będe szła na zwolnienie. teraz muszą dziewczynę na zastepstwo poszukać.
ja dzisiaj w pracy do 16, oby szybko zleciało

wybaczcie, że się tak do Was wtrącam, ale widzę, że ktoś aktywny to sobie pogadam ;-)
ja właśnie przez te mdłości musiałam powiedzieć szefowi już na samym początku ciąży, bo bywały dni kiedy z łóżka wstać nie mogłam. I generalnie chodziłam w kratkę, aż powiedziałam sobie dość. teraz 15 tydzień i wciąż nie przechodzi :/
ale może pocieszy Cie fakt, jak ktoś powiedział: jak jest niedobrze, to znaczy, że jest dobrze.
teraz łapię się na tym, że kiedy mam dzień bez wymiotów to się zastanawiam, czy z ciążą wszystko ok ;-) ale w ogóle to chciałabym, żeby już przeszły ;/

ooo, to nieciekawie. Ale pomysl sobie, że te mdłości w końcu miną, a do 16 nie jest już tak strasznie daleko:)

Ja siedzę w pracy mdłości są okropne co chwilę ląduję w kibelku i wymioty masakra tym bardziej, że jeszcze nikt nie wie. Marzę o godz.16:00 i domku :-)

ehh to szkoda, że nie możesz poleżeć. mnie się we łbie telepało więc musiałam w domu zostać :)

dzięki za info. Mój mą kupił mi jakiś syrop Prenatal- na bazie malin, czarnych porzeczek, cytryny i czosnku. Więc łykam...
Wygrzać się niestety nie mogę bo muszę chodzić do pracy :(
Ale po pracy do wyrka.. jeszcze 4h :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

agusia żadnych lekarstw nie bierz. mnie też dopadło choróbsko wcześniej i tylko leżenie w łożku plus herbata malinowa, cebula czosnek miód i Ci przejdzie ;-) wcześniej to mówiłam, ale to okropne przeziębienie przeszło mi szybciej niż jak łykałam wcześniej całą aptekę domową. tylko trzeba się wygrzać.
aha na ból gardła możesz (ja też stosowałam tylko to) tantum verde.
pozdrawiam

no moj na razie sam wstaje i chodzi za raczki, mam nadzieje ze niedlugo ruszy bo nie widzi mi sie nosic go z wielkim brzuchem!

Agusia ja na przeziebienie robie kanapke z czosnkiem i popijam goracza herbatka z miotem i cytryna, sa tam jakies niby bezpieczne leki ktore mozna brac w ciazy ale ja i tak bym sie bala, jedyne co bralam to byl Reni bo zgage to mialam masakryczna

na ból gardła to najlepiej płukanka z wody i soli albo z wody i wody utlnionej

No nie je sam jeszcze, jest taki cycek mamy, ale już wszystko rozumie co się do niego mówi, mówi parę słów, sam się bawi, przesypia noce - chyba,że idą ząbki. Obecnie idą nam 4 i jest czasem ciężko. W ciągu dnia jest 1 drzemka 3 godzinna. Fajny juz z niego mały facecik.

Mój synek zaczął chodzić jak miał prawie 11 m-cy. Dziś biega aż się za nim kurzy :)

dziewczyny może poradzicie mi coś- od wczoraj mam katar i ból gardła- czy są jakieś bezpieczne leki?? Do gina idę dopiero za tydzień :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Moja coprawda ma teraz 13 miesięcy dopiero, ale chodzi juz naprawdę całkiem sprawnie. ale są dzieci, które zaczynaja w wieku np 10 miesięcy, a są takie co i w 20, więc nie ma reguły. Ale spokojnie, taki wiek to myślę, że już całkiem kumate dzieciaczki są.

witam nowe mamusi:) ale sie rozgadałyscie :)

Aga powiedz mi czy Twoj synek juz ladnie chodzi, bo moj Piotrus bedzie wlasnie mial rok i 5 miesiecy jak sie Fasolek urodzi i zastanawiam sie jakie sa dzieci w tym wieku :)

A ja siedzę także w domku.Mam tutaj najlepszy staż-hi hi To moje trzecie dziecko(małe przedszkole w domku:)
Po Swiętach mam usg prenatalne.Czuje się dobrze,pozdrawiam wszystkie mamusie.

Ja siedze na wychowawczym z synkiem. Czuje się tak fatalnie, że nie wyobrażam sobie jak wysiedziałabym w pracy :(

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...