LUMINAL na żółtaczkę?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
ktoś dostał może takie zalecenie? Synek ma 6tyg i dalej ma żółtaczkę...miałam do wyboru odstawić go od piersi albo czopki luminal...jak rzeczytałam ulotkę to się za glowę złapałam:( miał ktoś podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LUMINAL na żółtaczkę?

Moja miała bardzo wysoką bilirubine (21,5). Była naświetlana i dostawała luminal w czopku. Wszystko z nią ok :)

moja córa już w szpitalu dostawała Luminal, bardzo pomógł przu żółtaczce.

a powiedzcie dziewczyny dzieci były takie otępiałe po tym leku? jaką dawkę dowałyście?

a nie lepiej przerzucić go na tydzień na MM? Kup butelkę Medeli, żeby się nie oduczył cyca, sama ściągaj laktatorem, a jak wyniki się unormują, wrócisz do naturalnego karmienia - mi by było żal dzicko faszerować relanium...

alias - hmmm otępiała? Miała kilka dni i spała cały czas, podobnie jak przed podawaniem tego leku. Dostawała chyba pół czpoka, ale dokładnie nie pamiętam, bo pielęgniarki podawały.

gamia - czasem nie ma wyboru...

ruda- dajemy 3 dzień i jest poprawa:) nie zauważyłam żeby synek inaczej się zachowywał:)
mam nadzieję że pozbędziemy się tej dziadowskiej żółtaczki:(

alias - super, że jest lepiej :) Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej było dobrze!!!

Inne tematy z forum

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...