Lamaze - pytanie do posiadaczek

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witajcie Dziewczyny,

zastanawiam się nad zakupem dla mojego Maleństwa zabawek z tej firmy - nurtuje mnie tylko jedno pytanie - jak je utrzymać w czystości? Czy każdą zabawkę można wrzucić do pralki i wyprać? Czy nic nie stanie się z tymi "mechanizmami" - oczywiście każdy w każdej zabawce jest inny zatem wiele opinii mile widziane :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lamaze - pytanie do posiadaczek

my mamy konika, slonia i hipopotama plus mate, nie pralam tylko wycieralam mokra szmatka, z tego co pamietam nie mozna prac tych z mechanizmami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

miałam pieska, lalę i motyla. spokojnie można wyprać w pralce. kolory nie tracą intensywności.
piesek miał w mordce mechanizm, który szczekał, zanim wyprałam przestał działać. po praniu znów szczekał!! i to nie na chwilę:)

mam jedynie żyrafę. piorę ją w pralce z innymi rzeczami i nic się nie dzieje :)

Moj synek ma w 80% zabawki Lamaze:)

np ostatnio zakupilam mu rozkladana pileczke

http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Soft-Stacking-Ball-/150414103961?pt=UK_Toys_Games_Toys_CA&hash=item2305611599

posiada tez: malpke z gryzakami, gasiennice z pozytywka, przerozne przywieszki do wozka, bransoletke grzechotke na reke i wiele innych

POLECAM gdyz sa to zabawki bardzo dobrze skonstruowane, zadne sznureczki czy materialy nie ulegaja zniszczeniu (wbrew pozorom dziecko potrafi mocno ciagnac za przedmioty)
prac mozesz w pralce, nic sie z tym nie dzieje, te zabawki glownie szczeleszcza czy grzechocza i rowniez nic im nie jest, nie pralam tylko gasiennicy bo ma pozytywke w srodku:)

a hitem u nas okazalo sie to

http://www.amazon.co.uk/Learning-kurke-LC27310A-Lamaze-Sorter/dp/B000I2OKE2/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1352243045&sr=8-1-spell

rowniez pralam i super wszystko,nic nie oblazlo, nie wyblaklo:)

spotkalam sie tez z podrobka tych zabawek i od razu material oblazl

Ja wyprałam i nie działa to co zrobić

czy ktos prał jeszcze pieska lamaze

zawieszka która szczeka

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

łuszczyca głowy leczenie (4 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...