Linie 167 i 168 !!!!!!!!

Temat dostępny też na forum: ZTM Gdańsk
Jestem oburzona kursowaniem autobusów linii 167 i 168. Te autobusy albo w ogóle nie jeżdżą przez godzinę albo jeżdżą parami lub nawet grupami. W sobotę, kiedy autobusy jerzdzą, co pół godziny to jeden przyjeżdża 5 minut szybciej a drugi 10 minut później albo i nawet wcale, tak jak im się podoba. Krążą plotki, że kierowcy z tych autobusów grają sobie w karty na pętli, coraz bardziej się z tą plotką zgadzam… Jestem oburzona, bo nawet nie ma gdzie tego zgłosić. Jak chce zgłosić, że na autobus czekam godzinę, to nawet nie mam gdzie, bo łaskawy ZKM pracuję w godzinach od 7 do 15, a ja w tych godzinach jestem w pracy, więc nie jeżdżę. Natomiast, gdy ja jeżdżę to szanowny ZKM nie pracuję. Dziś dzwoniłam to pan z ochrony odebrał telefon i powiedział, że on nie jest nic w stanie zrobić, bo pracuję w ochronie, to, po co w ogóle odebrał ten telefon, jak i tak nic w stanie zrobić nie jest. Podał mi, więc numer do dyspozytora, pytał się czy w ogóle chce ten numer. Gdybym nic nie chciała z tym fantem zrobić to chyba bym do niego w ogóle nie dzwoniła, no, ale dobra. Zadzwoniłam kilkanaście razy na podany numer przez pana ochroniarza no, ale widocznie mieli ważniejsze zajęcia i wcale nie odbierali, więc czekając przez godzinę i 24 minuty na przystanku autobusowym w końcu doczekałam się swojego autobusu tylko godzinę i 19 minut później, (bo 5 minut na przystanku byłam nie potrzebnie wcześniej) mówią że chcą nam podwyższyć ceny biletów, myślę że za ich usługi to już w tej chwili są za wygórowane ceny… POZDROWIENIA DLA PRACOWNIKÓW ZKM.!! MIŁYCH GIER!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: Linie 167 i 168 !!!!!!!!

zgadzam sie z kazdym Twoim slowem. kursowanie tych linii to totalny dramat dlatego ja jezdze tramwajami i z petli do domu podazam na piechote. przynajmniej wiem ile czasu zajmie mi dotarcie do domu a troche ruchu tez mi nie zaszkodzi. gorzej ma ten kto jest skazany na te linie. takim osobom wspolczuje i sugeruje nie poddawac sie w skladaniu skarg. pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ludzie!!!! przecież na tym odcinku drogi sa najwieksze korki, jak rano ma opóźnienie to przez poł dnia nie może tego nadrobic, ci kierowcy nie maja nawet czasu sie załatwić porządnie bo wy ich cały czas szkalujecie!!! badzcie wyrozumiali!!!!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie ciagle opoznienia!!! Moze niech zrobia linie tylko na Jasien i choc jeden autobus nie bedzie poakowac sie w korki przy Auchan i bedzie punktualny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie. Także uważam, że powinna zostać stworzona dodatkowa linia, która jeździłaby tylko na trasie Targ rakowy->jasień. I niech nawet kursuje tylko co pół godziny przez cały dzień. Przynajmniej na tą linię można by liczyć. Może warto jakąś petycję podpisać wysłać do włodarzy komunikacyjnych naszego miasta? Co o tym sądzicie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobry pomysł. Może nareście będzie porządek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to niech zrobią jeden autobus kursujący z Dworca głównego do Jasienia nie będzie problemu i wszyscy normalnie będą na czas w pracy i szkole a nie dzieciak na 3 lakecjie bo sznaowne ZKM sie załatwić musi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Macie jakiś pomysł jak taką petycję wnoszącą prośbę o utworzenie takiej linii kursującej tylko na trasie targ sienny-> jasień?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co mi się poprzedni wpis popsuł. Macie jakiś pomysł jak taką petycję wnoszącą prośbę o utworzenie takiej linii kursującej tylko na trasie targ sienny-> jasień napisać i przesłać do ZKM(ZTM?)? Jest ktoś kto potrafiłby się tym zająć? Osobiście uważam, że taka linia byłaby bardzo przydatna akurat na tej trasie ponieważ można by na nią liczyć a nie wychodzić na przystanek i czekać na autobus jak na jakiejś loterii...:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

obecnie 167/168 jeżdżą rano ... często przed czasem! (2-3 minuty przed czasem). 'SUPER' przepis na to by nie zdążyć na autobus i czekać na następny ponad kwadrans i spóźnić się do pracy 20min.

Nnieststy nie mamy co gorsza dojazdu (autobusu) z Zaborni na PKM.

(może kiedyś - jak w niektórych krajach - prywatni przewoźnicy powstaną w obszarach zapomnianych przez cywizilację).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wiśniowa Aleja (41 odpowiedzi)

Położenie osiedla w niewielkiej odległości od al. Armii Krajowej oraz al. Pawła Adamowicza...

Zamojska Vita (3 odpowiedzi)

Ujeścisko oferuje bogate zaplecze handlowo-usługowe. Są tu dostępne sklepy, a także poczta,...

Muza musi grać. (2392 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....