Re: Luxmed Gdańsk - ginekolog do prowadzenia ciąży
~Pełna_wiary
(9 lat temu)
Dr Szymula ma poważny problem z podejsciem do pacjenta!
Beznadziejne! Zdecydowanie odradzam. Szkoda nerwów!!!
W wieku 29lat zrobiłam mammografie w ramach akcji org. Przez prezydenta miasta gdanska. Poszłam do dr Szymuli na omówienie wyniku, i usłyszałam mega opierdol: "a po co pani to robiła? akcja? Jak krowy na pastwisku wszystkie idziecie na hurra!"
Po mojej wzburzonej reakcji na te słowa, kilku mocnych zdaniach itemacie amazonek doktorek sie opamiętał trochę i przyznał ze faktycznie to badanie mi nie zaszkodziło... Masakra to była ostatnia z wizyt u tego lekarza przez wiele lat.. Zauważyliście ze zawsze sa do niego wolne miejsca?
Kilka lat pózniej Poszłam na wizytę by zaplanować ciąże, zrobic badania, podejść do tematu z głową, bo od dawna nastolatka nie jestem ;) oczywiście krótkie terminy były tylko u Szymuli... Kolejny błąd życia !!! Warto poczekać dłużej.
Jak znalazł u mnie mięśniaka o średnicy < 5cm to powiedział ze to jest RAK. Życie wywróciło mi sie do góry nogami....I skoro planuje ciąże, to on sam nie wie co teraz, radzi jednak zdecydowanie wyciąć (nie mam dzieci) - dał skierowanie do szpitala i dodał ze jakbym miała 20lat to mogłabym próbować z ciąża, i najwyżej bym poroniła!!! Byłam wtedy kilka miesięcy przed 37r. Życia.
Przepłakałam pół nocy, następnego dnia trafiłam do szpitala.
Ordynator szpitala "w Koperniku" złoty człowiek- zbadał, obejrzał usg, uspokoił, wytłumaczył ze mięśniaki to nie rak a guzy macicy kompletnie niezłośliwe, ktore ma 40% populacji kobiet. umiejscowienie w niczym nie przeszkadza i nic tylko robić dziecko ;) i sie nie przejmować! Dodał jeszcze ze tylozgiecie macicy to taka "uroda" jak odstające uszy ;) kazał wracać do domu, robić dzieci :)
Kilka kolejnych konsultacji u specjalistów leczenia niepłodności potwierdziło tylko ze wycięcie guza w moim wieku zmniejszyloby ukrwienie macicy i byłoby rażącym utrudnieniem w zajściu w ciąże.
Dzis po blisko 2 latach starań i 4 próbach IVF, w czwartym tygodniu moje betaHCG ma poziom 192,9 ;)
Ze świecącymi oczami i szerokim uśmiechem, wiara na przyszłość w rodzinnym gronie mam nadzieje niedługo stanę przed wyborem lekarza prowadzącego ... ZDECYDOWANIE. NIE będzie to dr Szymula nawet gdyby mieli mi za to dopłacać !!!!!
0
0