MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Ja dzis tez bylam u lekarza, malay byl ulozony posladkowo, ale sie obrocil:) Tak wiec czeka mnie pord naturalny.lTo juz prawie koncowa 30tyg, lekarz dal mi skierowanie do szkoly rodzenia na zaspie, mam jutro dzwonic i sie zapisac. Mam nadzieje ze mnie nie ochrzania na dzien dobry, ze w koncowce 30tyg zapisuje sie dopiero, no ale jak ost ylam u lekarza w 26tyg to maly byl ulozony zle. Czy ktoras z Was chodzi do szpiatala na Zaspie do SR? Jaki jest teraz termin? Czy ktos cos wie? Jak to wszystko wyglada? Maz pracuje do 16, i chcialabym zeby ze mna chodzil...

Na takie dłuższe korzystanie to chyba fajne by było łóżeczko 140 cm.

Ja w którymś momencie trochę żałowałam, że nie mamy wyjmowanych szczebelków, ale to przez chwilę było. Bok zdjęliśmy jak Maryśka nauczyła się wychodzić górą :)

Effcia, mój małżon też chory był. Od zeszłego piątku jakaś postać grypy żołądkowej, od wczoraj już ok, ale parę dni nieźle cierpiał.

Magda ja tak naprawde sama nie wiem,zdziwilam sie bardzo jak to uslyszalam,wydaje mi sie,ze chodzilo o te z calkowicie zdejmowanym bokiem,podobno byly przypadki,ze cos sie obsunelo i w jakis sposob cos sie stalo dziecku,myslalam,ze moze cos slyszalyscie na ten temat. Mi osobiscie te ze zdejmowanym bokiem bardzo sie podobaja i mozna je dlugo wykorzystywac po zdjeciu tego boku.

Ale się dziewczyny rozpisałyście przez kilka dni.

Co do łóżeczka to Adaś nadal śpi w zwykłym sosnowym z wyjmowanymi szczebelkami, potem dostanie je córka a Adaś do turystycznego na jakiś czas zanim młoda nie wyjdzie od nas z sypialni.

JA dzisiaj po kolejnej wizycie u gina. Waga na zero ciągle, brzuszek już spory. Córa kopie namiętnie, ale niestety ułożona twarzyczkowo co dobrze na razie nie wróży.
Niestety w weekend Adasia dopadł rota i dopiero dziś nabrał sił i poszedł do żłobka, za to Maciek mi się rozłożył i ma zapalenie oskrzeli. A jeszcze mi mój genialny mąż remont wymyślił w salonie, oczywiście wszystko na mojej głowie, a ja chciałam spokojnie zacząć pranie ciuszków i prasowanie.

No i nie ma oznacz wcześniejszego porodu, szyjka 4 cm. Tylko ciśnienie muszę zacząć mierzyć 2 razy dziennie

Ola, a dlaczego? Tzn. w jaki sposób coś mogło się stać maluchowi?

Łóżeczka z Ikei po zdjęciu przodu wyglądają po prostu jak miniaturka normalnego łózka z trochę wyższymi bokami.
Chyba, że chodzi o coś takiego:
http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=222

Assegai,miejmy nadzieje,ze nie wroci...
Dziewczyny ja tez sie zastanawiam nad lozeczkiem,chcialabym aby byly wyjmowane szczebelki,ostatnio ogladalam chyba dzien dobry tvn,choc nie jestem pewna czy to byl ten program i mowili,ze w Stanach wycofali te lozeczka ze zdejmowanym jednym bokiem,bo podobno byly jakies przypadki smiertelne dzieciaczkow,a w Polsce jak to zwykle bywa lozeczka te narazie nie sa wycofywane,slyszalyscie cos o tym?

Wróciłam od lekarza ;-) generalnie jest dobrze. Mieszcze się w normie ;-) Oby tak dalej i będzie git ;-) Najgorsze jest to że na 50 %ta cholerna cukrzyca może wrócić po ciąży.... o ale teraz maleństwo jest najważniejsze.

ryba dzieki za informacje to tym bardziej mnie utwierdzilo w tym ze je zakupimy:-)

Ja miałam dla Maryśki takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116002
Łóżeczko ładne, jakość ok, tylko Młoda pogryzła je strasznie i właśnie kombinuje jak odnowić, bo mnie drażnią te dziurki po zębach ;)
U nas właśnie wyjmuje się cały bok, szczebelków pojedynczych nie można.
Nie wiem, które rozwiązanie lepsze.

Lalinek nie, wyjmuje się tylko 2 szczebelki

ryba_gda a da się wyjąć później całkowicie jeden bok łóżka ze szczebelkami ???

no nam się bardzo podoba :) jest ładne, solidnie wykonane, stabilne. mamy je ponad 20 miesięcy a wygląda jak nowe. nic nie piszczy, nie trzeszczy. myślę, że nie jedno dziecko jeszcze z niego skorzysta. znajomi też takie mają i są zadowoleni. mój brat też będzie takie kupował.

ryba ja wlasnie tez zamierzam zakupic takie samo lozeczko czy mozesz mi powiedziec czy jest dobre i czy prezentuje sie tak fajnie jak na zdjeciach?

co do łóżeczka to my mamy takie i jest ok:
http://allegro.pl/lozeczko-klups-radek-vii-sosna-szuf-materac-i1499751676.html
maluch będzie w nim spał, a Jaśkowi kupimy tapczanik z ikei.
u mnie ostatnio były 4 kg na plusie, teraz pewnie będzie sporo więcej, bo apetyt mi dopisuje :)

Mamuśka, na pewno wszystko jest ok, po prostu mała ma gorszy dzień, ja ze 4-5 dni temu miałam tak, że cały dzień nic, ani kopnięcia, ale jak się położyłam wieczorem, to 40 minut bez przerwy byłam okopywana, także z dziećmi bywa różnie :)
Co do łóżeczka, to ja mam sosnowe, bo meble w sypialni i pokoju dla maleństwa też są sosnowe :)

ja kupilam w akpolu tylko i wyłącznie na oko tzn podoba sie- biorę, nawet się nie zastanawialam nad tym z czegóż jest...

a zestresowana jestem mega,ale wierzę, że wszytsko jest dobrze, tylko może leniuszkuje na maksa moja córeczka, zresztą mamusia też do super aktywnych nie należy :)

co do łóżeczka to my zamierzamy się na Ikeowe,ale nawet nie wiem czy ono sosnowe czy jakie?

dzięki dziewczyny za rady!
dziś mam cwiczenia na szkole, więc liczę że albo tam mniej zbadają, a jak to nie to podejdę na IP.
Zjadłam w minutę dosłownie cała czekoladę, popiłam i teraz się położe, może to coś da.
Pierwszą kostkę czekolady wpychałam w siebie, bo w ogóle nie miałam ochoty, ale taka smaczna się okazała, że bez problemu i do tego bardzo szybko zjadłam do końca czekoladkę:)

Dziewczyny jakie łóżeczka kupujecie, bukowe czy sosnowe? Ja sie nasłuchałam, ze sosnowe są gorsze i lepiej ich nie kupowac, co o tym sądzicie?

Mamuśka ja byłam na IP już 3 razy z czego 2 zostałam przyjęta na oddział i pamiętam, że była też dziewczyna, która przyjechała bo nie czuła ruchów dziecka i robili ktg i usg czy wszystko z dzidzią w porządku. Więc śmiało podjedź gdzieś na IP tylko nie mów, że chcesz ktg :) tylko, że nie czujesz ruchów tak jak zwykle i się martwisz myśle, ze dla nich to normalne bo dużo dziewczyn przyjeżdża z takim problemem. a Ty się na pewno uspokoisz jak Cię zbadają. Oczywiście jak nie będą chcieli robic ktg to nie upomnij :) Chyba, że masz możliwość to podjedź do swojego lekarza na usg.

Inne tematy z forum

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...