MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Gratulacje Janka :)

A ja właśnie wróciłam z wizyty :) Miałam robione badania przezierności - nosek, kark.... Wszystko w porządku :)) tak się cieszę, bo niestety ja i mąż nie należymy do najzdrowszych, ale z dzieckiem wszystko dobrze, ładne serduszko, kręgosłup, główka, kończyny, nawet nerki. A jak się zakrywała dzidzia ciągle rączkami, żeby noska nie pokazać hihi. No ze mną trochę gorzej bo lekarz wykrył arytmię a tego ciągle muzę kontrolować płytki bo cierpię na małopłytkowość, ale na razie alarmu nie ma. Trzeba się cieszyć :)

Lalinek czyli jeszcze wszystko przed nami :) cieszmy się póki jest ok :)

D@nte a pytałaś swojego lekarza, czy może coś Ci przepisać na wymioty? Podobno są jakieś środki, moja lekarka pytała nawet ostatnio, czy wymiotuję, bo jeśli tak i to intensywnie to by mi coś przepisała. Więc może jakoś można temu zaradzić?

Cześć.
A ja czuję się tragicznie. Zmęczenie trochę przeszło już nie zasypiam na stojąco, ale nadal gdybym mogło to bym spała. W dzień mam chęć się położyć i pospać za to wieczorem jak się kładę to czuję, że jestem zmęczona, ale zasnąć nie mogę. Jak już się uda to i tak budzę się średno co godzinę. Siadam na łózku, patrze która godzina, czasami wezmę łyka wody i znowu męczenie się żeby zasnąć. I tak w kółko!
Męczą mnie też straszne wymioty. Obojętnie czy to rano czy wieczorem, czy jadłam coś czy nie. Mojemu organizmowi to nie przeszkadza, że nie mam czym wymiotować. Wszystko w środku boli, śliny już nawet nie mam a odruch wymiotny jest i koniec. Straszne to! Wymioty nasiliły mi się w 9 tygodniu. Teraz jestem w połowie 11 i jak na razie jest coraz gorzej.
Spodnie dopiąć jeszcze spokojnie mogę. Wcześniej mogłam cały brzuch wciągnąć a teraz jak próbuję to całego się nie udaje. Coś tam zostaje odstającego.
Aaa... mam jeszcze straszne zaparcia. Już próbowałam prawie wszystkiego. Dłuższa wizyta w toalecie kończy się strasznym bólem. Zostały jeszcze czopki do wypróbowania.
Ale się rozpisałam :)
Pozdrawiam i życzę następnych takich spokojnych tygodni.

ja nie przytyłam prawie wcale. ale w spodnie się nie mieszczę ze względu na brzuch który mi wyrzuciło tydzień temu :) chodze w długich swetrach i leginsach, ciepłych zimowych rajstopach albo w 2 spódniczkach na zmianę :) spodnie się nie dopinają :) ale kg to 0,5 tylko przybyło. piersi nie wspomnę wogóle... ja przed ciążą miałam 80 E - teraz to już pewnie F. Masakra...

hehe, Lalinek, to się ciesz ;)
Ja w sumie teraz też już nie narzekam, trochę mdli, jak nie zjem na czas, senność większa niż zwykle a reszta oki.

Kilogramowo nic nie przybyło ale zaczynam czuć lekką wypukłość brzucha, chociaż dżinsy się dopinają jeszcze normalnie :) Podobno w drugiej ciąży szybciej brzuch wyłazi.

no własnie...na przez pierwsze 2 tygodnie przybrałam 2 kilo...potem nie miałam apetytu i teraz jak sie ważyłam...to szok...waże o 400g mniej jak przed ciąża :P pewnie zaraz to wróci ;) ale po spodniach i np. bieliźnie juz czuje ze cos sie powieksza...o piersiach nie wspominam, są już przynajmniej o rozmiar wieksze :]

Lalinek, ja zabardzo też nie mam jakiś objawów, typu duże zmęczenie czy nie wiadomo jakie mdłości.
A jak u Was z tyciem? Coś już przybyło?

ja nic nie mam... zresztą wogóle prawie nic mi nie jest i jak czasem czytam o tym co piszecie to się zastanawiam czy ja oby na pewno jestem w ciąży :) ale serduszko słyszałam.. fasolke widziałąm więc jestem :)

dziewczyny dziękuję, troche mnie uspokoiłyście.

Mrówka, zdecydowanie tak i to przez całą ciążę miałam poprzednio, teraz tez mam.

no bo właśnie nie wiedziałam czy się martwić w szczególności, ze to niby malutkie, ale zawsze coś wyleciało i nie jest to wodniste-trochę sie ostatnio przestraszyłam już kilka razy, ale chyba ważne, ze nie z krwią.... Marciocha jeśli tak mówisz to pewnie tak jest a za tydzień u gina sie jeszcze spytam:)

mrówka tak...i to podobno normalne ;)

Dziewczyny a czy macie jakoś więcej hmm śluzu niż zwykle, nie wiem jak ma to określić hmm nie chodzi o wodnisty tylko taki bardzo lepki, taki (przepraszam za określenie :>) "glutowaty"?

:) wizyty sa fajne :) nowe zdjęcia do kolekcji, bicie serduszka.. oby tak miło było zawsze :)
dostałam skierowanie na badania prenatalne od lekarza. co jest w standardzie takich badań ?? usg ?? bo zadnych dodatkowych wytycznych nie dostałam od lekarza

Cześć dziewczyny, trochę spadłyśmy. Ja póki co czuję się bez zmian, czuję sie tak bardzo normalnie :). i nie mogę się doczekać wizyty u lekarza a to jeszcze ponad tydzień

my w weekend byliśmy u mojego chrzesniaka na urodzinkach, a że dwójka dzieciaków chora to chyba i ja cos złapałam :( a myslalam że jakos mi sie upiecze ;)

Cześć :)
U nas też weekend fajowy. W sobotę byliśmy u kolegi na urodzinach i pierwszy raz od wakacji chyba się zrelaksowaliśmy.
Kładłam się spać po 2.00, nawet nie jakoś bardzo śpiąca a zazwyczaj po 22.00 już ostatnio odpadam :)

Ja mam genetyczne 12 listopada.

hejka :-)
U nas weekend ok. Musieliśmy jechać na działeczkę i przygotować na zimę wszystko, także nabiegałam się na mrozie lekkim., mam nadzieje że zaraza mnie nie dopadnie ;-) A za tydz. mam wizyte u gina- już nie moge się doczekać. Już pewnie będzie widać dzidzie bo to 12 tydz. będzie :) Achhhh jak to leci szybko

Inne tematy z forum

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)