MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Lista przyszłych mam:

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (2)

Witam! A ja się sama sobą zaskoczyłam, weszłam już w 14 tydzień i mdłości powróciły i do tego zgaga! Myślałam, że już pożegnałam się z mdłościami bo przez 3 tygodnie miałam spokój a tu klops :(

ja na dziś dzień mam trochę omdlewające poranki, trochę większy apetyt, czasem nieprzespane noce, senne popołudnia i męczące bóle głowy. Reszta w porządku :)

Ja czuje sie coraz bardziej normalnie myślałam, ze mdłości będą coraz gorsze a teraz rano już nie zwracam na nie uwagi a w ciągu dnia też jest w miarę ok. Na prawdę czuję się dobrze wczoraj bawiłam sie z psem i na chwilę ją podniosłam (waży ok 20 kg) i dopiero za chwilę mi się przypomniało, ze chyba nie powinnam, czasem po prostu zapominam, ze jestem w ciąży :-) A jak u Was?

Marciocha no ja tez bym nie była :P

mrówka nie ma się czego bać :) będzie dobrze - zobaczysz :)

męczą Was jakieś "nowe" dolegliwości ??

Cześć dziewczyny ja dziś rano ledwo wstrałam, na dworzu ciemno i miałam taką ochotę zostać w łóżku :(. W tym tygodniu idę do lekarza strasznie sie cieszę, ale zarazem też się boję co usłysze. Dobrze, ze najbliższy weekend będzie trochę dłuższy :-))

ja dzisiaj wróciłam po miesiecznej przerwie do pracy i jakos specjalnie szczesliwa z tego powodu nie jestem ;)

hej :)
jak miło wrócic do pracy po weekendzie.... :( od samego rana narzekania koleżanek, które ze względu na swój staż pracy w jednej firmie nie nawidza nawet najmniejszych zmian.. zawsze są na "nie" i wdają się w dyskusje i narzekania - bez przerwy to samo grrr
a ja potrzebuję spokojnej atmosfery a nie krzyków... głowa już mnie rozbolała ledwie tu weszłam :) rozpoczął się piękny dzień :P
jak tam samopoczucie ?????

maga79 własnie to jest najbardziej pocieszające :D będziemy miały najlepsze miesiące na spacerki :)

babcia nagotowała gar bigosu i taaaak mnie korci, ale ostatnio po kapuście myslałam że zwariuje takie miałam wzdęcia a co za tym idzie...no wiecie ;)

ja na razie tez nie biore witamin zadnych bo lekarka powiedziala ze poczekamy na wyniki badan....z tego co widze to mam wszystko w normie...no ale lekarzem nie jestem :)

Przy dobrym sprzęcie wiele jest możliwe :)

Jak patrzę na pogodę za oknem to jeszcze bardziej się cieszę, że nasze dzieciaczki przyjdą na świat praktycznie latem :)

Muszę jechać z Młodą na zakupy ale mi się nie chce wyjść z domu, wcześniej ubierać brrrr....pojadę po obiedzie :)

Assegai - potrafią w 8 tygodniu usłyszeć bicie Twojego 1 cm dziecka to Ci w głowe nie zajrzą ??? :) mylisz się :)

jak jesteś w ciąży to z pewnością wszystko z nią ok. Podwyższona prl powoduje problemy.
Lalinek ja też biorę te witaminy, tylko że ogóle na calą ciąże. Brałam te co ty ale jak mi się skończyły to stwierdzilam ze w sumie jeszcze tydzień i będzie II trymestr więc wzięłam ogólne.

a co do moich jazd to nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego. Teraz mi się 2 razy zdarzyło w ciągu 2 tyg. Zobacze jak w tym 2 trymestrze będzie, jak bez zmian to pójde do neurologa. Chociaz nie wiem, przecież w łeb mi nie zajrzy...

Ja miałam tylko morfologię, mocz, cukier i toxo. To wszystko.

chyba zapisze się do ogólengo żeby zlecił mi więcej badań...

no ja miaąłm tylko morfologię z rozmazem, badanie moczu, żółtaczkę no i teraz mam zleconą Tokso, cytomegalię i VDRL to wszystko.

ja miałam to na liście badań,m która dostałam na pierwszej wizycie

oj tak, co lekarz to opinia
raczej się słucham, chociaż pewne rzeczy podpowiada intuicja :)

też dojrzewam do jakiegoś jedzonka, od śniadania już trochę minęło czasu :)

jak sprawdzić czy mam w normie prolaktyn.ę??

ja też a to zjadłam śniadanie potem drugie teraz obiad
Ja biorę tylko kwas foliowy i te tabletki na prolaktyne mam zapisana nospę, ale jeszcze nie kupiałam bo chyba miałam ja brac tylko na bóle brzucha a są już coraz żadsze

każdy lekarz zapewne ma na ten temat swoje zdanie.. czasem nie wiadomo kogo słuchać :)
alez mam zapał do pracy ostatnio... zaglądam tu co 10 minut :)

Na pewno jest ok.
Generalnie moja lekarka jest zdania, że jeśli wyniki są w porządku to w ogóle nie brać żadnych witamin. Poprzednio witaminy zaczęłam brać dopiero w 6, czy 7 miesiącu. Wcześniej tylko kwas foliowy.

Inne tematy z forum

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...