MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

no właśnie na jednych stronach mówią ze te bakterie występują normalnie u zdrowego człowieka na innych ze trzeba leczyć więc zgłupiałam ;-)

Assegai a już nie wiem co mnie boli tak sobie a co od leżenia... czasem boli mnie już wszystko i marzę o spacerze..
a co do tego co sobie wyhodowałaś to współczuję...

hej hej no mój kręgosłup dalej boli. Raz mniej raz więcej, ale staram się nie myśleć i nie jest tak źle. Łazić mogę więc póki co bagatelizuje i udaje ze mi wisi ;-)
Za to odebrałam wyniki wymazu i wyhodowano mi jakieś dwie bakterie. Sprawdzałam w necie ale co strona to inna opinia więc poczekam cierpliwie do marca na wizytę i chyba będę musiała leczyć antybiotykami... bo piszą że przy porodzie syn się zarazić może więc trza wyleczyć.
A tak z innej beczki- bolą Was czasem żebra? hehe no dziwne te moje dolegliwości ciążowe, nie powiem ;-)

Hej dziewczyny :)
Ja bez dostepu do neta bo remont mamy wiec ostatnio rzadko zaglądam :(
Co do kopniaków to właśnie teraz mała chyba mi wypycha syrkę z lewej strony hyhy :)
Wczoraj byliśmy w szkole rodzenia i wykłady zaczelismy od karmienia piersią ;) położna mówiła że nigdy nie wiadomo czy laktator sie przyda, w razie czego więc lepiej mieć :)

hej dziewczynki :)
ja jutro zaczynam szkołę rodzenia w Wejherowie. Mam nadzieję że samopoczucie pozwoli mi uczęszczać na zajęcia. Jutro rano mam też wizytę w poradni diabetologicznej na klinicznej. Zobaczymy co powie lekarz.
Mała szaleje niesamowicie, budzi się co chwilę i chyba Maga ak Twój Jasiu ma ADHD :)
Assegai jak plecy ???

mrówkaa... odezwij się do nas - prosimy po dobroci... :)

Mam ręczny Aventa. Przydał się, sporo używałam.

Mamuska ja będę rodziła na Zaspie, czyli tam gdzie Krystiana :)

Assegai ja będąc w poprzedniej ciąży kupiłam laktator TT, ręczny i muszę przyznać że nieraz mi się przydał. Mroziłam pokarm dla małego i jak tylko potrzebowałam gdzieś wyjść to nie było problemu, mleczko zawsze było pod ręką.
Ale powiem Wam że jeżeli miałabym wrócić do pracy,czy np miałabym mało pokarmu to kupiłabym elektryczny, nim dużo szybciej się ściąga mleczko.

hej hej ale cisza u nas. Mrówkaa się dalej nie odzywa, mam nadzieję że u niej w porządku....
U nas dziś rano -14 i znowu mam zonka czy moja najukochańsza furka odpali ;-D jak nie będa mnie musieli ratować na kable ;-P już mam normalnie dość tej zimy...
Dziewczyny a takie pytanie do was- zaopatrujecie się w laktator? W sumie te elektryczne są poręczniejsze ale i droższe, sama nie wiem, chyba jak kupie to ręczny aventa... tylko sie zastanawiam czy w ogóle się przyda do czegokolwiek...

Niemcy nie są tak daleko, może przyjeżdżać...gorzej gdyby gdzieś za morza poleciał ;)
Na pewno ciężko Ci bardzo teraz jest ale trzeba się cieszyć, że ma pracę i zarobi na Wasze potrzeby...maluchy naprawdę duuużo kaski pochłaniają.

Gratulacje pozytywnych badań dziewczyny :)

Mój Jasiek ma już teraz ADHD, kopie prawie non stop, zaczynam się bać, co będzie jak wyjdzie. Jutro odbieram wyniki badań a w środę do lekarza. Ciekawe, ile urósł urwis mały ;)

Ja też jestem już po połówkowym. Jak się ucieszyłam, że wszystko jest dobrze z dzidzią zdrowy i duży chłopczyk. Mamy nagranie 4D rewelacja jak macha do nas jak by był już z nami dzisiaj, a tyle jeszcze trzeba czekać.

Hej dziewczyny, u mnie już po połówkowym, wszystko w porządku z dzidziolkiem. Rusza się też coraz wyraźniej i coraz częściej, czuję go już kilka razy w ciągu dnia, i nie są to pojedyncze smyrania, ale całe serie coraz bardziej zdecydowanych sygnałów :) Wspaniałe uczucie!

cześć po weekendzie:)

basia- a gdzie rodzisz? bo widzę, że też mamy podobne terminy :)

Lalinek- trzymaj się gorąco, będzie dobrze, na szczęście jest skype, telefony, maile, musicie dać radę !:)

hej... no a leżę sobie i dogorywam.. dostałam od lekarza w razie czego tabletki na powstrzymanie skurczy jakbym czuła że źle się dzieje, ale mam nadzieję że nigdy ich nie zażyję :)
mój brzuch tańczy w niesamowity sposób :) czasem jakaś część ciała mojej córci wyrasta mi jak guz na brzuchu - rewelacyne uczucie :)

poza tym pożegnałam rano męża i ryczę chyba już 3 dzień... maga - do Niemiec pojechał i nie wiem na jak długo... pewnie będzie chciał siedzieć tam ak najdłużej, bo niestety trzeba.. nie było wyjścia... kokosów nie będzie bo stawka nie na europeską miarę, ale może z czasem się poprawi.
muszę zwolnić mieszkanie i przenieść się do rodziców :( masakra...
więc leżę, płaczę i strasznie mi smuto, że zostałam sama... tzn nie sama ale źle mi z tym...

Assegai - wiem ak to boli... i nic nie pomaga - dasz radę

hej dziewczynki ;-) dopadł mnie ból kręgosłupa i muszę Wam pozrzędzic troche. Kurna stać nie mogę siedzieć nie mogę bo jak mi pociągnie po biodrze to czuje od stopy do głowy. BOSKO. Musze się jakoś zregenerować bo kiepsko będzie.... echh nie ma lekko ;-)

hej,ale tu u nas ciszaaa...Lalinek mam nadzieje,ze jakos sie trzymasz,a mrowkaa nadal sie nie odzywa,zycze Wam milej niedzieli

Ja się zapisałam na Katowicką, bo ciocia mojego męża tam należy i polecała. Właściwie korzystam tylko z laboratorium - niestety płatne badania, bo od prywatnej ginki, no i pediatry na szczepienia. A, i mają świetną położną, która odwiedza po porodzie w domu. Była u mnie chyba z 3 razy, strasznie miła babeczka :)

hej ja juz po powrocie od dermatologa,prawdopodobnie hormony szaleja,mam sie myc syndetami i uzywac specjalnych balsamow,dostalam troszke probek,zobaczymy,oby bylo lepiej,basiab ciekawe kiedy te nasze maluszki tak naprawde postanowia wyjsc chyba wiedza tylko one same:)w ogole kto u Ciebie bedzie tym razem?maga ja zapisalam sie na derdowskiego,tak polecila mi kolezanka,bo ja w rumi niecale 2 lata mieszkam i nikogo nie znam,ale powiem Ci,ze nie bardzo jestem zadowolona i z dzidziusiem chcialabym chodzic juz na pewno gdzie indziej,moze na ta katowicka sie przeniose:)

Fasolek a do jakiej przychodni chodzisz na badania? Bo ja na Katowicką się zapisałam jeszcze w pierwszej ciąży i jest ok.
Mała też tam zapisana do pediatry.

Fasolek mi z usg wychodzi termin na 2 czerwiec :)
Ciekawe kiedy nasze maluchy zechcą wyjść.
A badania krwi na twoim miejscu zrobiłabym przed glukozą, zresztą to jest tak że najpierw pobierają na czczo a potem wypijasz glukozę i po godzinie znowu pobierają krew

Paulina1010 ja jeszcze zaglądam na wątek listopadowo-grudniowy, czasami nawet znajdę chwilkę coś tam naskrobać. Jedna forumka urodziła kolejne dziecko w grudniu, razem ze mną 3 są w ciąży :)
A dzieciaczki faktycznie będziemy miały w jednakowym wieku.Fajnie :). Po suwaczku widzę że mój Krystian jest starszy od twojego Szymka o 1 dzień :)))

Ja miałam glukozę w ostatni piątek. Ponieważ moj synek jakiś duży wyrasta lekarz się przrazil że mam cukrzycę i kazał zrobić mi od razu glukozę 75 mg. Wygladalo to tak,że poszłam do przychodni i przed wypiciem tego świństwa :) pobrali mi krew. Dodam, że można sobie wcisnąć do roztworu pół cytryny. Nie można nigdzie chodzić, trzeba siedzieć a tylku w przychodni i już wiem dlaczego...bo zasłablam i 1,5 godz leżałam na kozetce. Jest to taka dawka glukozy, że mój organizm tak zareagował. Po dwóch godzinach od wypicia jest kolejne badanie krwi. Wyniki są juz na drugi dzien. Dodam, że od początku mialam cukier w normie...na szczęście wyniki wyszły wzorowe. synek pewnie taki duzy bo taki zdrowy:)

Inne tematy z forum

gdzie kupic ubrania dla 2 metrowego faceta??:) (17 odpowiedzi)

albo za krotkie rekawy,albo do pasa...jak z mlodszego brata...a gdzie kupic te normalne??

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

Jaki wozek wybrac? (82 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)