MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Hej, szkoda że już po weekendzie. matko wczoraj tyle się naspacerowaliśmy, że jak wróciłam do domu to już tylko leżałam, byłam padnięta i brzuch mnie zdeczko bolał, ale i tak warto było :)

Agusiaa, dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam:)

hej

Na pogrzeb bym pojechała w tej sytuacji tylko, jeśli to ktoś bardzo bliski, inaczej odpuściłabym podróż...

Na początek kupuję pampki 1, przy Marysi zużyłam kilka małych paczek zanim przeszłam na nr 2.
Przez pierwsze pół roku używaliśmy tylko pampersów Pampers, potem już różnych.

Na Zaspie dwa lata temu dawali podkłady, nie wiem, jak jest teraz.

Prałam zawsze wszystko, pościel, kocyki również.

dziewczyny skoro jestesmy przy temacie sr to czy ktoras z Was chodzi na zajecia w redlowie? ja juz nie moge sie doczekac az bede mogla je rozpoczac (wydaje mi sie ze bede czula sie bardziej komfortowo dzieki wiedzy ktora moge tam zdobyc), tylko moj lekarz wciaz mi kaze czekac (nast wizyta w 31 tc i moze wtedy pozwoli mi isc do tej szkoly), bo wciaz mam zdecydowanie za czeste skurcze i wg niego istnieje za duze ryzyko ze pod wplywem cwiczen jeszcze sie nasila;/

też się zastanawiam nad pieluchami, jaki rozmiar, póki co kupiłam pampers 2 mini, czyli 3-6 kg
nie wiem też ile zabrać podkładów dla siebie (na zaspę) i koszul, i nie mam laktatora :( tez nie wiem czy kupować

Co do SR na Klinicznej to część zajęć środowych będziecie miały bez partnerów. Położna powie o tym na poniedziałkowych zajęciach.
Spotkań bez partnerów jest kilka tylko.

My do szpitala zabieramy 1 Pampersy

Macie rację chyba odpuszczę tą podróż :( Nie chcę narażać małej.

Iza co do SR koszt to 150 zł jest 11 spotkań w pon i śr na 17, które trwaja od godziny do półtorej. Chodzić można zacząć między 26,a 28 tc. Nie słyszałam przeciwwskazań, żeby partner nie mógł być na jakiś zajęciach. Na tym spotkaniu co ja byłam tylko 4 dziewczyny były same a ludzi było naprawdę sporo. A i potrzebne jest zaświadczenie od lekarza o braku przeciwwskazań do ćwiczeń.

Pieluszki do szpitala to myślę, że kupie pampki 1 te od 2 kg.

Kurna znowu mi kg przez tydzień przybył wrrrrrrr

Agusia, ja szczerze odradzam. Ciężko Ci będzie wysiedzieć tyle czasu w samochodzie, czy pociągu, poza tym narażasz się na większe zmęczenie i osłabienie organizmu. Dlatego powinnaś sobie odpuścić.
Dziewczyny, jakie pieluszki kupujecie do szpitala?

AAAAAA ja już mam wyprawkę ;-) Byliśmy z mężem w Akpolu wczoraj i kupiliśmy dosłownie wszystko ;-) Zostały mi jeszcze koszule do karmienia do szpitala ale to już na spokojnie ;-) Ciągle macam wszystko i już się nie mogę doczekać aż bąbel sie pojawi na swiecie. Teraz tylko muszę wszystko poprać. Dziewczyny czy wy prałyście pościel? kocyki itp?

Agusiaa dzięki wielkie za namiary :))
Będę musiała przedzwonić i zapytać czy będą jeszcze wolne miejsca.
Skoro mogę pytać śmiało, to muszę to wykorzystać:)
Chciałabym wiedzieć ile taki kurs trwa, ile dni w tygodniu, w jakie dni i ile czasu trwają jedne zajęcia. Na wszystkie przychodzi się z partnerami czy są też takie, na których mężowie nie mogą być ? Aha...jakie jest koszt ?
To chyba tyle. Chyba że coś mi się jeszcze przypomni :)
Pozdrawiam

Mamuśka, pytałaś o kosmetyki ziajki. My dla Szymona na początku używaliśmy tylko tych i byliśmy zadowoleni.

Agusia, jak lekarz Ci zalecił leżenie, to bym na Twoim miejscu nie pojechała. Rodzina na pewno zrozumie.

Mamuska1 ja mam bóle podbrzusza i nie są one spowodowane tym, że sie nachodzę czy nadzwigam, bo najgorzej jest rano jak wstaje z łóżka. Nie jest to jakiś ból nie do wytrzymania ale czuje dyskomfort. Dziś staram się odpoczywać wstałam tylko żeby zrobić ciasto :) Jak człowiek leży to musi przecież coś jeść :)

Dziewczyny mam do Was pytanie jak myślicie czy w naszym stanie jest wskazane jechać 300 km na pogrzeb?

nam położna powiedziała że test na obciążenie glukozy wykonuje się 75 po 2 godzinach. 50 się już nie robi wogóle bo nigdzie nie robi się tego prawidłowo.
75 po 2 h robi się tak: pobierana jest krew przed badaniem, potem pijesz glukoze i siedzisz 2 godziny. Żadnej aktywności fizycznej nawet chodzenia po poczekalni. Potem pobierają znowu i tyle. Można pić wode mineralną w trakcie siedzenia.
50 po 1h robi się po lekkim posiłku, uprzednio pobierając również krew do badania. Wskazana jest niewielka aktywność w czasie tej godziny.
Praktycznie nigdzie nie jest to badanie wykonane odpowiednio więc od stycznia 2010 wykonuje się w standardzie 75 po 2h. Lekarze dostali takie wytyczne i mieli nie stosować innego badania, ale niektórzy robią wciąż po staremu - stąd błędy w diagnostyce.
W poradni diabetologicznej też wymagają 75. Dziewczyny po 50 odsyłane są z kwitkiem do lekarza po ponowne skierowanie na 75.

jak widac po mnie glukoza 50g ma sie nijak do badań na cukrzyce. Ja mialam po godzinie 126 chyba a norma była podana do 140. Chyba najbezpieczniej robić te 75 jednak od razu....

Agusia a jaki miałaś ból brzucha? bo ja ostatnio powiedziałam mojej gince o bólu brzucha, kuciu po lewej stronie ale usłyszałam, że to normalne, macica nadal się rozrasta...

Hej Iza :)

Nr do położnej która prowadzi SR na Klinicznej to 502 156 827. Nowy kurs rozpoczyna sie 11 kwietnia. Obecny który trwa to w poniedziałek jest 3 spotkanie. Jeżeli coś będziesz chciała jeszcze wiedzieć to pisz śmiało.

Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i dostalam opr od lekarza, że tydzień chodziłam z bólem brzucha i sie u niego nie pojawiłam. Musze brać no spe i leżec wrrr do tego mam spulchnioną szyjkę ;/

Wyniki glukozy mam ok więc nadal mogę objadać się słodyczami :)))) Jaki miałyście wynik po godzinie?

czy ktoś stosuje kosmetyki ziaja (ziajka) dla niemowląt?? jakieś opinie? ja zakupiłam płyn do kąpieli nawilżający z oliwką :D mam nadzieje że będzie ok

Effcia jesli nawiedzone to tylko w pozytywnym tego slowa znaczeniu:)mam nadzieje,ze troche sie zaraze:)

Ee, nie przesadzajmy z tym "nawiedzeniem" ;) Fajne, sympatyczne kobietki i tyle ;)

Cześć dziewczyny :)
Mam prośbę, czy mogłybyście podać mi nr tel, aby zapisać się do szkoły rodzenia na Klinicznej. Byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...