MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Spotkanie Klubu Kangura będzie chyba w piątek za tydzień w Gdyni o 11 w Galerii Malucha. Możemy się tam spotkać i zostać po spotkaniu Klubowym na plotki(chociaż samo spotkanie to ploty)

effcia - i chętni wybiorę się na spotkanie klubu kangura :) czytam właśnie że organizowane są spotkania / szkolenia na których można się wiele dowiedzieć. prosze o podanie jakiś terminów :) pewnie Olę i Magdę też to zainteresuje :)
http://klubkangura.com.pl/trojmiasto

pozdrawiam :)

mi jest generalnie obojętnie gdzie - zależy od innych. Chciałabym effcia żebyś nam wytłumaczyła co i jak, pokazała jak to wygląda itd.
Ola, Magda jakby co to ja mogę też auto zabrać od taty i nawet po Was przyjechać :) więc no problem.

Paulina a gdzie w Gdańsku mieszkasz, bo jak się umówimy w dzień a Adaś będzie zdrowy w żłobku to mogę Ciebie z synkiem zabrać do Gdyni(fotelki mam)

Ja też chętnie bym się z Wami spotkała, ale tylko Gdańsk - jako niejeżdżąca samochodem i z dzieckiem w wózku do Gdyni nie dojadę. No i właśnie będę musiała wziąć Szymka ze sobą, chyba, że spotkanie byłoby późnym popołudniem. Ale że nie jestem jedyna z dzieckiem, to może byłybyście chętne na spotkanie w Baby Cafe (niedaleko Galerii Bałtyckiej)?

Assegai zmierzą Ciebie na Izbie przyjęć albo już na porodówce

dziewczyny z rozstępami niestety tak jest że w dużej mierze nie można nic zrobić jeśli ma się tendencję to klops. Ja na początku używaląm oliwki, potem jakiegoś zwykłego nawilżającego bo mialam mega suchą skórę a teraz mam perfecta mama i jakoś nic nie wyszło póki co. Mówią ze najgorzej jest po porodzie kiedy się nagkle wszystko kurczy....

Ja już powoli zaczynam mysleć o porodzie. Kilka dni temu urodzila moja kuzynka i musialą mieć cesarkę w ostatni momencie bo się okazało że ma miednicę za wąską i nic nie przejdzie przez nią. TO już drugi taki przypadek w bardzo bliskiej rodzinie i zaczynam się zastanawiać czy ja też nie jestem za waska... jak będę u lekarza to muszę koniecznie o to zapytać. Niech mnie jakoś wymierzą...

Pewnie, że tak, nie ma problemu :)

hehe to niezle Magda,a swoja droga jakby moj maz potrzebowal w przyszlym tygodniu samochod to czy moglabym sie z Toba zabrac na spotkanko??

O, super :)
To ja wstępnie jestem chętna i na chustę i na spotkanie :)

Powiedz mężowi, że ja sama jeszcze dzień przed porodem wracałam z KTG z Zaspy do Rumi ;)

Jak dla mnie to i Gdynia może być i fajne miejsce w centrum znam, co dzieci mogłyby się pobawić.
Magda męską chustę będę miała na sprzedaż :)
Może w następnym tygodniu co? Bo im później tym mąż mnie nie będzie chciał nigdzie autem puszczać :P

Magda czyli nie bylysmy takie straszne jak sie na poczatku Marysi wydawalo:D

Alina byloby super,jestem chetna,wiec zamawiaj:)na fb podaj mi dane do konta to zrobie Ci przelew,a co do spotkania to moze nastepnym razem umowimy sie w Gdansku badz w Gdyni,Effcia dzisiaj rozmawialysmy,ze chetnie bysmy sie z Toba spotkaly,zeby pogadac o chustowaniu i nie tylko:P

Effcia, a my nawet dziś o Tobie rozmawiałyśmy, że chętnie byśmy się od Ciebie nauczyły wiązać chustę :)
A nie masz czasem jakiejś chusty na sprzedaż? Bo ja raczej będę szukać używanej.

Też mam Mustellę, ale tylko na brzuch używam, nie wiem, czy to opakowanie starczy mi do końca, poprzednio zużyłam półtora przy codziennym smarowaniu.

Dziewczyny, fajnie z tymi sklepami miałyście, ja szybko spożywka, w auto i do domu. Młoda Was wspominała, chciała wiedzieć jak się nazywacie i zapamiętała imiona :) Może następnym razem pozwoli mi dłużej i spokojniej posiedzieć ;)

fasolek bo znalazłam mustelle na allegro 2x150 ml za 119 zł + wysyłka. mogę zamówić i dla Ciebie. Wtedy kurierem 12 zł przesyłka kosztuje za całość. co Ty na to ? :)

Fasolek, co do chusty to jak najardziej takną można od pierwszych dni używać, może ma trudniejsze pierwsze wiązanie ale na dłużej starczy. Chusty Lenny Lamb są ok, podobnie jak Nati(też polska firma). Co do rozmiaru to 4,6 m wystarczy dla obojga, chociaż dla Ciebie może być przy długa

Mrówka ja mam sukienkę w rozm 40 jak coś pisz to zdjęcia podeślę i pocztą mogę wysłać.

Lalinek mustella jest super, ale skoro masz tendencję do rozstępów to niestety nic nie pomoże. Nawadniaj się dużo i samruj czymś ale niestety rozstępy są genetyczne i wpływ nasz na to żaden. Ja używam tylko oliwki J&J i jest ok.

A kiedy jakieś spotkanie w Gdańsku?? Może jeśli nie chcecie u mnie to gdzieś w Centrum albo Wrzeszczu się spotkamy??

U mnie młoda szaleje w brzuchu a Adaś z drugiej strony. Miednica mi chrobocze w nocy jakby się łamała :/

Alina ja mam mustele,ogolnie spoko,rozstepow nie mam i nie wiem czy to dzieki niej czy tak jak rozmawialysmy taka moja uroda,teraz mi sie konczy,ale kupie nastepne opakowanie:),aha uzywam jej tylko na biust i brzuszek

dziewczyny proszę o polecenie kremu na/przeciwko rozstępom. Cena nie gra roli - liczy się skuteczność i to że moja naciągająca skóra przestanie się rozwarstwiać na moich oczach !! :) podobno mustela jest super.

Agusiaa tylko ja z rumi jestem i nie miałabym raczej jak odebrac ale dziękuje :)

Super, że spotkanie sie udało.

U mnie poszukiwania sukienki trwają, mam jeszcze kilka sukienek kolezanek do przymierzenia mam nadzieje, ze w końcu cos bedzie pasowac a jak coś agusiaa to będę do Ciebie pisac

hej,dzieki dziewczyny za spotkanie,trzeba bedzie je szybko powtorzyc:) ja juz po SR,smiesznie bylo:) byla jedna para i ja:) a podobno bylo wiecej zgloszen,ale dzieki temu pani mogla nam spokojnie wszystko wytlumaczyc,milego wieczoru

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...