MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Marciocha ja mam właśnie taką koszulę z firmy Muzzy tylko inny kolor, kupiłam jakoś nie drogo w Gildii. bardzo fajna, miła. miałam ja w szpitalu. lepsza niż te z rozcięciem po bokach.
a szlafrok miałam ze sobą, ale że rodziłam w lipcu to w ogóle mi się nie przydał. w szpitalu był ukrop, na sali gdzie lezałam 28 stopni!

agawierzbowska Ty nas z ta temperatura nie denerwuj:D bo u nas jest troszeczke zimniej..oby juz jak najkrocej ta zima

U nas jest tak ze jesli porod przebiegal dobrze i z dzieckiem sie nic nie dzieje to juz nastepnego dnia wypuszczaja do domku:-)
U mnie pogoda super 14stopni na plusie:-)chyba powoli idzie wiosna:-)

zgadzam się z Mrówką, lepiej mieć ze 3 koszule,bo w szpitalu jest strasznie gorąco i się dużo poci, rodziłam w październiku i był upał, mąż non stop mi przywoził koszule na zmianę; poza tym a to się pobrudzi bo krwawisz a to maleństwo uleje itp.
szlafrok też jak najbardziej,ale bardzo cieniutki. Przydaje się np. przy wyjściu do łazienki albo do pokoju odwiedzin.
Mrówka daj znać jak po wizycie u lekarza

rodziłam na zaspie, miałam ciążę z komplikacjami i brałam pod uwagę gdzie jest dobry oddział noworodkowy

Jeśli chodzi o szlafrok to mi się przydawał do łazienki w której było strasznie zimno i jak chciałam do wc a np na korytarzu było dużo ludzi z zewnątrz a to na ktg a to po coś innego wrr i wszyscy się gapili jak któraś z pokoju wyszła

wiecie co ja ostatnio byłam w szpitalu i zabrałam 2 koszule które mam do karmienia kupione i piżamkę w domu to właśnie albo w piżamce albo t-shirtach śpię dlatego wzięłam na wszelki wypadek te koszule ( zresztą jeszcze na mnie za duże) i myślałam że to mi starczy, ale jedna koszula okazała się mało praktyczna (musiałabym stanik pod nią cały czas mieć :P) a druga super wygodna choć za duża. A w pokoju było tak ciepło, że stale się pociłam i w ciągu 6 dni w szpitalu chyba z 3 razy robiłam pranie bo stale mi się wydawało, ze śmierdzi :P. Więc czasem lepiej wziąć więcej

Kurcze dziś lekarz strasznie się stresuje ;(((

Basia gratuluję synka :)

Ja też się decyduje na kliniczną mam tylko nadzieję, że mnie nie odeślą na zaspę :)
Co do koszul to dostałam dwie w spadku po koleżance i trzecią wezmę taką na ramiączkach jakby było mega gorąco.
Mamuśka myślę, że szlafrok też się przyda jakiś taki cieńki bawełniany. Ja przynajmniej chcę się w taki zaopatrzyć :)

Assegai a pokazałaś jak wygląda ta koszulka?

ja nie sypiam w koszulach, ale pewnie sie przyda

Basia gratuluje chlopaka:)
Kiedy ta zima sie skonczy?Mogloby juz byc tak okolo 10 stopni na plusie..
Alina a Ty gdzie sie podziewasz??

czyli szlafroka nie warto brać do szpitala?

ja ;-) zresztą od samego początku obstawiałąm kliniczą ;-)

Po porodzie sn jest się 2 doby po cc 3-4 jak nic sie nie dzieje. Koszul warto mieć właśnie 2-3, bo można je mocno zabrudzić jak sie krwawi, poza tym w szpitalu jest b. ciepło. No i może nas w każdej chwili zalać mleko z piersi.
A ktoś się na Kliniczną zdecydował?

standardowo chyba 3 doby się jest.... ale nie wiem dokładnie. Są takie specjalne koszulki do karmienia, pełno jest ich na gildii w gdańsku no i na allegro, zastanawiam się nad tym czy nie kupić. Co prawda wezmę swoje portki bo nienawidze koszul, jak będą marudzić to się przemęczę w tych koszulach.

effcia a po co w szpitalu az tyle koszul nocnych jest potrzebnych? 2-3, o ile wszystko dobrze pójdzie to jest się 2 dni w szpitalu,prawda?

Basia - gratuluję synka. Pewnie szybko chłopaki zaczną się razem bawić.
Kasiulka, pewnie już się szybciej dowiesz wszystkiego w szpitalu, ale jakby Ci nie powiedzieli dokładnie, to z mojego doświadczenia wynika, że różnym kobietom przy cukrzycy ciążowej różne rzeczy szkodzą. Teoretycznie nie powinno się np jeść słodyczy, a ja np po słodkościach miałam dość niski cukier, za to po chlebie, zwłaszcza razowym (który niby powinnyśmy jeść) bardzo mi rósł. Najlepiej, jakbyś zaopatrzyła się w glukometr i kontrolowała poziom cukru godzinę po posiłku, to się szybko zorientujesz, co u Ciebie jest najgorsze. W poprzedniej ciąży mój gin mi polecił dietę niełączenie - tzn jak węglowodany, to w tym samym posiłku już unikać białek i odwrotnie, bo białka utrudniają wchłanianie cukru.

witam dziewczyny
ale się porospisywałyscie:)
my mamy za soba połówkowe - potwierdzony ponownie chłopiec, waga ponad 500g - najważniejsze że wszystko z nim dobrze:)
przytyc troche przytyłam :9 ale po ciąży i tak czeka mnie dieta więc póki co pozwalam sobie na slodkosci.
co do szpitala to ja tez rodziłam w wojewódzkim i teraz też sie na niego zdecyduje - nie miałam żadnych zastrzeżeń a wrażenia z porodu jak najbardziej przyjemne.
mam też za soba pierwsze "nauki" u połoznej środowiskowej - nie wiem po co to prowadzą ale cóż.
a teraz w drogę do pracy - od 8.III planuje zwolnienie więc zostało mi 7 dni:)) juz ie moge sie doczekać bo nawet budze się z ciężkimi nogami:( a we wtorek podrinkuję sobie glukozą w przychodni - blee:))
pozdrawiam mamuśki, miłego dnia:) a może i do zobaczenia w wojewódkzim bo coś duzo z nas planuje tam imprezkę porodową:))

Powiem szczerze, że jeśli nie śpicie normalnie w koszulach to nie ma co szaleć z zakupami. W szpitalu się przydają 2-3. W domu już spałam w swoich normalnych. Mamuśka jak w takiej cenie to kup, droższych chyba nie ma sensu

Mi sie podobaja tego typu :)
http://allegro.pl/muzzy-urocza-koszulka-w-ciazy-i-do-karmienia-m-i1470936147.html

a ja z kolejnym pytaniem :) podobno kto pyta nie błądzi :))

pytaniem mam bardziej do mieszkanek gdańska, ostatnio pod tunelem widziałam koszule nocne dla ciężarnych za 35 zl, tylko nie wiem jak one sa zapinane, ale coś mi się zdaje, że zakłądane przez głowe. Widziałyście je może? albo co myślicie o takiej?

dzięki za info odnośnie podusi"_

basia- gratuluje synka:)

Inne tematy z forum

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...