MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Marciocha- jeszcze do Ciebie mam pytanie, w jakie dni i jak godzinowo chodzisz do szkoły?

co do glukozy ja wczoraj miałam, cytryną nie mogłam zakwasić, bo się podobno od tego odchodzi i może wpływać na wyniki,ale wypiłam na 3 razy i miałam do tego na zapicie pół kubeczka wody, więc nie było najgorzej. Jutro wyniki to zobaczymy.

aga- fajny wózek,ale chyba jakoś wcześnie kupiliście, co?

My też mamy 2 na oku wózki i tylko muszę je na żywo zobaczyć i wtedy będziemy się decydować, ale pierw kupimy komode i łóżeczko, a wózek na końcu, zeby gwarancja była jak najdłuższa.

Mi sie odwidział X-lander właśnie przez ta spacerówkę, jak zobaczyłam babkę która w te wielkie wiatry i sniegi ostatnio ciągnęła go od tyłu żeby na dziecko nie wiało....

Fajny wózek Aga.

Mi się z X-landera podobają bardzo spacerówki, bo fajne na cięższe warunki, czy na zimę...

Moja córa z kolei używała folii tylko w gondoli, w spacerówce dostawała dzikiej histerii po założeniu, więc odpuściłam bardzo szybko.

Basiab widzisz ja ma też x-landera xa z 2009 i mój synek w gondoli śmigał do 8 mc. Dopiero wtedy przesiadł się do spacerówki, a raczej z długich jest.
Co do folii się zgadzam, do spacerówki polecam zainwestować w oryginalną

aga dobrze że masz dopasowaną folię, bo ja do xlandera niestety nie miałam, szlag trafiał mnie i męża i w końcu kupiliśmy oryginalną, która niestety trochę kosztuje ale opłacało się :)

Ja do gondoli mam oryginalna folie przeciwdeszczowa a do spacerowki uniwersalna ktora bardzo dobrze jest dopasowana do wozka:-0

aaa no i gratuluję synków, córeczek :)))

aga fajny wózek :)))

kasia ja też mam non stop problem z moczem, z resztą w poprzedniej ciąży to samo. Furagina, antybiotyki na zmianę, do tego Żuravit.
Szczawianami wapnia nie trzeba się przejmować, gin mi powiedziała że to kwestia diety.

co do wózków to mogę Wam coś podpowiedzieć na temat xlandera xa,jeździmy nim już 16 miesięcy :).
Wg mnie jego plusy to:
-duże pompowane koła
-przednie skrętne,ale fajnie bo z możliwością blokady
-możliwość dopasowania wysokości rączki
-fajnie się prowadzi, nawet w śniegu
-duży, pojemny kosz
-dość lekki
a minusy:
-nie ma możliwości przełożenia rączki-to najbardziej mnie drażniło,bo przełożyłam małego do spacerówki jak miał 4 miesiące i nie widziałam co się z nim dzieje
-mała, wąska gondola
-beznadziejne podnoszenie oparcia w spacerówce,szczególnie jak już dziecko podrośnie i troszkę waży :)

zwracajcie uwagę żeby przy zakupie dostać oryginalną folię przeciwdeszczową do spacerówki (szczególnie przy zakupie przez allegro),bo uniwersalne, wg mnie, się nie sprawdzają

ale się rozpisałam :)

Kasiorek - gratuluję synka :)
Lalinek - a tobie córeczki ;)

My właśnie dziś po połówkowym u dr Brzóski. Będzie synek! Ustawił się pięknie, więc w końcu wiemy, kto mnie tak mocno kopie :) Maluch zdrowy, waży 524g i jest ostatnio bardzo ruchliwy.

Co do mojej wagi, to jak na razie 3,5 kg na plusie, z czego prawie kilogram przybyło przez ostatni tydzień, ale to moja wina - nie trzeba było pożerać całego torcika bezowego na raz, a taki był pyszny :)

A oto zdjecia:-)

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

Mam wozek babywelt moon:-)
Postaram sie wkleic jakies zdjecia:-)

gratuluję synka :)
kasiulkaaa pewnie masz cukrzycę ciążową - dostaniesz glukometr, powiedzą Ci co możesz czego nie i będziesz się kontrolować. Nic strasznego - ja od 2 tygodni z tym walczę i daję radę :)

lekarz potwierdził córeczkę :) Juleczka będzie :) waży ok 1 kg klops :)
a co do mnie to nic nie wiem - lekarz nie widzi nnych przyczyn moich bóli nić ułożenie dziecka.. ale to nie jest normalne żeby aż tak ehhh no nic - dam radę :)
Maga - zdrowia Ci w domu życzę z całego serca :)

no ja sie pytalam babek w laboratorium czy to cukrzyca a one ze to jeszcze nic powaznego ze za jakis czas lekarz moze powtorzyc badanie-mam nadzieje ze nie bo to jest wstretne ;/ ale dla smerfika wytrzymam ;)
mam jeszcze jeden problem bo mam krew w moczu, boje sie jutrzejszej wizyty, pewnie zapisze mi znowu jakies lekarstwo, ja to ciagle mam cos z tym moczem w ciazy-szok ;(

Kasiu, o ile wiem, tego badania się nie powtarza, jeśli już miałaś robione 75mg. Jeśli masz powyżej normy, to pewnie lekarz zaleci Ci dietę.

hej
a ja po glukozie i wynik mam taki sobie ;/

pobrali mi krew przed glukoza i jest 4,8 mmol/l a po krzywej 75g mam 8,0mmol/l a norma do 7.6 ehhh kot wie czy nie czeka mnie znowu to wstretne badanie ;( aaa i wiecie co mam krew w moczu-jestem zalamana :( jeszcze jakies krysztaly szczawianu wapnia jutro ide do mojego gina mialam isc na nast tydz ale nie ma co czekac.
mam tylko ogromna nadzieje ze to nic powaznego

Kasiu- gratulacje małego meżczyzny ;-)
Mój w 22 tyg ważył 580 ;-) Teraz to już z 1200-1300 pewnie ;-)
Ja na szczescie troche przystopowałam z wagą chodź obżeram się jak nigdy ;-) w 20 tyg też było 4. Uważajcie na 6 msc, to zło wagowe przebrzydłe, przynajmniej dla mnie ;-)

A jeszcze troche i jade wyprawkę kupować i cieszę się jak głupia ;-) Już chce mieć wszystko poukładane, popakowane, poprane, poprasowane i przygotowane na naszego małego mężczyznę ;-) A ileż radości z wybierania... ach, gdyby tak jeszcze tylko kasy mieć tyle ile by się chciało i by było pięknie ;-)

w kwestii wózkowej ostatecznie zdecydowaliśmy się na Yedo Fyn, tylko musimy zobaczyć czy nam się do auta zmieści jeszcze ale raczej tak.

Kasiorek555 gratuluje synka:)

Co do wózków to bolder ma dużą gondolę a x-lander ma mała i tak jak już wcześniej maga pisała o odwracanej spacerówce.
Widziałam boldera na żywo w bobowózkach w gdyni fajny zgrabny pojazd :) Na sklepie mają w kolorze szaro zielonym i na szarym stelażu moim zdaniem czarny by się lepiej komponował :)

nooo... ;)

Kasiorek, bolder ma chyba tą przewagę nad x-landerem, że siedzisko spacerówki jest odwracane.

Inne tematy z forum

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...