MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Magda miejmy nadzieje,ze Ci przejdzie.
Kasiorek555 gratulacje synka:)to juz kolejny na naszej liscie:) moj w w 20 tygodniu tez wazyl 400 g:)

Aga wierzbowska a jaki masz wózek? My sie zastanawiamy nad x-landerem XA a bolder sd ecoline.

My już po połówkowym i wszystko jest w najlepszym porządku. I będzie SYNUŚ :-) Mateuszek :-)
Waży już 400 gr.

Ja przytyłam od początku ciązy 5 kg.

Też słyszałam, że Maciejewski dobry, ale już w 2008 były do niego takie terminy.
Próbować można :)

Dziewczyny, ja nie wiem, czy w piątek dam radę :( Młoda już praktycznie zdrowa, powoli wychodzimy z diety ale mnie dziś w nocy chwyciło...ból żołądka plus biegunka :/ Mam nadzieję, że to jednodniowe, bo już mam dosyć choróbstw w domu....chcę wiosnę!!!!

Lalinek potwierdzma to znakomity lekarz-nie rezygniuj,czesto sie miejsca zawalniaja.A jak dzwonilas to powedizals ze jestes w ciazy bo dla ciezarnych sa zawsze dodatkowe miejsca a co za tym idzie blizsze terminy.
Sama w paitek wybeiram sie od Maciejewksiego poogladac nasza 30 tygodniowa corenke.
Pozdrawiam i podczytuje

Witam się w nowym wątku :)

Mrówka ja miałam najpierw pobieraną krew na czczo a po godzinie po wypiciu glukozy jeszcze raz mi pobrali.

Assegai ja słyszałam tak samo o tej glukozie, żeby ją wypić na miejscu w przychodni i siedzieć, nie pozwolili mi chodzić. Bali się nawet że sama przyszłam na badanie bez osoby towarzyszącej bo to różnie bywa po tym badaniu.

Ryba gda to faktycznie przecenili Tobie ten staniczek,dziwne że w jednym sklepie przeceniają a w innym nie.

Co do kg,hmmm :) miesiąc temu miałam 3kg na plusie, teraz pewnie z 4-5kg na plus. Ale wiem że moja waga wyjściowa była wyższa niż przed ciążą,bo karmiłam i ważyłam parę kg mniej :) a położna zważyła mnie jak byłam w 12tyg. W ogóle to karmiłam będąc już w ciąży.

a propo glukozy: ja badałam cukier w 1 trymestrze, a glukozę piłam 50g, po godzinie dopiero pobierali krew.
A dziwne że lekarz kazał wypić w domu glukozę, bo po pierwsze po glukozie niektóre panie moga mieć że tak powiem różne "jazdy" typu wymioty, senność, omdlenia więc nie wiadomo jak zareaguje organizm a po drugie glukoze bada się w spoczynku to znaczy że po to siedzi się na korytarzu tę godzine czy dwie, żeby zbadać jak organizm poradzi sobie ze spalaniem cukru bez wspomagaczy typu ruch czy wysiłek fizyczny, więc dziwie się bardzo ze lekarz kazała pić glukozę w domu. Wyniki badania sa wtedy niemiarodajne.

pewnie,musisz probowac,ktoregos dnia na pewno sie uda:)

nie no wyśmienity lekarz więc chciałam iść do niego :) ale już zrezygnowałam :) nawał pacjentów nie jest przypadkowy, a przyjmuje chyba 3 razy w tygodniu. Pani mówiła że można dzwonić codziennie między 9 a 11 i sprawdzać czy ktoś nie zrezygnował z wizyty to wtedy wcześniej, więc może spróbuję jutro z ciekawości :) a może się uda.... :)

niezle 30 marzec,szkoda,ze nie 30 kwietnia:P,to jest jakas paranoja z ta sluzba zdrowia

zadzwoniłam dziś do rejestracji dr Maciejewskiego (ordynator w Wejherowie). Chciałam umówić się na prywatną wizytę żeby skonsultować to co się ze mną dzieje. Najbliższy termin 30 marzec :D Uśmiałam się strasznie - wiedziałam że jest rozchwytywany, ale żeby aż tak... paranoja...

Mrówka ja tak miałam badaną glukozę...i to była ta 50-tka
i nie pobierali mi najpierw krwi mimo to ze miałam tez morfologie robioną :)

mrówka to zależy pewnie od tego czy masz robioną morfologię też czy nie. jak tak to pobierają i przed i po. ale Twój lekarz kieruje się starymi
"zasadami" każąc Ci robić po godzinie. Teraz raczej każą 75 po 2 godzinach - podobno jest bardziej wiarygodny ten test, ale jak tak Ci zlecili to tak rób - widać był w tym jakiś sens.
Mrówka ja dziś nie chodzę a też mnie boli i skurcza... my to mamy przerąbane..

hej,ale zescie naskrobaly:) co do wojewodzkiego to ja tylko slyszalam od kolezanki,ktorej kolezanka rodzila i byla zadowolona,ja nikogo osobiscie nie znam,co do zaspy to juz mam pare kolezanek,ktore tam rodzily i wiekszosc jest zadowolona,ale tez jest taka,ktora powiedziala,ze tam w zyciu nie wroci,i tak bedzie pewnie w kazdym szpitalu,zalezy od sytuacji i od ludzi,ktorzy akurat tego dnia beda nas otaczac,wiec same na sobie sprawdzimy:)
Mrówkaa ja mialam pobierana krew,pozniej glukoze pilam i pozniej znow badanie krwi,ale moja lekarka proponowala mi wypicie glukozy w domu i wtedy mialam pojechac pobrac krew,wiec pewnie roznie to bywa..

Lalinek dziś kiepsko bo dużo chodziłam byłam na badaniach, teraz próbuje odpoczywać. Niestety jak nie leże to jest kiepsko :(

Słuchajcie czy Wy też miałyście tą glukozę na takiej zasadzie, że najpierw wypić glukozę za 1h pobranie krwi?
Ja byłam pewna, ze będzie tak: pobranie krwi-wypicie glukozy-za 1h pobranie krwi hmm

ryba ja mam tez ten problem ze krwawia mi dziasla ale to tylko przy myciu zebow i wiem ze to normalny obiaw wiec sie nie martwie:-)dzis w koncu dostarczyli mi nasz wozek,ale sie ciesze juz zrobilam rundke honorowa po domku hihi...:-)

Co do szpitali to ja wybieram Wojewódzki bo tam wcześniej rodziłam i nie mam przeciwskazań...No zobaczymy na jaką teraz trafie zmiane ;) (bo to od tego chyba zależy)...Wcześniej wybrałam ten ponieważ najbliżej mi do niego a jakos nie chciało mi sie w nocy (jak zaczełam rodzić) jeżdzić po trójmieście i szukać odpowiedniego szpitala... :)

Co do złośliwości martwych rzeczy...no to nasze autko też padło...w sumie chyba już go nie odreanimujemy....Narazie jestem bez autka :(

ja właśnie odkurzyłam, zjadłam obiad i dalej czuje ssanie. Dziś muszę konkretna kolacje zjeść i to do godz 20, bo jutro idę na badania, m.in glukozę- obym dała rade!

Mrówka jak się czujesz ???? leżysz grzecznie ?? :)

Assegai - złośliwość rzeczy martwych :)

hehe Ryba widzisz to zupełnie odwrotnie ode mnie- Ja o Klinicznej same superlatywy, Zaspie tak sobie a Wojewódzki nic dobrego ;-)

Poza tym muszę się wyżalić- odpalałam na kable dziś... moje autko tylko stęknęło po czym zamarły mu wszelkie czynności życiowe i niestety musieli go reanimować ;-( no ale mówili że w nocy z -23 było to się w sumie nie dziwie ;-)

no to mamy w miare po połowie chłopaków i dziewczyn

Inne tematy z forum

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...