MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

będę musialą się zaopatrzyć w te lusterko ;-)

A i muszę się wam pochwalić- jem jak głupia ale same warzywa, pieczywo wasa, twarożki chude, chude mięska i stanęłam dziś na wagę i jestem kg do tyłu. Zadziwiające że rezygnujac tylko ze słodyczy i cukru tak szybko widać różnice. Dziki zachwyt normalnie. Oby tak dalej ;-)

a w pt jadę odebrac Olkową brykę i już nie mogę się doczekać :-))))))

assegai ja też faktycznie słyszałam o lusterku, które się montuje i wtedy widać co się dzieje z tyłu.

jak będe coś wiedzieć to dam znać. Czytałam też ze w aso można kupić taki ichny fotelik jakis który ma jakis system który wyłącza automatycznie poduszkę pasażera ale czy do mojego grata by był tego nie wiem....raczej pewnie w tych nowszych... no nic trza będzie kombinować.

Wszystkie foteliki z pierwszej grupy są montowane tyłem do kierunku jazdy, bo tak najbezpieczniej.
Sprawdź czy nie możesz czasowo wyłączyć poduszki.
JA u siebie nie mogłam i młody jeździł sam z tyłu. Nie miałam z tym problemu bo od razu zasypiał a w razie czego albo można się zatrzymać albo kupić lusterko na allegro które montujesz z tyłu byś widziała co się u dziecka dzieje.

assegai z tego co słyszałam to wszystkie foteliki początkowe są do zamontowania tyłem.my też mamy akurat autko z poduszką z przodu, będzie się trzeba popytać w sklepie, albo gdzieś??

gdybyś się dowiedziała czegoś więcej to pls daj znać

Assegai,a na pewno nie mozna jej wylaczyc,bo u mnie np jest takie pokretlo i mozna przestawic jest ukryte gdzies z boku,a jak nie to czytalam kiedys,ze wystarczy podjechac do serwisu i wylacza

dziewczyny tak dla przestrogi. Cholera nie zwróciłam na to uwagi szczerze powiem. MAm problem z fotelikiem i autem, a raczej autem. Nasz fotelik można montować tylko tyłem do kierunku jazdy. Pięknie by było gdyby można było montowac na przednim siedzeniu ale cholerka mamy poduszkę powietrzną dla pasażera i nie można montowac w takim wypadku. I tu mam orzech do zgryzienia bo kurna jak ja będe z dzieckiem sama jeździła autem gdzie dziecko z tyłu i na dodatek tyłem do mnie....
Zastanawiam sie nad wywaleniem tej poduchy z przoodu, w sensie jej dezaktywacji...musze zadzwonić do jakiegoś speca.... Tak więc jak będziecie wybierały foteliki to takie co można przodem... ;-(

Magda oczywiscie,ze pasuje:)

cytomegalie miałam dodatnią czyli kiedyś tam przed ciążą przechodziłam a toxo ostatnio powtarzałam i wszystko było ok.

A z tym leżeniem to każdy mówi co innego jedni, żeby stale leżeć, inni, żeby się oszczędzać a jeszcze inna lekarka powiedziała, że nie ma reguły a trochę poruszać też się powinnam żeby zakrzepicy nie dostać.

Staram się sama obserwować kiedy mam skurcze ale to też nie ma reguły

mrówka nie martw się tylko leż... lekarze wiedzą co robią i na pewno nie chcą zaszkodzić Twojemu maluchowi.
moja koleżanka z pracy zawsze mnie pociesza bo przeleżała całą ciąże. Od 6 miesiąca nie mogła nawet wstawać do toalety, więc zakładali jej pampersy... cuda na kiju co z nią robili i jak powstrzymywali ciążę, ale sie udało - urodziła w 36 tc córeczkę :) ma już prawie 3 latka i nic jej nie jest...
może to marne pocieszenie mrówka, ale zawsze jakieś :)
leż jak każą, bierz leki jak zalecają i po prostu odliczaj dni :) każdy dzień to większa szansa dla maluszka :)
z całego serca życzę Ci powodzenia i spokoju..

ja dziewczyny będę w piątek też na pewno. to koło 11 w Galerii Malucha ??? chyba trafię :)

Mrówka, napewno nie szkodzą. To są sterydy na rozwój płuc ze w razie jak nie będa mogli zatrzymac przedwczesnego porodu to jak się dzidź wykluje bedzie w stanie sam oddychać. trzymaj się dzielnie.
Ps. Robiłaś badania na cytomegalię? img igg?

Dzięki dziewczynki za kciuki antycukrzycowe ;-) W pt lezę na badanie.

mrowka trzymaj sie :) odpoczywaj jak najwiecej,
bedzie dobrze- musi byc! :)

Mrówkaa, nie daliby przecież leków szkodzących maleństwu. Pamiętaj, że z każdym dniem maluch jest większy i silniejszy, już bardzo niedużo czasu zostało, dasz radę!!!

Ja używałam Lovelli płynu, więc w cenach proszku się nie orientuję, ale widziałam też jakąś promocję w sobotę w Tesco na Chełmie.

Fasolek, dogadałam się z teściową i zostawiam Maryśkę u niej. Odwiozę ją jakoś koło 10.30, bo wcześniej teściowa w pracy i bym wtedy podjechała po Ciebie, pasuje?

co do pytania do proszku, to ja się chyba skuszę na Lovelle, a dla zainteresowanych wklejam linka do promocji od 12-25.03.

Mamuśki czy ta cena za proszek jest atrakcyjna?

http://najlepszegalerie.pl/kolekcja/rossmann.promocje.marzec/5227,Rossmann,Dla,dzieci

Agussia- dzięki za info w sprawie biletów.

mrówka- kurcze, nieciekawie,ale dobrze mówisz, lekarze wiedzą co robić, na pewno te sterydy nie zaszkodzą maluszkowi, a waga chyba słuszna, sama jestem ciekawa ile mój klopsik waży :)

Dzięki dziewczyny, staram się pocieszac, że przeciez gdyby te leki miały szkodzic dziecku to chyba by mi ich nie dali. A w razie czego to maluch ma większe szanse na to, że sam będzie oddychał. Ale wiecie jak to jest co przyszedł lekarz to każdy mówił co innego. A synuś waży 1200 :) to chyba ok?

Mrówkaa współczuje :( Leż i dbaj o siebie i staraj się myśleć pozytywnie!!! Bedzie dobrze!!

mrówkaa trzymaj sie jakos,oby dzidzius jak najdluzej wytrzymal w brzuszku,odpoczywaj duzo!!

czesc dziewczyny a mnie tu trochę nie było bo znów byłam w szpitalu..

:( ja nie wiem co dzidzi tak sie spieszy. A wiecie co jest najgorsze, że po tym pobycie tam nie mogę dojść ani psychicznie ani fizycznie do siebie :(. Wyniki miałam raz lepsze raz gorsze, ale skurcze się stale prawie na ktg utrzymywały i w końcu się wystraszyli i podali maluchowi sterydy :( na szybszy rozwój, miała któraś z Was coś do czynienia z tym lekiem? a tak to byłam cały czas pod lekami dożylnymi 24/dobę.
Nadal chyba mam skurcze, ale póki co szyjka się nie skraca wiec leze w domu

Mamuśka1 wklejam info o biletach :)

Informacja o biletach:
Osoba dorosła płaci 10 zł, bilet rodzinny kosztuje 15 zł.
W cenie biletu odwiedzający dostają katalog targowy.
Wszystkie dodatkowe atrakcje dostępne na targach są bezpłatne.

Chodzi któraś z Was jeszcze do SR na klinicznej? Ja się dzis wybieram na swoje pierwsze zajęcia :)

Inne tematy z forum

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...