MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

Agusiaa Ty pozeraczu slodyczy:D ja mam podobnie:) Assegai miejmy nadzieje,ze nie masz cukrzycy,trzymam kciuki.

Mamuska1 jak ja Ci zazdroszcze tych faworkow:) tez bym wciagnela chetnie:)

Magda ja jakby co nadal jestem chetna,zeby sie z Toba zabrac w piatek.
Pozdrawiam

Assegai- trzymam kciuki, żebyś jednak nie miała cukrzycy i wyniki były w normie! ja się właśnie zajadam faworkami :)

a co do tych targów w przyszły weekend, to my raczej bankowo się wybierzemy z mężem, ale nie widzę nic na temat opłaty, czy wstęp jest za free?

dziewczyny jaki najlepszy plyn badz proszek do prania dla niemowlaczkow?

hej hej:)

a ja byłam dziś na wizycie, szyjka zamknięta, niestety infekcje mam, więc globulki muszę sobie zaaplikować, za to co mnie cieszy to to, że przytyłam 1 kg przez miesiąc:)

Lalinek przechytrzyła cukrzyce heheh :) i prawidłowo trzeba kombinować :)

Ja wciągnełam do kawy 3 knoppersy, a teraz "chodzi" za mną drożdżówka z serem wrrrrrr Muszę korzystać z tych smakołyków póki nie znam jeszcze wyników z glukozy, czasami od piątku mogę też mieć na nie szlaban.

Assegai - są słodycze dla diabetyków :P ja już się scfaniłam i kupuję :D mniam :D

dziś dzwoniła moja ginka do mnie. MAm zrobić jeszcze glukozę 75g mimo wszystko. Z pewnościa wyjdzie ze mam te cukrzycę i wczorajsza czekolada była ostatnią jaką jadłam do porodu ;-(

~Assegai - jak ja Cię dorwę to grrrrrrr... :D
moja mama upiekła pączki, chruściki, sernik i takie tam jeszcze inne... :P
ślina mi cieknie, żołądek przykleja się do kręgosłupa, język ucieka wiadomo gdzie... więc biorę glukometr, mierzę z nadzieją że cukier niski a to 142 i lipa... :(((( zaraz się poryczę przy tym stole... :P
a Ty mi tu o czekoladzie grrr !!! :)
i tak coś dziś zjem, ale niewiele..

AAAAAAAAAAAAAAAA ODEBRAŁAM WYNIKI! NIE MAM GLUKOZY!! NIE MAM CUKRZYCY ;-)))))))))))))))) JESTEM MEGAAAAAA SZCZĘSLIWA I OSTENTACYJNIE, Z NAMASZCZENIEM ZJADŁAM 2 KOSTKI CZEKOLADY NA DZIEŃ KOBIET ;-))))))) ACHHHHH błłłłoooogo mi :-)

Dziewczyny, to może kolejny piątek godzina 15-sta w Galerii Bałtyckiej w CoffeHeaven? Może więcej nas będzie o tej 15-tej ?

Jestem Majowa Mama nie czytam ale tak zobaczylam watek Wasz na wierzchu i pomyślalam o Was,ja urodziłam 10 miesiecy temu :) było cieżko ale cudowne to uczucie i jejku mam cudnego synka u boku :)

Jej czas tak szybko leci że ja zamiast do porodu szykuje sie do roczku....

Powodzenia dziewczyny i Wszystkiego najlepszego w tym pięknym dniu

A jaki cudowny bedzie dzien Matki....ojoj :)

Jak coś to prosze pisać na priv zawsze znajde czas by cos podpowiedziec pomoc :)

Pozdrawiam

a czytałam w necie że w 32 tyg dzieci ważą ok. 2 kg, a ja jutro kończę 31 tydz. Na usg wiek ciąży to 32, więc nawet by sie zgadzało ;-) Moze taki wielki chłop nie będzie

dziewczyny ja was pociesze po raz kolejny - przy cukrzycy dzieci duże się rodzą ;-)

Ja w ten piątek do Gdyni nie dojadę, ale na spotkanie w Gdańsku jestem chętna. Tylko proszę, nie w cukierni, bo przy cukrzycy ciążowej to raczej mamy unikać słodkiego, a jak będzie tyle pokus, to nie wytrzymam...
I również przyłączam się do życzeń z okazji naszego święta.

Basiu, jaki duży Krystian był :) Moja zaledwie 3200 miała.

Ja mam ten przewijak:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090

I do tego:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025318
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90140548

Podkładki używam nadal na podłodze. Przewijak używałam przez ok. 6 miesięcy, bo potem już Młoda za bardzo skakała i bałam się, że spadnie.

Również wszystkiego naj w Dniu Kobiet a przyszłym mamom dziewczynek podwójnie :)

Wszystkiego najlepszego kobietki :)
ja wszystko prałam dla dzidziolka i teraz też będę. a łóżeczko rozstawiliśmy chyba z 3 miesiące przed porodem, żeby uleciał z niego zapach (kupiliśmy drewniane, ale wszystko co nowe dziwnie pachnie) no i łóżeczko służyło nam jako magazynek tzn stała w nim wanienka, pieluchy, ciuszki i wszystkie rzeczy dla dzidzi :)

Assegai no dzidzia spora :), z tą cesarką to różnie jest, mój Krystian miał 4325g i rodziłam naturalnie :)))

ja na początku nie miałam pokrowca na przewijak,ale w końcu kupiłam,bo pieluszki mały ciągle rozkopywał i nie wygodnie mi się przewijało

ręczniki mam ze 3, z praniem to różnie,na początku często zdarzają się wpadki a to siusiu a to się ulało maleństwu więc pranie było codziennie :) a potem jakoś tak raz w tygodniu

dziewczyny,co do spotkania w Gdańsku,ja na dzień dzisiejszy nie dam rady, męczą mnie mdłości a dzisiaj doszły wymioty. Podejrzewam że to przez żelazo które biorę od kilku dni. Kiedyś nie będąc w ciąży też je brałam i było to samo.

Wszystkiego naj naj z okazji dnia kobiet!!!

Ja przy pierwszym dziecku wszystko prałam a materac wietrzyłam potem spakowalam w folie aby się nie zakurzył.Łóżeczko zlożylismy 2 tygodnie przed porodem.Jak za wcześnie rozłożysz łóżeczko to się zakurzy.

a rozstawiłyście już łóżeczko? ja się zastanawiam kiedy się za to zabrać, i czy pościel nową pierze się przed pierwszym użyciem?

a i najlepszego dziewczynki :D

Inne tematy z forum

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...