MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

madzia83 spoko :D myślę że się tam spotkamy, bo ja chętnie się wybiorę.. tyle rzeczy jeszcze potrzebuję, tyle trzeba kupić, wybrać... o tylu nie mam pewnie jeszcze nawet pojęcia że są potrzebne :)
pojadę, zobaczę - nie zaszkodzi :) chyba że portfelowi.. :)

wyrzuciło mnie na koniec, to do info Lalinka, że targi są za tydzień :)

tak, wiem, po prostu mój ciąg myślowy był już w kolejnym tygodniu :)

Assegai- no ciekawe do jakiej wagi dobije dzieciaczek? ja mam jutro wizytę i już się doczekać nie mogę :)

ja zaraz wpylę pączusia, a po południu idę do rodziców na faworki :)))
i jutro ciekawe ile waga pokaże?

Assegai- no ciekawe do jakiej wagi dobije dzieciaczek? ja mam jutro wizytę i już się doczekać nie mogę :)

ja zaraz wpylę pączusia, a po południu idę do rodziców na faworki :)))
i jutro ciekawe ile waga pokaże?

Ja też piszę się na spotkanie w 18-tego w piątek w Gdańsku.

Dziewczyny czy Wy też tak tyjecie,Ja ciagle jem i nie moge przestać :)w styczniu dostalam tablety hormonalne i przytyłam 8 kg. a jeszcze zostalo mi 3 miesiace.Gino. nie widzi w tym nic dziwnego mam tylko ograniczyc jedzenie.

Assegai ale duze to Twoje dziecie:)
Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet!!

hej hej. Byłam wczoraj u lekarza ;-) Nasze szczęście ma już 2 kg i czuje się wyśmienicie ;-))) Akurat trafiliśmy na moment kiedy jadł i cały czas pysiaka otwierał i łykał płyn ;-) Więc stwierdziłam ze skoro Olek ma 2 kg to ja na pewno mam cukrzyce, tym bardziej że wykracza już lekko poza normę. O jaaaaaaaaak mi urośnie dziecie do 5 kg to ja za chiny nie dam rady go przecisnąć....Pani się śmiała ze jak do 5 dobije to mi cięcie zrobi ;-) bo niby pow. 4 robią cc....chociaż może jestem dziwna ale wolałabym naturalnie....

Dzisiaj musiałam zrobić powtórkę badania moczu a wczoraj pożarłam kawałeczek babki piaskowej, no oprzeć się nie mogłammmmmmmmmm patrzyła tak na mnie z kuchennego blatuuu :-) myślicie ze będzie miało to wpływ na wynik? Ta babeczka naprawdę była malutka ;) Durna jestem i nie mam w ogóle silnej woli.
Jak mi cukier wyjdzie to będę musiala powtórzyć glukozę 75g.

Hejka, u mnie skończyło się antybiotykiem, niestety, posiew moczu wykazał jakieś bakterie :-( Lekarz przepisał mi amoksiklav, podobno bezpieczny dla dzidziolka, ale wiadomo, lepiej byłoby obejść się bez tego. Dodatkowo mam powiększone nerki i trochę piasku w nich, więc za miesiąc kontrola na usg.
Ja też jestem z Gdańska, ale niestety na spotkanie nie dam rady, bo biegam jeszcze do pracy.

Hej Dziewczyny :)

Ja co do spotkania jestem jak najbardziej za tyle, że w Gdańsku, bo niestety jeszcze pracuje ;/

Mam do Was pytanie ma może któraś z Was namiary na szkołe rodzenia na klinicznej pod numery na które dzwonie z internetu są nieaktualne, a już najwyższy czas się zapisać.

madzia83 ale to w następny weekend - nie w ten
http://nauka.trojmiasto.pl/info_imp.php?id_imp=200284

no to może w Gdańsku za tydzień w piątek, np tak 13-sta? Może na Chełmie w Sowie w Tesco, tam jest sporo miejsca do spokojnego posiedzenia i pogadania :)
W sobotę i niedzielę są targi Brzuszek i Maluszek w hali AWF, wybieracie się?

my też kąpaliśmy codziennie, oliwki nie używaliśmy, kąpaliśmy w Oilanie, i na początku chusteczek też nie używaliśmy, bo mały darł się w niebogłosy (zimne dziadostwo było), stosowaliśmy takie większe waciki i letnią wodę.

Też kąpaliśmy codziennie, chyba, że była jakaś wyjątkowa sytuacja.

Effcia, nie bierzesz synka, jak Paulina się nie zdecyduje z Szymkiem jechać to ja też pomyślę, czy jechać z Młodą, bo jak dzieci nie będzie to ona mi nie da posiedzieć spokojnie niestety :/

Różnie z tym oliwkowaniem jest, oliwkę należy użyć na mokrą skórę, bo suchą jeszcze bardziej wysuszy.
My po każdej kupce, braliśmy synka pod kran do łazienki i spłukiwaliśmy pupkę a potem smarowaliśmy Alantanem Plus. Okazało się że młody na chusteczki nawilżane(różnych firm) źle reagował. Poza domem były chusteczki ale sporadycznie.
My kąpaliśmy codziennie by wyrobić w dziecku rytuał dnia. Wiedział że po kąpieli jest jedzenie a potem spanie. No i nam było łatwiej, jak zbliżała się porą mycia to już zaraz koniec dnia.

Zresztą to jeden z wielu wyborów rodziców :)

A spotkanie w Gdańsku jak najbardziej, jakieś propozycje czasowe?

Effcia, ja jestem z Jasienia ale niestety w piątek jednak nie dam rady, bo w pracy mam zamknięcie I części projektu.
Ale jak będzie jakieś spotkanie w Gdańsku, to z chęcią. Może jakaś herbatka w Sowie w Tesco na Chełmie?
Co do ręczniczków, to u nas w szkole rodzenia położna powiedziała, że przez pierwsze 3-4 miesiące powinno się kąpać dziecko co 2-3 dni, bo skóra noworodka nie wytwarza potu i nie potrzebuje codziennej kąpieli, chyba, że jakaś niespodzianka wypływa z pieluchy, jedynie oliwkowanie powinno robić się codziennie, więc ja mam 2 ręczniczki.

my reczników z kapturkiem mielismy 3-4, teraz też używamy ale tych większych 100x100 chyba.
a co do ochraniacza na przewijak to mamy 2 (takie frote z gumką - jak prześcieradło) i wg mnie są 100 razy lepsze niz jakieś podkłady czy pieluszki, przynajmniej się nie ściągają. takie jest moje zdanie :)

http://www.galeriamalucha.com/

W Gdyni Centrum na Traugutta

gdzie jest galeria malucha??? :)

Paulina, chcemy się spotkać w piątek w Gdyni w Galerii Malucha.
JA będę tam na pewno od 11 do 13-14 więc wtedy możemy się umówić(międzyczasie jest spotkanie Klubu Kangura).
Pisałaś że jesteś z Moreny więc mogę wstępnie Ciebie zabrać, bo ja będę jechać bez Adasia(fotelik mam).

Któraś jest z Jasienia więc też mogę zabrać. Tylko ja tam muszę być ok 11

Inne tematy z forum

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...