MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.65

hej, dodałam rocznik do naszego wątku, żeby się nie mylił z dziećmi z 2010r ;)

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a tu link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-65-t198311,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.65

Ja tylko na chwilkę ... rekonwalescencja po grypie żołądkowej. Całą rodzinę dopadła. Na szczęście Amelia była zaszczepiona na rota i może dlatego w miarę dobrze to zniosła.

Zdaje się, że ktoś tu dołączył do oczekujących kolejnej dzidzi. Serdeczne gratulacje i dużo zdrówka życzę!!

Biedronka, polecam Canon G11. Nie jest mały, ale w torbie się zmieści. Dla mnie ideał. Ma bardzo dużo funkcji, a ten odchylany ekran to dla mnie bomba. Tylko, że ja nie umiem robić zdjęć więc potrzebuję bardzo dobry ale i prosty aparat ;)

Iza nie mam pojecia jakie sa dobre sklepy z obuwiem dla naszych maluchow. Nie rozlgladalam sie jeszcze, ale wiem, ze Clarks jest dobry.

A teraz z innej beczki. Potrzebuje pomocy. Zepsul sie nam aparat fotograficzny i szukamy jakiegos fajnego. Tylko,ze my nie chcemy z tych duzych, tylko ten maly (co mozna do torebki wlozyc). Wiem, ze ktores z Was maja pojecie o aparatach. Mozecie jakis mi doradzic?

Iza, fajnie, że mała łapie język, to jest dla mnie niesamowite, że dzieciaczki tak szybko się uczą, w przyszłości będzie miała dużo łatwiej :)

Gratulacje dla nowych piechurków, i dla nowych Mamuś ciążowych :)

Moja Zosia już śmiało chodzi, coraz szybciej, nawet stosunkowo mało się przewraca. Umie odpowiedzieć jak się pytamy, jak robi kura - koko, krówka - mu mu, ptaszek - pipi, mniam mniam na jedzenie, mówi mama, tata, ciocia, baba, dużo mówi w swoim języku, szczególnie rano jak się obudzi. Coraz więcej rozumie, pyta o nazwy wszystkich otaczających Ją rzeczy i potem umie je pokazać jak pytam.
Ząbków mamy na razie 8.
Zyczymy milego weekendu, no i Salambo - dla Ciebie gratulacje z okazji urodzenia Szymka! :)

witam sie,

gratuluje postepow dzieciaczkow...
ja mysle,z e teraz nasze dzidzie staly sie bardzo moadre i coraz lepiej komunikuja sie...
ja pochwale sie, ze zdalam bardzo powazny egzamin i z tego bardzo sie ciesze, bo niektorzy u mnie w pracy zalozyli, ze nie zdam, a egz,latwy nie byl, kurs 2 dni i od razu egzamin, mam nadzieje, ze pomoze mi to w rozwijaniu mojej kariery...

tak jak pisalam wczesniej Blanka chodzi do childminderki, jest ona hinduska , ale rodzona w UK, ma 4 swoich dzieci: 6,8, 12 i 18 lat i wszystkie chodza do szkoly, , ale 18 - letnia corka jest z porazeniem mozgowym, ale od 8.30 do 16 w szkole plus carer do niej przychodzi, bo tak jest w Uk. i na szczescie juz przyzywyczaila sie, poczatki byly ciezkie, ale jestem zadowolona...ps.sadza ja na nocnik i Blanka robi wszystko tj.jak moja mama nauczyla i tez nie moze nadziwic sie, ze potrafi...
Blanka jest bardzo pogodnym dzieckiem, ale teraz 4 ida i chyba najgorzej to znoci, ale zle nie jest, po prostu czasami chce z nami spac, ale czesto maz przeklada ja do jej sypialni, bo my nie wyspani wtedy..., ale zauwazylam, ze koslawi kostki i ma fizjologiczne plaskostopie czyli wysokie obuwie, w Uk ciezko znalezc, widzialam tylko ecco, ale bartek ma fajne...
biedronko , moze ty mi zasugerujesz str. internetowe , patrzylam clarks, mothercare, ale to nie jest to czego szukam

aha moja mowi, mama, tata, nie, pepa na pepe pig, cici na ciocie...
a i jestem pod wrazeniem , bo w domu mowimy tylko po polsku, chyba, ze jest tel albo ludzie tylko anglojezyczni, ale Blanka wszystko rozumie po ang, fakt oglada bajki po ang, ale nie zawsze, sluchamy piosenek itp, ale naprawde podziwiam takie maluszki, ze tak latwo lapia jezyk...
na szczescie chorbstwa nie przynosi, ale zrobily sie zajady jej, a myslalam ze opryszczka, ale to sa zajady...

milego weekendu, ja niestety pracuje, ale z fajnym kolega i jest zawsze wesolo hihi

ps.mloda zapisalusmy na basen, maz z nia chodzi i jest najmlodszym dzieckiem, ale oki, jeszcze piatki nie przybija, ale papa robi i zamiast chlupac w wode to chce ja pic, ugryzc itp...ale frajda dla niej jest , a jaka dla tatusia...

mój też gada po swojemu :) jedynie wyraznie mówi NIE

juz jest taki kumaty i smieszny, choć czasem potrafi wyprowadzic mnie z równowagi

megi gratuluję! ale masz kosmos w pracy hehe;)
nasz mały też dużo opowiada, ale po swojemu. musieliśmy odkręcić uchwyty od szuflad z kuchni, bo wyjadał słodycze. otwierał szufladę (daka duża dolna) siadał i delektował się;) np. wysysał cukieroki czekoladowe z papierków. jest prześmiesznu. najfajniej wygląda jak krzyczy na kota;) normalnie grozi mu ręką. przypomniało mu się jak się mówi mama, ale o tata już zapomniał. na kornelkę woła ATA. to tyle ze zrozumiałych rzeczy.
i nie chce sobie butli trzymać. leży jak król z rączkami na brzuszku i nawet nie myśli, żeby butlę w rączki złapać. a jak mówię, że nie dam to się wścieka i odpycha butlę i już pić nie chce. to niby taki zły jest na nią;)

A Konradek to teraz je za trzech:) chyba chce nadrobic stracony czas z czasu choroby:) ciagle wola ama albo piju:) ogolnie to straszny gadula z tego naszego szkraba:) jak zasypia to musi mi opowiedziec caly dzien:) niestety przez chorobe i pobyt w szpitalu nie chce zasypiac sam w lozeczku tylko przytulony do mnie:( w straszna chisterie popada jak go probuje uspac w lozeczku:( wiec narazie odpuscilam sobie ale wiem ze to musi sie zmienic bo brzuszek bedzie rosl i juz w koncy nie da rady usypiac na opa:) maly bardzo duzo powtarza za nami:) np ciocia Ania to tota ania:) albo tosia to tota:) milena to nena:) wie juz jakie odglosy wydaje kot pies wilk waz krowka :)
zaczelam pracowac od 1 grudnia wiec obawiam sie reakcji szefa na moja ciaze... chyba nie bedzie zadowolony:) czekam z ta wiescia do czasu az bede miala zaswiadczenie od lekarza; sytuacja w pracy jest taka ze juz dwie kolezanki sa na L4 z powodu ciazy a jeszcze ja i druga kolezanka chcemy o tym poinformowac po wizycie u lekarza czyli generalnie jest nas 4:) szef albo sie zalamie albo osiwieje:)

A przepraszam jakoś zrozumiałam, że Basiub nie wiesz że Salambo urodziła drugiego maluszka.....aj zmęczona jestem i czytam na opak :-)

Basiab Salambo teraz tez ma dwójkę dzieci :-)

Megi współczuję tego wirusa,dobrze że już przeszło i gratuluję drugiego maleństwa :)))

Salambo na pewno się jakoś poukłada, ten okres po porodzie jest ciężki, dojdziesz do siebie,poznacie się z maleństwem i będzie dobrze :)
Ja się tak pocieszam hihi, zastanawiam się jak ja sobie poradzę z dwójką małych szkrabów.

Gratulacje dla Marcelinki, super że zaczęła chodzić :)))

Mój Krystian gada po swojemu, najczęściej baba,dada,papa,tata. Mama przestał wołać póki co

Poprzednio też była promocja z pampersami i nie doszły do mnie, nie wiem dlaczego???

kobitki dla tych co jeszcze w pieluchach darmowe próbki sleep & play
http://www.streetcom.pl/language/pl-PL/Ankietaopieluszkachdlaznajomych?code=A602C377-CDF3-47FB-BB37-E3FE83C92C32

To musiałbyć super widok :-) Fajnie:-)

monialu my stosujemy nenedent i nakladke ale jak bede gdzies na miescie kupie szczoteczke taka do roczku.

Dzisiaj moja mała ...........karmiła kaczki bułka,rwała i rzucała.......ale maial radoche ,a ja po prostu stałam zadziwiona !!

Nie wiem czy stosujecie jakieś pasty do zębów ale możecie wypróbować pastę Elmex dla dzieci od 1 roku. Ma małą zawartość fluorku sodu. Wystarczy kropeczka mała na szczoteczkę. Dzieci przecież jedzą różne pokarmy, które odkładają się również na ząbkach...stąd może te brzydkie zapachy :-))

hej u nas niedawno zapalenie oskrzeli a teraz zapal.układu moczowego-chyba ,mamy furagin ,no i zeby ,mała czasem płacze turlajac sie po ziemi i to tak ze ja razem z nia bo nic nie moge zrobic,i tez jej czasem cuchnie z buzki.!

Megi1 suuuper gratulacje...teraz to chyba bedziecie w innym watku sie udzielać i czasami do nas wpadać :-)

NO śmierdzi hi hi taki nie przyjemny zapach jak by troszku kwaśny hmmy. Jutro wypytam u lekarza co i jak z tym :-( myśle ze to od tych rosnacych zabków bo znowusz starsznie sie slini jak taki dzidziuś maleńki ze broda ciagle mokra.

Witam sie i my:)
Salambo dasz radę kobietko, ten rok się przemeczysz a za rok bedziesz szczęśliwa, że masz takie duze, rozkoszne bąble :)

Megi GRATULACJE !!!!!!!! i duzo zdrówka dla synka

Crazy córcia sliczna :) jak to smierdzi z buźki???? rety ide powąchac Filipka :/

Aha i jeszcze Wera straszny nie jadek sie zrobiła, masakra. Je jaj wróbelek :-( Myślicie że jest coś na poprawienie apetytu??
I foteczka Werandy naszej :-)

image

Uploaded with ImageShack.us