MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.65

hej, dodałam rocznik do naszego wątku, żeby się nie mylił z dziećmi z 2010r ;)

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a tu link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-65-t198311,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.65

Małgos mojej małej pilnuje moja siostra i daje jej 700+50 na bilet mc bo ona do nas przyjezdza. I ona jest zadowolona i my też :-)

Hej,

u nas nocnikowanie tez tak sobie - owszem siada, ale w ubranku i dla zabawy. Na gola pupke to juz nie chce,hehe Moja Amelka tak fajnie mowi: Mamoo Mamoo Moja Moja i sie przytula. A ostatnio na spacerze wyjelismy ja z wozka, dreptala, nagle sie zatrzymala, glowe zadarla do gory, spojrzala sie na meza i mowi Taatooo. Extra to wygladalo. A najlepiej jej wychodzi wolanie psa: CASTOR - w jej wykonaniu to Kassstoo(to sss to jest mega seplenienie i potok sliny na brodzie :-))

Moja malutka opiekuje sie moja ciocia. Ma jeszcze oprocz Amelki dwoch chlopcow. Teraz skonczyl sie miesiac i chcialam cioci zaplacic, ale jakos tak ciezko sie mowi o pieniadzach. Za darmo oczywiscie nie pozwole,zeby sie mala opiekowala. Dalam jej 600zl-myslicie,ze to malo? Amelka jest tam od 8-15 czasami do 16.

Hej Mamusie!
Czytam często co u Was ,ale mało pisze bo u nas w sumie nic nowego...
dziś mieliśmy kolejne szczepienie i małego nóżka potem bolała bo klepał się po niej i "ał,ał",dałam czopek i było ok,ale znowu coś niespokojnie śpi... jeszcze jedno za 5 tyg i mamy dłuuugi czas spokój ...ciesze sie bo Marcel coraz mądrzejszy a lekarz zacznie się kojarzyć tylko z czymś złym..
wczoraj synuś zaczął nareszcie do mnie mówić MAMA bo wczesniej to udawało mu się tylko sporadycznie tak tylko TATUS I TATUS:)
Izulucha Twoja córeczka to baardzo wysoka!
Jak wam idzie nauka nocikowania? bo nam narazie kiepsko:) ale czytałam,że dzieci to tak od 18 miesiecy zaczynają "TO" rozumieć:)

czesc,

dawno mnie nei bylo, i Kasiu. dobrze, ze tak to skonczylo sie itp.

moja ma b.silne przeziebieni e i ide z do GP jej dzis po pracy...zobaczymy co powie

mala C , moja wazy ok.13kg mierzy ok.90 cm, a numer buta nosi 23 hihi, i biega wszedzie, planuje kupno szelek jej, bo w ogole nie patrzy gdzie biega itp...

Biedronko, maz jest fanem sony i to polecam cybershot czy cos takiego...

ja chce zmienic prace i szukam, dzis mialam spotkanie z szefem jak mi idzie i oni mnie tak wychwalili itp, a i tak chce odejsc, a i dostalam zaproszenie na wesele, nie na slub do kolegi, ktory jest gejem i beda mieli ceremonia, a spotykaja sie 7 miechow niezle...ale i tak nie ide, bo wtedy jestem w Islandii, za 3 tyg. robie z sis wypad do reykjaviku, a moja mama przyjezdza , aby pomoc z Blanka mojemu mezowi...

NatalioR, mysle ze wlasny biznes jest super, tylko ja nie wiem jaki tu by otworzyc hihi

........cd moich przemyslen.....

chetnie zajelabym sie jakas robota w domu ale nic takiego znalezc nie moge

aha KAsia a mała oddałas do zlobka??czy ktos sie zajmuje z rodziny??

KAsia nam tez kredyt nie pozwala......jakbym miala prace do ktorej moglabym wrocic to pewnie bym wrocila a mala oddała do złobka,ale nie mam.

ile waza wasze 13 miesieczne dzieci??

Natalia, to Twój Maxio identycznie jak moja Ami, dobrze, że nie tylko moja taki skrzat mały :)
Napisz z jakich przyczyn dostaliście darmową szczepionkę na ospę ? Ja Ami również na ospę chcę szczepić, i fajnie by było załapać się na darmowe szczepienie.

M.Ciężarówko, zazdroszczę mozliwości siedzenia w domu.
Ja pomimo, że wróciłam do pracy i czuję się w niej bardzo dobrze, to z miłą chęcią bym posiedziała w domku z dziećmi.
Niestety kredyt nam na to nie pozwala :(

wspołczucia KAsia z tm wypadkiem,dobrze ze was tam nie bylo.ja mialam tz raz czołowke zimą i raz stłuczke jak byłam w ciazy,wiem jakie to nerwy i strach a potem ulga z nic sie nikomu nie stało.zimą trzeba dopasowac szybkosc jazdy do warunków .......................

ja nie pracuje.nie mam gdzie wrocic juz.zamierzam szukac pracy za ok rok.albo dwa.niewiem jak damy rady finansowo.sie zobaczy ,nigdy nic niewiadomo.

doczytałam do końca, bo widzę że coraz mniej wpisów jest na naszym forum ;) od trzech dni nikt nic nie pisze??
ja jeszcze nie pracuję, bo nie mogę znaleźć pracy.. wysłałam kilka CV ale nic... rodzice namawiają mnie na swój biznes, ale nie wiem za co się zabrać, może macie pomysły?? jako bezrobotna, mogę starać się o dotację z Urzędu Miasta...

Megi, gratuluję drugiego dzidziusia w brzuszku ;))))) i bardzo mi przykro z choróbska Konradka, dobrze że już wszystko w porządku.. tak trzymać!

Crazy, jak mój Młody miał biegunkę, to pediatra wąchała mu do buźki, sprawdzała paznokcie i odciągała skórę na brzuszku, żeby sprawdzić czy Maks nie jest odwapniony... ale Twoja Wercia poza tym że mało je, to nie ma problemów z kupką? a córcia śliczna!

Salambo, jesteś dzielna że ho-ho... ja sobie nie wyobrażam mieć teraz już drugiego Bąbla.. nie dałabym chyba rady, bo Młody jeszcze sam nie umie chodzić i często na "opka" chce...

mój Maksio też gada jak najęty, ale po "francusku", żadnego słowa nie potrafię zrozumieć, i nie zauważyłam żeby na coś stale tak samo mówił.. ale jego ulubione to "digąą" - ale co to oznacza to tylko Maks wie ;)) a Mały też gada od samego rana jak tylko oko otworzy ;))

Biedronko, Betrisa ma rację z tym Nikonem Coolpixem, moja mama go ma i jest zadowolona, ale jaki model dokładnie to nie wiem...
a mój tata ma teraz jakis Samsung mały i też jest bardzo zadowolony

Kasiu, współczuję stresu jaki przeżyłaś z tym wypadkiem... :/

hej dziewczyny, bardzo dawno mnie tu nie było, nawet nie wiem kiedy to zleciało, ale w między czasie byłam z Maksiem w Kołobrzegu u moich Dziadków i Rodziny mojej Mamy..
tydzień temu byliśmy na szczepieniach odra/świnka/różyczka i dodatkowo pielęgniarka nam zaoferowała darmową szczepionkę p/ospie (która normalnie kosztuje 200zł za jedną dawkę) także wszystkie szczepienia mamy narazie zaliczone, a Maksio zniósł je bardzo dzielnie i nie miał żadnych objawów poszczepiennych...
kolejny ząbek nam się wyrzyna, nareszcie idzie to ostatnia dwójka, śmiesznie bo nawet czwórki już ma a dolnej dwójki nie miał ;))
Maksio waży 8700g i ma 74cm (a nie mówiłam że Okruszek z tego mojego synalka?), miał kolejne badania krwi (ja zwariuję, jak oni mi dziecko dziurawią, to już szóste badania od czerwca!!), tym razem na transglutaminazie IgA - z wynikami będę szła w poniedziałek znów do gastroenterologa... z tego co się sama zorientowałam w necie to wynik jest dobry, bo gdyby przekroczył wskazaną wartość to mogłoby to oznaczać chorobę zwaną celiakią - czyli "trwającą całe życie immunologiczną chorobą o podłożu genetycznym, charakteryzująca się nietolerancją glutenu"...

słuchajcie, dostałam się do najnowszej kampanii Streetcom z pieluszkami Sleep&Play - jeśli chcecie dostać też próbki pieluszek to wypełnijcie ankietę http://www.streetcom.pl/language/pl-PL/Ankietaopieluszkachdlaznajomych?code=AE666EE9-CB37-4E9B-877F-BBDF4231FC17

poza tym, to sorki, ale jeszcze nie miałam czasu poczytać co u Was, postaram się nadrobić jeszcze dziś.. :)

Kasiu właśnie samochód rzecz nabyta. Najważniejsze jest zdrowie.

Ja póki co w domu siedzę na wychowawczym i pewnie jeszcze rok posiedzę, niestety. Do żlobka za późno oddać ( zresztą nie wiem czy bym chciała...chyba nie, skoro nie poszedł) a do przedszkola to za wcześnie.

Ja również na cały etat wróciłam, ale pracuję od 10tej do około 16stej
Później ew. czasami muszę wyjść na chwilę z domu, ale to mała już z mężem zostaje.
W sumie pierwsze kilka dni było straszne, nie umiałam się zorganizować, a teraz już luz, nie odczuwam przerwy jaką miałam.

Moja mała przez uderzenie się w głowę, znowu boi się chodzić, ale jesteśmy dobrej myśli, że w końcu ruszy.

Hej,

Gratuluję mamusiom kolejnych małych kruszynek.

Kasiu, wielkie szczescie,ze się nic powaznego nie stalo.

Odnosnie pracy, to ja juz od nowego roku wrocilam i pracuje na caly etat. Nie jest zle. W pracy nic sie nie zmienilo. Czuje sie tak, jakbym w ogole nie miala przerwy. O malutka jestem spokojna, bo wiem,ze jest w dobrych rekach.

Amelka pokazuje juz swoje nyczki: NIE NIE NIE, hehe to jest na porządku dziennym, ale bardzo czesto pod wieczor. Z rana jest usmiechnieta i fajnie gada. Lubi swiecidelka jak korale,pierscionki itp. Wczoraj zjadla praktycznie wszystkie ziemniaczki z kapusniaczku z talerza dziadka :-)

Pozdrawiam

Witam :)
Kasiu współczuję. Dobrze, ze nic się nie stało i Twojemu bratu i Twojemu mężowi. Auto rzecz nabyta :) Jak to moja babcia mówiła ;)

U nas po staremu no może oprócz tego, że mała już sama chodzi, wprawdzie nieporadnie jej to jeszcze wychodzi ale jest twarda i się stara :)
No i przez o nie cierpi siedzieć w wózku tylko najchętniej "da" (tak mówi na chodzenie). Więc wychodzenie z nią na spacer jest istną mordęgą :)

W domu to najlepiej lubi łazić z jednego pokoju do drugiego :)

Ja wprawdzie do pracy jeszcze nie wróciłam ale zastanawiam się nad powrotem, może w od nowego roku szkolnego :)

Kasia dobrze, ze wszystko sie dobrze skonczylo.

Dziekuje dziewczyny za odpowiedz.

Tez wrocilam wczoraj do pracy. Ale bede pracowac tylko 16godz tygodniowo. A jak Wy pracujecie? Na caly etat czy na pol? Tak z ciekawosci pytam :).

˛Kasiu o ja pierdzielę ... współczuję :((((

o rany!!! no to was ominęło...pewnie się czujesz teraz nie fajnie. Ale najważniejsze,że wszystko dobrze się skończyło

Cześć dziewczyny.
Długo mnie tutaj nie było, ale stałam się już pracującą mamą i czasu coraz mniej na pisanie i czytanie :(
Gratulacje dla chodzących szkrabów, moja nadal na czterech łazi, choć w Dzień Babci przeszła cały pokój sama, ale kolejne podejście do chodzenia skończyło się upadkiem na głowę :( I młoda znowu boi się łazić :(

Dziś natomiast przeżyłam horror.
Mój mąż z moim bratem wracali z Warszawy i mieli wypadek :(
Wpadli w poślizg, co zakończyło się czołówką :(
Całe szczęście nikomu nic się nie stało, choć nie wyglądało to dobrze.
Ja z Ami miałam jechać razem z nimi, ale brat się uparł, że nie zabiera mnie. Wtedy byłam wściekła na brata i na męża, a dziś dziękuję Bogu.
Tutaj zdjęcia z wypadku
http://www.glospasleka.pl/artykul/27105.html?PHPSESSID=ab9aa4f970fc6bfd81765f7e7fff40d0
Siedzę teraz jak na szpilkach i czekam aż mąż wróci do domu.

Dobrze, że na miejscu znaleźli się dobrzy ludzie którzy zabrali ich do siebie na kawę, więc chłopaki nie musieli czekać na dworze, aż przyjedzie po nich transport.

biedronka na aparatach to ja bardziej lustrzankach ale popatrz sobie moze na nikony coolplixy to takie kieszonkowce, co do modelu to juz trzeba poczytać opinie, bo tak to troszke większe ale fajne są panasonici lumixy (modelu już teraz nie podam) to tak jak z telewizorem moi rodzice są zachwyceni swoim a ja nie mogę patrzeć na ten obraz;) tak jest z aparatami każdemu coś innego pasi;)