MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 6.12- DARIA- 4200g,58cm, szp.Redłowo
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Alexandra86 20.12 - MATEUSZ - 4040g, 56 cm, szp. Kliniczna
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

założyłam nowy wątek z Alexandrą i Basią7 na liście.

link do poprzedniego :
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-2009-CZ-66-t220085,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.66

musiałam nadrobić czytanie;)
basiu, gratulacje! kolejna podwójna mama;)
ze smoczkiem problemu nie mamy, bo jakieś pół roku temu jak miał katar, to sam go wypluł i w końcu o nim zapomniał...
wstajemy około 8 , później około południa spanko na jakieś 2 godz i wieczorem około 20 spanie nocne
a mleczko rano , wieczorem i czasem przed południowym spaniem. więc dużo, ale niech pije jak jeszcze chce;)
za to mamy skierowanie do laryngologa, bo strasznie chrapie od 3 m-cy, jak pije mleczko, to nie oddycha noskiem i co dwa łuki musze butlę wyciagać, ma sapkę itp.. więc może to wina 3 migdałka? w czwartek idziemy i zobaczymy co powie.
i najważniejsze- mamy remont!!! masakra! robimy pokoik małego, to przy okazji kornelce też, to w zasadzie wszystko przydałoby się odmalowac... i śpimy "na kartonach"... jakiś koszmar! mój m mówi, że jeszcze max 4 dni. damy radę!

Basia gratuluje!

Tez bym chciala rodzenstow dla Majki:)

A u nas Majka lata juz bez pieluchy od dwoch tygodni,tzn w domu,bo na dwor zakladam jej pampka ale nawet jak zawola,ze chce siusiu(mowi "kupka"czy chce jej sie kupke czy siku):) to sciagam jej wszystko i probuje ja w powietrzu wysadzic ale nie chce zrobic:/i tak jak wczoraj nie bylo nas w domu ponad 2h to nie narobila do pampersa. Na noc tez zakladamy,bo ona jeszcze mleko pije ok 22 i nie umie jeszcze wstrzymac.
Majka o dziwo bardzo szybko zalapala,sami bylismy zdziwieni,ze az tak szybko.Na poczatku 3 pary getr byly zsikane a teraz pieknie na nocnik:)

Trzymam za Was i maluchy kciuki,szybko pojdzie a jaki bedzie smiech jak maluch zrobi kupke,zatka nosek i bedzie mowil(a),mmmymym(tzn.smierdzi):D

a i jeszcze pisalyscie o mleku, ja nadal mm, ale jak skonczy 2 latka to chce wymienic na normalne, biedronko, jakie kupujecie, bo kolezanka, ktora pracuje jako technolog zywnosci itp polecila, filtrowane mleka typu clevender czy cos takiego...na pewno nie sterylizowane oraz pol tluste, bo tluste w uk to ok.4% maja....

witam,

Basiu, gratulacje i zdrowka dla synka i aby dobrze chowal sie...no to w sumie teraz moja kolej porodowa...

moja Blanka spi w dzien ok2h, ale wydaje mi sie, ze jaby budzila sie pozniej to nie spalaby, bo budzi sie ook.6.30 a jak zbudzi sie kolo 8 to dopiero spi poznym popoludniem ok.1h...

ja za 3 ryg lece znow do Gda na tydzien, i wracam z rodzina meza, ale tesknie za Blanka i tak pusto i nudno w domu...

Aga, Amelia też nam ładnie śpi w dzień, a wczoraj w ogóle nie zasnęła. Co jakiś czas tak ma.

Zaczęliśmy odpieluchowanie. Masakra. Mam wrażenie, że małej w ogóle nie przeszkadza chodzenie z mokrymi majtami. Dobrze, że ciepło jest.

Przyjemnej niedzieli!

tak się chwaliłam, że Filip mi śpi po 3 godz w dzień no to dzis mi sie zbuntował :(

U nas smoczek juz od jakis 3mc nie istnieje :-) nie było łatwo tzn pierwsze 3dni najgorsze płakała krzyczała didi, własnie jak ubierałam ją po kapieli to zawsze didi wołała i tu próbowałam ją zagadać pokazać coś innego zawsze miałam coś przygotowane np. słoiczek z gumkami i spinkami, nastepny dzień pudełko z plastrami, coś czego nigdy nie widziała a napewno ją zainteresuje i ubieranie jakos przechodziło bez smoka ja do tego duzo gadałam co to jest że pudełko i ma takie cacka i rozmiary kolory inne tu szeleści tam sie błyszczy itd. jak najwiecej innych rzeczy żeby o didi nie myslała i udało sie. a w łożeczku to niestety trzeba wytrzymać płacz, 1dzień było ok bardzo zmeczona wiec usneła szybko ale 2,3,4 było cieżko ale do przezycia :-)
Dacie radę im wczesniej tym lepiej.
Powodzenia

Basia, serdeczne gratulacje! Jak ten czas leci, już masz dwójkę :)
A jak poród?
Musze nadrobić czytanie.

Basiu, gratuluję :)
U mnie Amelka też zrobiła się straszną przylepą. Wciąż się tuli i chce na ręce.
Dosłownie z dnia na dzień od dziecka zaczepiającego każdą osobę, zrobiła się przylepa :)
Najgorsze, że nawet do swojego taty nie chce iść. Tylko mama istnieje :)
Co do smoczka, to ja w ogóle nie myślę o tym, bo aż się boję :)
Od dziś uczymy małą na nocnik, niestety słabo idzie, a jak miała roczek to potrafiła przez cały dzień ani razu nie nasikać w pieluszkę.
Niestety zaniedbałam to problemami w pracy :( I teraz apiać od nowa wszystko :)

Oj tak ludzie się odrazu gapią jakby widzieli kosmitę i najlepsze czasami są komentarze. Nasz tez często, jak to jedna pani określiła ''nie radzi sobie z emocjami " hahha czekam kiedy to ustąpi ;-)

witam

Basiu gratulacje- ale chłopisko !!!! rodzisz wielkich facetów :)

Filip spi w dzien i to po 3 godz. Wstaje o 6, o 11 wychodzimy na spacer i ok. 12-13 zasypia w wózku. Śpi do 3 godz- sporadycznie budzi się szybciej. Za to wieczorem zasypia ok, 22-23. Zasypia w naszym łózku raz sam raz w naszym towarzystwie, ale problemu nie ma, że musze być.

Smoczek to tez przyjaiciel nr 1. Oduczenie bedzie masakrą :( liczę, że sam wywali dyda... odpieluchowanie tez nam ciężko idzie :(

A od 2 tyg zaczął sie u nas chyba bunt 2 latka, bo każdego dnia robi nam awanturę o pierdołę. Powód... często fochy młodego, pierdoła. Z grzecznego Gucia w 2 min robi się okropny bachor, który zasługuje na wielkiego klapa. Najgorsze jest to, że zawsze fisiuje w miejscu publicznym, gdzie jest sporo ludzi - ma publikę. A my... często czujemy się jak w teatrze. Gapie tylko czekaja kiedy puszcza nam nerwy i ręka sparawiedliwości pójdzie w ruch. Oczywiście maly jeszcze nigdy nie oberwał, ale nie raz miałam ochotę dac mu klapsa. Robimy głupia mine do złej gry i łapiąc Filipa pod pachę odchodzimy "na bok" by mały się wykrzyczał, wyryczał, wytarzał na podłodze/trawie/chodniku i mu przeszło. Często licze do 10 by ochlonąć.

Ale musze się tez pochwalic, że dzis bez problemu napił się ze slomki i niekapek poszedł w odstawkę :) Mamy 16 ząbków (kiedy wychodza 5 ???) i z każdym dniem mówi nam nowe słowo, które niestety szybko zapomina :(

Bogosiaa mój też :-) Zwariować można :-)

Basiu - serdeczne gratulacje :)
Mój od 4 dni zbuntował się i nie chce jeść wieczorem mleka - tylko rano kaszka z owocem :/

Wow Basia super:-) Gratulacje! Faktycznie kawał chłopa, taka waga urodzeniowa :-) Fajnieee :-)

Aha Basia gratuluje maluszka :). A jak porod? Byl bardziej czy mniej bolesny? Niedlugo mnie to czeka i zaczynam sie bac :(.

My juz po USG i widzielismy na pol ekranu siusiuaka :).

Malgos my tez mamy problem ze smokiem i nie mam pojecia jak sie go pozbyc :(.

W czwartek juz wracamy do Anglii. I oczywiscie tu sie zacznie robic ladna pogoda, a w Brighton od dzisiaj juz jest chlodniej :(. Zawsze tak jest...tam gdzie jestem, to zawsze jest brzydko :(.

Cześć wszystki,

gratulacje dla kolejnych mamuś.

Salambo nie martw się, wszystko będzie dobrze.

My po urlopie: pierwszy tydzień odwazylismy sie poleciec na Krete z Amelka, a drugi tydzien na poludniu Polski - oczywiscie w Polsce pogoda do bani. Samolot przezylysmy dobrze - a wczesniej sie niepotrzebnie martwilam. Dobrze,ze wzielismy ze soba sloiczki, bo Amelka nie chciala w ogole jesc na stolowce hotelowej. Ale wygadana jest na calego. Normalnie juz z nia mozna pogadac,hehe. Jak sie pytamy gdziei byla na wakacjach, to ona odpowiada, ze na Klecie. Powtarza praktycznie wszystko.Mleczko pije jeszcze z butli, ale tylko rano. Wieczorem wcina kaszke z miseczki. Ostatnio chciala jesc sama lyzeczka. Duzo je raczkami. Lubi pic ze slomki, z kubeczkow. Ostatnio zajadala sie pozeczkami-kwasne mniam mniam i jakiei przy tym smieszne miny robila,hehe

Zaczelismy proby odstawiania pieluch, bo z wakacji przywiezlismy mega brzydkie odparzenie. Na razie słabo. Ale najgorzej to mam ze smoczkiem. Juz bym chciala,zeby tego smoczka nie miala. Ii tak ma go tylko podczas snu, ale nie ma bata, bez niego to chyba by zasypiala milion godzin. Zreszta jak juz ja ubieram w pizamke to wola niunia i niunia. Jak jest u Was ze smoczkami?

Jest kochana. Musimy sie postarac o rodzenstwo ( juz powoli przekonuje meza do zmiany, bo on byl na nie). Pozyjemy, zobaczymy.

Pozdrawiam serdecznie

Cześć dziewczyny, daaawno mnie tu nie było :)

Chciałam się pochwalić że 13 czerwca urodziłam drugiego synka Błażeja, ważył 4435g i miał 61cm :)
Teraz rośnie jak na drożdżach, waży już ok 5kg, mały klopsik.
Mój Krystian o dziwo bardzo dobrze przyjął nowego domownika, przynosi braciszkowi swoje samochody, klocki, zabiera mu skarpetki ;)

To faktyczne dziwne, że nasze dzieci tak mają. Właśnie przytulak niesamowity się zrobił. Może to też dlatego, że tak naprawdę to ja z nim jestem non stop (jestem na wychowawczym, a mąż wiecznie w pracy).Szczerze mówiąc trochę zaczęłam się tego obawiać, tego jego strachu jakby bał się, że go zostawię. No, ale Bogosiu przynajmniej małe pocieszenie, że że u Was podobnie :-)

Moniall - to chyba taki wiek, bo mój ma podobnie. Straszny przytualk się zrobił ostatnio. On generalnie jest bardzo otwarty do ludzi i jak go zostawiałam z kimś to pomachał i CU, nieważne, że mamy nie ma. A teraz jest inaczej, trochę pomędzi MAMA MAMA. A za spaniem to samo. My niestety usypiamy go w wózku, albo zasypia z nami i potem go do siebie przenosimy. Ale ja ostatnio bardzo często jestem u rodziców na Mazurach - aktualnie również - no i tutaj mam z Jasiek jeden pokój i w nim nasza kanapa i jego łóżeczko. I ze spaniem nocnym jest tak, że w wózku nie chce teraz usnąć, tylko przy mnie (dzisiaj mój Tata go tak usypiał), że trzyma moją rękę i co chwilę kontrolnie sprawdza czy jestem. I nie mogę wyjść, póki głęboko nie zaśnie :)
A w dzień to różnie. Dzisiaj spał 2h co się nieczęsto zdarza, ale za to spać wtedy idzie dopiero ok 22 a pobudka 7-8. Ale są dni, kiedy pośpi 20 minut albo w ogóle, ale to się niestety nie przekłada na to, że pójdzie wcześniej spać.

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

Przedszkole Centrum Inspiratio Gdynia - proszę o opinie (5 odpowiedzi)

Czy jakaś mama dawała tam swoje dziecko? Drogie Mamy, macie jakieś opinie?