MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 60 (21)

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

linka do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=179647&c=1&k=16#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ. 60 (21)

W koncu nadrobilam czytanie:):):) czesto mnie tu nie ma a ciekawa jestem co tam u maluchow slychac wiec staram sie nadrabiac zaleglosci:)

Moj aniolek juz sam zaczyna chodzic zrobi 5-6 kroczkow i potem na czworaki i zasuwa dalej do przodu:) strasznie smiesznie to wyglada bo chodzi troche jak robot ale jaka frajde z tego ma ze uda mu sie przejsc kawalek "bez trzymanki":)moglby sie jeszcze troche powstrzymac bo mysle ze to zaszybko no ale jak sie czuje to niech probuje sobie:) ciagle zaglada mi do szafek w kuchni i wyciaga co sie da:) ostatnio wyciagnal pojemnik ze sztuccami i wszystkie wysypal:) biedulek przestraszyl sie troche bo narobilo to halasu ma kafelkach:)
chcialby duzo mowic ale mu to nie idzie wiec sie denerwuje ze nie moze nic powiedziec i troche krzyczy przy tym:) potrafi pokazac jaki jest silny i jaki duzy i jak robi zly lew:) czasami tez jak robi waz:) jak jest pora karmienia to jak zawolam to przychodzi do swojego krzeselka do karmienia zebym go tam posadzila:) a jak jest zdziwiony to mowi jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa takie czadowe:) i daje buziaki scianie i robi wielkie kleksy na niej:) a jak pytam kto to zrobil to idzie i poprawia:)

niesamowite to jest jak te nasze maluchy sie szybko rozwijaja:)

rowniez zastanawiam sie co by tu dla smyka na roczek kupic:) cosik fajnego takiego zeby byl zadowolony:)

a na roczek torta to tez moja mama bedzie robila:) taki pyszny czekoladowy:)

ehhhhhhhh ale sie rozpisalam:)

A ja dziewczyny założyłam wątek z prośbą o przepisy właśie na taką imprezkę roczkową ;)
wkleję link do tego wątku bo nie będę pisać dwa razy tego samego :)

http://forum.trojmiasto.pl/Przepisy-na-przyjecie-Pomocy-t184067,1,130.html

może wy byście mi coś poradziły???

Lidka co do mojego Dominika to on poszedł do zerówki ale takiej dla pięciolatków :)Bo u niego w szkole jest zerówka dla pięciolatków i druga dla sześciolatków :)
Nie dostał się znowu do żadnego przedszkola więc stwierdziliśmy z moim M, że nic mu się nie stanie jak pójdzie do zerówki przedszkolnej w jego szkole :)
Co do jego płaczu to wychowawczyni powiedziała, że jak znikam mu z pola widzenia to przestaje płakać a później płacze po obiedzie :( Ale od obiadu do jego zabrania ze szkoły nie mija pół godziny ;)

Dziewczyny a może wy macie jakiś pomysł na dekorację mieszkania na urodziny małej i młodego??

dzięki za odpowiedzi,zastanawiam się nad tortem na roczek i nie mogę się zdecydować a roczek tuż tuż, do tego chyba będziemy musieli wcześniej zrobić bo mężowi tak się kontrakty układają że raczej go nie będzie :(

a ma ktoś namiary na koleżankę Marty?

Kasia torcik przepiękny :) i smakowicie wygląda :)

Mała C wszystkiego najlepszego dla Liwii :)

Eve ja się zastanawiam jak to wszystko zorganizować żeby mały nie czuł się przytłoczony nadmiarem wrażeń, gości itd. U mnie na pewno będzie obiad, rodzinka nie odpuści ;))) będą chcieli zjeść coś pysznego

Dziewczyny,
Przepraszam z góry, być może było wcześniej takie pytania, ale od miesiąca pracuje i nie mam czasu czytać na bieżąco.
Czy są już chodzące samodzielnie dzieci? kiedy zaczęły chodzić?
Co dajecie jeść z rzeczy "dorosłych"?
Jak urządzacie roczek? Chodzi o wystrój(baloniki i ...coś jeszcze?)
I do jedzenia, same słodkości czy obiad?
Czy któraś z Waszych pociech ma krzesełko- uczydełko Fisher Price?jak się sprawdza?
Chce synkowi kupić na roczek.
Pozdrawiam Wszystkie mamy i dzieci.

A my juz mamy fotelik dla Miski i wczoraj w nim jechala:)kupilismy Maxi Cosi Tobi,bylismy obejrzec go w Mama i ja,juz prawie go tam kupilismy ale jakos tak bylismy na ostatnie min i nie moglam sie zdecydowac co do koloru i nie kupilismy go.Pan chcial nam najpierw opuscic z 870 na 825zl ale moj maz zapytal go czy nam sprzeda za 800,oczywiscie zgodzil sie.Jednak pojechalismy do domu i na allegro znalazlam ten sam fotelik ale zamiast jakiejs tam zabawki do niego(gratis) udalo mi sie namowic sprzedawce,zeby mi sprzedal zamiast niej,pokrowiec frotte na fotelik(ta sama cena co ta zabawka),wiec wydaje mi sie ze zrobilam lepszy interes:)ale tak poza tym obsluga w Mama i ja super

Sto lat dla Liwii!!!

A co do tortu od martszp to ja od niej nie bralam,tylko od jej kolezanki Kasi i byl przepiekny i naprawde baaardzo dobry(zamawialam na chrzciny)

M.Ciężarówko, wszystkiego naj dla Liwii !!
Ja bym na Waszym miejscu zdecydowała się na maxi cosi tobi, używane w przyzwoitej cenie są, a bezpieczne i super noty w testach

Saram ja też zastanawiałam się nad neutralnym, ale ten mi wpadł w oko :)

dzieki

my chcemy kupic jaks uzywany fotelik za miesiac,niewiem jeszcze jaki,wogole sie nie znam.

Kasia31 ten tort rewelacja!!!!!!!!!!! jaki smak??

Kasia - kurcze dzieki za info, tak myślałam że temat fotelików masz w "jednym paluszku"a ja musze sie w koncu za to wziąśc - co do zakupów zbiorowych to dam znac jeszcze na jaki my sie zdecydujemy itd
co do koloru to zanim odczytałam wasz wybór tez mi ten wpadł w oko :-) śmiałam się że w końcu Paulinka będzie miała coś różowego jak na dziewczynkę przystało, ale jeszcze zastanowie sie nad bardziej neutralnym kolorem

Mała c. - no to życzonka dla Liwii

No to wielkie gratulacje dla Liwii ;).

tamtara raaaaaaammmmmmmm :)

9 miesiecy

:):):):):)

Paula tak. Właśnie nam też powiedział, że albo Tobi, albo BeSafe ale tylko przodem, bo tyłem za uciążliwe ,montowanie jest.
Nie mam też pojęcia ile waży ten fotelik, nie zapytałam się, ale dowiem się :)

Ty natomiast podpytaj koleżanki o ten BeSafe, bo fajnie znać opinię kogoś kto go użytkuje. Moja kumpela również go ma, ale dość krótko. Na razie chwali sobie go bardzo.
Mój ex mąż natomiast mówi, ze mam brać go w ciemno ( mieszka w Norwegii ) i tam te foteliki są jak najbardziej polecane

Sorry, że tyle postów, ale widzę, że pasy są 5-cio punktowe, ale montowanie fotelika do siedzenia auta 3-punktowe.

Kasia, orientujesz się ile może ważyć ten fotelik? Nigdzie nie mogę znaleźć. Czyli sprzedawca powiedział, że jeśli przenosić na dwa auta, to ten Izi będzie odpowiedni?

Kasia, dopiero zwróciłam uwagę, że faktycznie niektóre mają pasy 3 punktowe.

Kasia, ja na pewno będę kupować fotelik i przyłączę się do grupy po zniżkę :)

U nas też na dwa auta, więc może ten tyłem do kierunku jazdy byłby uciążliwy. Ja brałam pod uwagę Tobi i Roemer King Plus, oba mają 4kę w testach, jakoś bardziej mi się Roemer podoba, ale muszę małą przymierzyć.
Koleżanka ma tego co Ty Kasia piszesz, BeSafe, kupowała w MamaiJa, mówiła, że można wynegocjować zniżki. Zapytam jej, bo dziś idziemy z wizytą, czy jest zadowolona.

Sara, ja brałam po uwagę
Maxi cosi tobi 9-18
Kiddy Infinity Pro 9-18
BeSafe tyłem do kierunku jazdy
BeSafe przodem do kierunku jazdy

Więc Kiddy odpadł po przymiarce Amelki do niego, te zabezpieczenie zamiast pasów jednak mnie nie przekonalo, dziecko jakieś wydało mi się ściśnięte

Tak więc zostały BeSafe izi comfort x3 przodem 825zł
BeSafe Tyłem 1300zł
i Tobi około 800zł

Tobi i Besafe fajne, ale w BeSafe Amelka lepiej siedzi, lepsze rozwiązanie rozkładania fotelika do spania. Zrobisz to bez problemu za kierownicą.

Jeden i drugi fotelik szybko się montuje, ogólnie mnie przekonał ten BeSafe

Nie bierzemy tyłem do jazdy, po montowanie jego zajmuje masę czasu, choć jest rewelacyjny, ale na dwa auta sama Pani w Mama i Ja powiedziała, że nie ma sensu.

Sara ja będę kupowac około listopada, kilka koleżanek również. Może będziesz chętna, bo chemy zniżki załatwiać ;)

AAAA i ja materiał biorę welur, pomimo cięższego czyszczenia, dziecko mniej sie poci.

Tu masz link do tego jak wygląda fotelik. To jest ten tyłem do jazdy z możliwością montowania również przodem
http://allegro.pl/besafe-izi-combi-isofix-x3-przodem-tylem-gratisy-i1243975902.html

tu przodem tylko
http://allegro.pl/besafe-izi-comfort-x3-szybki-montaz-pasami-bezp-i1228201239.html

Zwróć uwagę żeby były pasy 5 punktowe, bo na allegro widziałam za 500zł ale z pasami 3 punktowymi
My bierzemy kolor 23 ;)

a tu filmik jak się montuje BeSafe
http://www.youtube.com/watch?v=CL0afzIeeWQ
I tyłem
http://www.youtube.com/watch?v=EarqFOC4vSo

Fotelik jest produkcji Norweskiej, a jak wiadomo w krajach skandynawskich mają pierdolca na punkcie bezpieczeństwa.
Opinie o foteliku sa bardzo dobre, testy na poziomie maxi cosi tobi, wiec my w 100% go bierzemy :)

Paula - a co do prezenciku to ja jeszcze nie myslalam o tym chyba za impreze itd to sie zabiore na poczatku listopada :-) ale juz telefonicznie gosci uprzedziłam o terminie i godz imprezki :-)

Paula - chyba takie miejsce by sie sprawdziło tzn to z ogrodzeniem dla maluszków, no a to miejsce w Gdyni to kurcze nie pamietam jak sie nazywa, ale maja tez jakas opieke na godz jak chce sie wyskoczyc do fryzjera itp akurat u mnie 2 babcie, 2 ciocie, wiec nie ma problemu z opieka ale wiem ze niektorzy sa sami w Trojmiescie wiec pewnie dla nich taka opcja jest ok
a myślałaś już o miejscu? tzn dzielnica itd?

No własnie a moja ma katarek i sie biedulka meczy, a jak widzi fride to ryk nieziemski jakos udaje mi sie ten katarek wydobyc ale zamiast kilku minut trwa to kilkanascie... aha i zauwazylam kolejny zabek na dole, kurcze to juz bedzie 7 szt... czy to nie za szybko? nie chce zeby pozniej miala słabiutkie, no i dodatkowo ma rozpulchnione kolejne miejsce na dziaselku na dole wiec chyba zaraz peknie kolejne miejsce ...

Salambo - no to prosze moze Emi woli sama w domu cw. niz z pania :-)
u nas mała tez tylko pełza ale w łóżeczku zaczeła sie podnosic i kleka na kolanka

Kasia - apropo fotelika, pamietam ze ty juz w temacie byłas na naszym spacerku, u nas tez 2 auta w ruchu, dodatkowo moze byc tak ze ja mala bede zawozic a maz odbierac, te tylem sa naprawde uciązliwe w codziennym przepinaniu? a jaki z tych przodem do kierunku jazdy jest najlepszy? a ktore u ciebie wchodziły w grę wogole?

nagła zmiana planów, jedziemy na wieś, na ostatni weekend lata *(choć już jest jesień) ;))
także, napiszę po weekendzie
do miłego!!

Salambo, to są kuleczki sprowadzone z Niemiec. Podajesz pod język, są słodkie wiec dziecko je ssie
Homeopatyczne, wiec nieszkodliwe. Ja jestem z nich zadowolona, na necie można poczytać, również dobre opinie

nie mam za bardzo czasu, Emi ma paskudny katar więc na szybkiego
Gosiu przesyłka doszła - dzięki :) mam nadzieję że forsa też wpłynęła na konto ;)

Kasiu co to kuleczki na ząbkowanie ? u nas żadnego zębola nie ma, i muszę się pochwalić że pomimo chwilowego odpuszczenia rehabilitacji mała zaczęła sama siadać i podnosić się do stawania, o raczkowaniu ani myśli ;)

Inne tematy z forum

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

Problem z usypianiem dziecka- może ktoś miał podobny? (37 odpowiedzi)

Czy któraś z Was miała taki problem: Od kilku tygodni mam problem z kładzeniem małej spać...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...