MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Sto lat dla nowych roczniaczków! :)
Majeczka prześliczna! Elegantka mała :)

Oj dziewczyny, podziwiam Was. Praca, żłobek.. wiem, że trzeba iść do pracy i nie ma na to rady ale ja pracuję dwa dni w tygodniu i już jestem zmęczona, a co dopiero cały tydzień.

Czy któraś z Was ma dla dziewczynek zabawkę - wózek dla lalek? Chcę kupić małej ale nie wiem czy spacerówkę, czy gondolę, no i czy Zosia nie jest jeszcze na to za mała?

Lidka, wybierasz się na szkolenie w czwartek? Byłaś na tym ostatnim 4 godzinnym? Ja byłam, szukałam Cię (tak ze zdjęć z forum) ale nie znalazłam ;)

Kasia - dzis małej jeszcze o 10 lekko szłą temp do góry wiec podałam 2 czopka, o 12 bylismy u lekarza zeby pani dr ja osluchala i na szczescie wszystko ok, gardelko tez czyste.. prawdopodobnie zeby ale sama nie wiem co to było wczoraj... co do tryzdniówki to mała w wakace miala taka wyspke, ale wczesniej nie bylo gorączki, pani dr mowila ze tak tez moze byc, wiec chyba trzydniówka to wtedy byla...

Zabulka - o proszę jaka Maja :-) super pomysł z tą opaską no i śliczna i elagancka panienka
co do żłobka to raz byłam z mała 2 godz ( w tym czasie była z nia i na jakis czas wychodziłam i wracałam) a na drugi dzien była sama 3 godz w tym troszke spała, pani mówiła ze nie płakała, jedynie pozniej juz jak ktos wchodził po dzieciaczka to patrzyła na drzwi i oczka miala takie szklane :-( ale zaraz wracala do zabawy
jak po nią przyszliśmy to bawiła sie klockami i wołamy ją a ona nic gryzie dalej klocki, rozrzuca i na pania się patrzy , tak chyba ze 3 min czekalismy az wkoncu mąż podszedł do niej to wtedy jej sie przypomniało o nas i sie rozpłakała i chciała na rączki oczywiscie
dzis juz nie poszła (a miała isc na 4 godz) no bo ta gorączka...
a ja byłam spokojna jak ją tam zostawiłam, wróciła najedzona, z suchą pieluszką, czysta... na razie nie mam zastrzezeń

Żabulka Majeczka jest przeurocza :)))) sama słodycz!

co to za piękna pszczółka!!;)
my urodzinki dla znajomych mamy jutro a dla rodziny za tydzień. właśnie z kolejnych zakupów wróciłam i jestem wykończona.
rano miałam rezonans całego kręgosłupa. strasznie w tej tubie jest i tak strasznie głośno! potwornie mnie głowa rozbolała.
ok,. wracam do garów;)
moja mama dziś w zasadzie cały dzień spędziła z małym i mówi, że nic więcej nie zrobiła;) dziwne....;);)
i powiedziała, że mały 5 kroczków sam zrobił. jakoś nie wierzę, fakt puszcza się i nawet długo stoi, ale żeby zaraz kroczki;) oj te babcie...
chyba, że jutro mój syn mnie zaskoczy...hihihii

Sliczna Majeczka. Jeszcze raz sto lat :*.

Ja tak na chwile,Miska spi,maz jeszcze w pracy,wiec chwila relaksu dla mnie:)

Sto lat dla Wszystkich solenizantow!!!

Urodzinki troche mnie wykonczyly,bo robilam tort do 2 w nocy!! od rana w kuchni,a i tak nie zdarzylam ze wszystkim przed przyjazdem gosci.Miska zabawiala wszystkich,kazdy chcial ja oprowadzac po domu(pochwale sie,ze juz co raz wiecej sama chodzi,najlepiej idzie jej sie do mamusi):),dostala fure zabawek.Wszystko sie udalo, a Miska zasnela o stalej porze.

Powiem Wam,ze od 2 tyg chodze do pracy i strasznie tesknie za Majka.Niby fajnie,ze chodze do ludzi,robie cos innego niz tylko zupki,kupki i pieluchy ale jak wracam to caly czas bym ja przytulala i calowala,taka jestem steskniona.
Od nowego roku dajemy ja do zlobka(mamy dwa blisko mojej pracy) i az ostatnio sie poryczalam z tego powodu.Szkoda mi jej oddawac,zupelnie inaczej dac ja pod opieke mojej siostry na 7h a inaczej do obcego miejsca.
Sara a jak Paulinka znosi zlobek?

Poza tym nadal nie chce jesc jak mnie nie ma(maz wciska jej kasze z butli,bo z lyzeczki to juz w ogole nie chce)i boje sie co to bedzie w zlobku:/

No nic lece odpoczywac.Zycze zdrowka chorym maluszkom,oby szybko zdrowialy.

A to jeszcze urodzinowa Pszczolka Maja:)
image

Uploaded with ImageShack.us

dzięki wszystkim za życzenia :))
chyba czas na zmianę awatarka, bo to już nie niemowlę, a małe dziecko ;]

Martyna, ja myślę że samoistnie się skończy karmienie u nas, np. dziś ani razu nie karmiłam Młodego, wczoraj wieczorem jeszcze się przyssał przed spaniem, ale po dwóch minutach juz spał ;)) także raz-dwa razy dziennie ssie i to tak krótko, chyba tylko dla samego piciu i dla przytulenia :)) ale zawsze to kilka kropelek od Mamusi...

Biedronko, miałaś wczoraj urodziny? razem z moim Maksiem? super! wszystkiego najlepszego!! :]

Sara, przykro z powodu rury... jak cos się sypie to na całego, żeby człowiek oby się nie nudził :(
buziaki dla Paulinka, żeby się nie rozchorowała ;))

Lidia, my nie byliśmy w Tesco, bo troche za późno się o tym dowiedziałam, a poza tym wczoraj za duzo zamieszania było z urodzinkami ;))

a my wczoraj spontanicznie zorganizowaliśmy imprezkę dla najbliższych znajomych, przyszły dwie moje koleżanki, jedna ze swoim 15miesięcznym synkiem, druga z chłopakiem i przyszło trzech kolegów mojego Arta - ciasto, szybki torcik ze świeczką (któraś z Was dała kiedyś filmik jak zrobić torcik w kształcie jedynki z rolady - zrobiłam go i nawet ciekawie wyglądał, a smakował normalnie jak rolada z Dan Cake, heheh)
Maksio zasnął nawet bez problemu po takich wrażeniach..
a większa imprezka dla całej rodziny będzie w niedzielę w pubie moich rodziców, także będzie ok mam nadzieję :))

Sara, ale mała już nie gorączkuje ? Bo może to 3-dniówka ? Moja miała właśnie :(
Współczuję remontów, szczególnie łazienki :/

W tesco nie byłam, jakoś nie miałam weny żeby jechać, a teraz troszkę żałuję ;)

Lidia - własnie czytałam o tej bombie wczoraj, tylko co do objazdu to nie pomoge bo nawet nei z tamtych okolic
apropo wyprawy do tesco bylo sporo ludzi?

Natalia - dla Maska najlepsze życzonka z okazji roczku!!!

Mała c. - a dla Liwii z okazji 11 mcy :-))

Okazało sie ze ten wczorajszy dzien jak sie skonczyl o 24 to zaczął się o 4,30 mała obudziłą sie z płaczek cała gorąca, zmierzyłam temp i miala 38,1 kurcze pierwszy raz miala goraczke i nie wiedzialam czy od razu czopek czy co... dalismy tego czopka i z godz mala sie jeszcze pobawila a temp szybciej przeszła, dzis juz nie poszla do zlobka ale za to bylismy u lekarza i osłuchała mała pani dr i gardełko tez ok, takze moze od zebów... ale to by wychodziło ze juz 3 ida...

aha w pon mam jeszcze wolne bo moje pismo gdzie zaginelo i musze na nowo wszystko zalatwiac wrrr
ale nie chce mi sie juz wracac....

Sto lat dla Liwii. No i dla Maksia oczywiscie. Wiedzial jaki dzien i miesiac wybrac, bo w ten dzien ja tez sie urodzilam, tylko sporo at temu :).

byłam w tesco i kupiłam maluchom w rodzinie prezenty. wyszły dużo taniej niż na allegro;) mam już z głowy. ale nie lubię po nocy sama jeździć...
przez nasze osiedle zrobili objazd i nieźle się pokorkowało;) nie wiecie jak długo ma to potrwać?

sto lat dla maluszkow i dla pozostaych duzo zdrowka!!!

ja do tesco sie nie wybieram, na razie mamy juz prezenty kupione a i po roczku mala ma sporo zabawek

dziewczyny kurcze ja od pon do pracy a tu chyba nam sie remont szykuje :-( klucie kafli w lazience
pekla rura ktora jest w podlodze tzn tak podjerzewamy bo maz rozkol sciane i tylko obok tej rury podloga jest wilgotna a i sufit u sasiada na dole.. nie moge uzywac zmywarki ani zlewu w kuchni bo wlasnie ta woda odplywa do tej rury, dzwonilismy do adm i pan pow ze to czesc wspolna, ktos sie moze zna na tym? bo oni jutro moze laskawie przyjada :-(
dodatkowo meza auto w naprawie i moje dzis zaczelo szwankowac, musimy dokupic 2 fotelik no i zlobek zaplacic, zaraz swieta i moze jeszcze remont tej lazienki brrr niech ten dzien juz sie konczy!!!

mimo wszystko milego wieczoru i jutrzejszego dnia bo pewnie jutro dzien znowu bede miala z glowy ....

Sto Lat dla wszystkich Maluchów :)) i tych roczniaków i 11 miesięczniaków :)

Sylwia - jak wylecimy w powietrze, to razem ;)

no wlasnie ja bym pojechała ale co z mała?:) a ja prawka nie mam,maz sam nie pojedzie........uwazajcie wogole z tym tesco!! s****dzajcie kazda rzecz w czytniku:)

u nas na Oruni dzisiaj znalezli bombe z II wojny ,take były krki ze hej :):):):)

Stoo lat dla Maksia i dla Liwii :)))))))

noc wyprzedaży moze i fajnie ale co z dziećmi? takie akcje odpadają. Nie będę dzieciaków do dziadków po nocy ciągać

jedzie któraś z was na noc wyprzedaży zabawek do tesco?

Sto lat dla solenizantow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Duzo duzo zdrowka dla choraczkow:)

Bylam wczoraj z malym na kontroli i niestety musi dalej brac antybiotyk bo mu teraz troszke naoskrzela zeszlo:(

Maly to ogolnie wrocil do siebie broi co nie miara:) od niedawna wymyslil sobie nowa zabawe:) robi taki sklon jak do fikolka i tak sie podpiera raczkami i glowka na wyprostowanych nogach i mamusia musi wtedy patrzec na jego buzke do gory nogami uhahana co nie miara:)

Wracam od pierwszego grudnia do pracy... juz tesknie za moim maluszkiem a jeszcze nawet nie zaczelam chodzic do pracy:(
Ciezko mi bedzie:( mam tylko nadzieje ze maly dzielnie to wytrzyma; bo niestety musimy poszukac nianie bo zadna z babc nie moze sie nim zajac:(

STO LAT dla Maluszków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

od nas również serdeczne życzenia!!!

kochani jak wasze zdrówko?

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...