MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.10

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 9

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-9-t186446,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
Magda - 23.12 dziewczynka Milenka
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.10

Ja się golę regularnie dla siebie, więc dla mnie bez różnicy czy trzeba czy nie :)

Ja właśnie skończyłam prasowanie wszystkiego dla Małej - zaczęłam o 8 rano ! no ale w końcu wszystko czyściutkie i pachnące, pięknie ułożone w szufladach - aż jestem z siebie dumna.
Ja już wyprawkę mam skompletowaną, muszę tylko kupić wózek i wanienkę i jeszcze przewijak na komodę, ale to jeden wyjazd od Mama i Ja a mąż mi obiecał te zakupy jutro bądź pojutrze.
Narazie za wcześnie na pakowanie torby, ale tak na wszelki wypadek zrobię szczegółową listę rzeczy do zabrania, gdybym to nie ja miała sama pakować torbę.

Ja slyszalam ze trzeba sie ogolic..
moje siostry 2 lata temu i 4 musialy byc..
ale tez slyszalam ze jak nie jestes to oni cie ogola..

Hej dziewczyny:)
DObrze ze z Maluszkami wszystko ok ja sie nei moge doczekac kiedy mojego zobacze ale nei wiem czy to bedzie na usg ktore mam 24 czy moze juz na zywo :)
lezalam przez te kilka dni i juz mneij mnie brzuch boli.. pewnie przemeczenie..
ja tez juz coraz bardziej sie obawiam nawet snilo mi sie ze to baaardzo boli.. ehh chyba najbardziej boje sie tego rozcinania i zszywania.. naogladalam sie na discovery i TLC programow o ciazy i teraz mam...
Bylam wczoraj w super pharmie i kupilam pieluszki tak jak mowilam 78szt pampersow premium i chysteczki sensitive 63szt gratis:)
Kupilam tez dwa kremy w cenie 1 musteli na juz widoczne rozstepy zeby je troszke uniewidocznic:) moze pomoze:P

niestety nic wiecej nie zdazylam kupic a moj maz wlasnie musi wyjechac na 3 tygodnie :(
mielismy jechac dzis na zakupy i nic z tego nie wyszlo.. chyba bede musiala kupic wszystko z allegro..
dziewcyzny wy kupowalyscie jestescie zadowolone? yo byl r77 tak?
narazie zrobilam spis rzeczy potrzebnych mam ich tyle ze nei wiem od czego zaczac:) wy juz sie pakujecie a ja nawey nei mam co pakowac :)

Ja też nie mam wszystkiego jeszcze muszę kupić kocyk rożek pościel i nowy fotelik(dostałam używany ale nie podoba mi się).
Mam do was pytanie czy faktycznie do porodu trzeba ogolić wszystkie włoski łonowe słyszałam różne opinie.

Oj dziewczyny zaczęłam sie denerwować jak tak piszecie ze juz coraz bliżej a ja powoli kompletuje ta wyprawkę:(

Niby mam przygotowane wszystko do szpitala w szufladzie, ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby zapakować to do torby - no i boje się, że - cały czas mam takie wrażenie że nie wszystko przygotowałam.

ja właśnie nie mam jeszcze pieluch ;/ i torby - bo nigdy nie używałam... a teraz tak głupio spakować się do plecaka ;P

Aniak spokojnie można sciągnąć cała tapicerkę z fotelika Maxi Cosi :) Tylko trzeba się trochę nakombinować ale nie jest to trudne. Spokojnie dasz sobie radę :)

ja też muszę jeszcze dokupić stanik , bo jeden mam ale to troche mało kupie sobie jeszcze jeden, muszę również kupić chyba inne majtki poporodowe bo kupiłam canpolu ale gdzieś czytalam ze odparzaja i nie wiem teraz czy tak jest , jakie najlepiej kupić , musze jeszcze kilka drobiazgow kupic ale to spokojnie bo juz zostaly takie rzeczy ze wrazie czego odrazu sie kupi wszedzie takze sie nie martwie :)

a tak wydaje mi sie ze mam wszystko w torbie prawie , ale nie wiem , najwyzej beda mi donosic wkoncu jak bym chciala wziasc wszystko to chyba bym musiala spakowac jakas wielka moja podrozna walizke :)

dziewczyny powiedzcie mi jeszcze co dla malucha trzeba do torby spakowac bo ja sama juz nie wiem
mam przygotowane :
- rożek
- pieluche flanelowa
- pieluche tetrowa
- smoczek
- 2 komplety ubranek ( body z krotkim, body z dlugim , pajacyk , kaftanik, skarpetki i niedrapki ) czy to wystarczy
- pieluchy jendorazowe

nie pamietam co jeszcze dla malej jest w torbie

Sylwia mąż pewnie byłby w siódmym niebie :) ale jak tu trafić akurat w ten konkretny dzień :)

Michałowa super, że z córcią oki. Współczuje tylko tych infekcji, że też zawsze coś musi się przyplątać :/

Mi lekarka wczoraj zrobiła jeszcze to badanie na paciorkowca - tak w razie gdybym zaczęła rodzić na dniach. Na szczęście wynik ujemy.

Torbę mam już częściowo spakowaną - musze dokupić tylko jeszcze dodatkową koszulę i stanik do karmienia.

Aniak ja prałam do innego fotelika do takiego zwykłego i ściągnęłam aż do tej gąbki ją też i potem bez problemu wszystko założyłam.

ja też myślałam nad tym ktora pierwsza urodzi ale nigdy tego nie wiadomo , ja napewno chcialabym zeby to bylo przed terminem a nie po , ale coz niestety tego sie nie wybiera :)

ostatnio jakos wieczorami dopada mnie taka handra , nie wiem jakis takistrach przed porodem , strach jak to wszystko bedzie , czy sobie poradze ,

spakowalam troche rzeczy wczoraj do szpitala ale jeszcze nie wszystko nie mam pojecia tak naprawde jak to spakowac zeby bylo dobrze i co powinnam wogole spakowac zeby nie zabraklo niczego i zebym nie miala za duzo rzeczy

Linaa - mam pytanie. Jak pojechałaś na Kliniczną to nie było problemu z zobaczeniem porodówki? Ja jakoś się boję, że mnie przepędzą ;-).

Aniak wszystko możliwe że urodzisz pod koniec listopada ale to byłoby fajne aby dzidzia urodziła się w tym samym dniu co mąż.Ja niestety nie dociągnę mój mąż urodził się 12;12 termin mam 4.12 to już długo po terminie:( nie dociągnę.

A dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie fotelika maxi cosi cabrio fix - zamówiłam używany z allegro i chciałabym wyprać w nim to pokrycie. Czy można je ściągnąć całkowicie tak do tego plastiku /nie tylko wkładkę dla niemowlaka/. I jak już się to ściągnie czy potem trudno to spowrotem założyć i ponaciągać. Nie mam do niego instrukcji a nie chciałbym się bez sensu potem siłowac. Może któras wie albo prała ??

Cześć babeczki!
Ja też wczoraj byłam u lekarza. Mała waży ponad 2,6 kg, dobrze się rozwija, cały czas leży główką w dół, ale na świat się nie pcha - jest wysoko.
Dr powiedział, że waga jest ok jak na ten etap ciąży, ale malutka nie będzie - minimum 3500 będzie wazyła.
Poza tym ja cały czas walczę z infekcją - całą ciąże dziewczyny, masakra! No i dr powiedział, że już nie wyleczę jej do porodu - będziemy tylko zaleczali i tyle. Prawdopodobnie po urodzeniu mi przejdzie samo.

No i wczoraj miałam ostatnie zajęcia w szkole rodzenia. Zwiedzałam Redłowski oddział. Nie jest źle. Wyobrażałam sobie to dużo gorzej. Sale porodowe są fajne - wypasiony fotel porodowy ;-). Łazienki są ok. Sale poporodowe też są w porządku. Wyobrazałam sobie odrapane ściany rodem z PRLu, ale wszytsko jest w miare nowe. No i wczoraj też było pusto - nikt nie rodził, tylko babeczki na poporodowej lezaly. No i też wychodziła jakaś do domku - z taką małą kruszynką.

Też jestem ciekawa, która pierwsza pojedzie rodzić. Dziewczyny, koniecznie piszcie o tym!

Bluebell to żeś mi przypomniała, że ja dzisiaj zaczynam zajęcia! Na śmierć o nich zapomniałam ;P

Ja też już nie mogę się doczekać tych naszych relacji :) i tego która pierwsza się rozpakuje.

Mój mąż urodził się pod koniec listopada i chciałby abym mu niespodziankę zrobiła i urodziła najlepiej w jego urodziny ale ja wolałabym jednak urodzić w grudniu może być 1 ale grudzień :)

Ja dzisiaj zaczynam zajęcia w szkole rodzenia Cud Narodzin. Wiem że to trochę późno ale przez tą przeprowadzkę nie miałam do tego głowy. Czy któraś z Was tam chodzi? Może się dziś poznamy :)

Inne tematy z forum

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...