MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Może uporządkujemy się jeśli chodzi o nasze porody? Wiem, że to jeszcze nie dokładne dane - ale zawsze możemy to zmienić...
Dopisujcie się po kolei (wg. dat). Mam nadzieję, że wyraziłam się dosyć jasno:)

Mar-chew - 05.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2

Mar-chew a jakie witaminy zażywasz , jestem aktualnie w GB i nie wiem na jakie się zdecydować.

wyczytalam tez ze nie mozna pic sokow marchwiowych i ze dwie marchewki dzienie pokrywaja zapotrzebowanie na witaminę A .. dziwne myslalam ze marchewki sa zdrowe i ze powinno sie pic soki marchwiowe bo pilam...

a mi ginekolog powiedzial ze narzie nie mam brac zadnych witamin tylko kwas foliowy i to wystarczy wiec tego si trzymam , zobaczymy co powie 17 maja na wizycie

a ja jadłam pasztet , wkońcu jak zje się troszke to nie zaszkodzi a przesadzac z tym czego mozna a czego nie tez nie mozna :)
nie jem tatara bo to suroew mieso ale na pasztetowa pozwolilam sobie jak mialam ochote

Marchew jakie witaminy bierzesz faktycznie witaminy dla kobiet w ciąży w I trymestrze są inne a ja kupiłam ogólnie dla kobiet w ciąży i karmiących piersią falvit mama takie są ale pytałam gina jakie kupić on powiedział że obojętnie.

znalazlam cos takiego

Przedawkowanie witaminy A jest niebezpieczne u kobiet w ciąży.
Stosowanie dużych dawek tej witaminy (powyżej 3 mg dziennie) może doprowadzić do deformacji kości oraz innych wad rozwojowych u nienarodzonego dziecka. Stąd kobiety w ciąży powinny zwracać uwagę na ostrożne stosowanie tej witaminy zarówno w formie preparatów doustnych jak i do stosowania zewnętrznego, czyli wszelkich maści i kremów. Szczególnie ostrożne powinny być kobiety stosujące leki przeciw trądzikowi. Niekiedy kuracja obejmuje wysokie dawki witaminy A stosowane doustnie. Preparaty przeciwtrądzikowe zawierające pochodne witaminy A są bezwzględnie przeciwwskazane w ciąży, więc jeśli już jesteś w ciąży lub starasz się o dziecko - koniecznie poinformuj o tym swojego dermatologa.

w moich nie ma witaminy A

ja biore Prenatal i jest wit A (beta karoten)

wiem ze nie moge sie dolowac ale to jest silniejsze dlugo probowalam zajsc w ciaze i dlatego tak przezywam... moze jak moj maz wkoncu wroci to bede miala lepszy humor.. myslalam ze szybciej mi przejdzie to plamienie.. mam nadzieje ze lekarz mi powie ze wszystko jest ok...

jak jest z ta witamina A przeciez ona jest tez w warzywach marchewce pomidorach itd..??

Dziewczyny a czy wy bierzecie witaminy dla kobiet w ciąży ja biorę falvit mama i tam jest witA.

a marchewka nie ma witaminy A?

No a w ciąży nie można wit. A przyjmować.

Pasztetu nie można podobno z powodu witaminy A. Pasztet robiony jest min z wątróbki, która zawiera b. dużo witaminy A.
Bakterie raczej nie, bo to pieczone/gotowane mięso.

sylwia - najgorsze, że jak mi się coś do głowy wbije to jest koniec... ale faktycznie, raz sobie czegoś mogę odmówić...

Marchew ale masz zachcianki ale pasztetu lepiej nie jedz możesz zarazić się bakteriami już nie pamiętam jakimi ale gdzieś o tym słyszałam.Nie można też jeść tatara(mięsa surowego) i serów pleśniowych.

mam ochotę na pasztet - a w ciąży podobno nie wolno... tylko nie wiem dlaczego?

Agus trzymaj się będzie dobrze i dużo wypoczywaj.

Agus nie martw się trzeba wierzyć że będzie dobrze.Na pocieszenie napiszę ci że moja szwagierka w czwartym miesiącu ciąży miała tak silne krwawienie że musiała leżeć dwa miesiące w szpitalu i potem wszystko się unormowało przestała krwawić urodziła zdrowego chłopczyka.Najważniejszy jest wypoczynek.Także leż i nie przemęczaj się niczym i myśl pozytywnie.

Tylko się nie dołuj... wiem, że łatwo mi jest napisać... ale ważne teraz jest Twoje pozytywne nastawienie i odpoczynek...

Hej wszystkim :) dzisiaj sie czuje strasznie ... az sie nic nei chce powioli sie zalamuje... plamienie nadal jest juz 3 dzien.. brzuch mnie pobolewa naszczescie nei tak jak 1 dnia .. mam lezec leze calymi dniami a mi nei przechodzi..troche mnie strach oblecial i mam megaa dola :(

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Wakacje z dziećmi (121 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...