MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Hej dziewczyny,
mnie całe szczeście nie boli kręgosłup, staram się być w ruchu, bardzo dużo spaceruję, wykonuje też ćwiczenia dla kobiet cieżarnych, to pomaga, raz miałam takie dziwne uczucie jakby mi skóry brakowało na brzuchu, brzuch mój dopiero się pokazał i zaczęłam ćwiczyc i tak jaby skóra się naciągnęła,ciężko to opowiedzieć, ale bóle kręgosłupa dopiero przed nami:)

Ciuszki ciążowe są drogie, ja proponuję lumpeksy, spodnie ciążowe dwie pary kupiłam po 2zł, i będą ok, resztę rzeczy dostał przepieknych od koleżanki całą siatkę, więc już o to się nie martwię:)

Zastanawiam się gdzie kupować akcesoria dla dziecka, buelki, smoczki itd. co polecacie, oczywiście żeby było tanio:)

mi też tak mówią!Nawet moja gin powiedziała,że mogłam mieć coś z kręgosłupem przed ciążą ale nie wiedziałam?!

a ja mam tak przy chodzeniu... mi powiedzieli, że to nerw...

no właśnie o ten rodzaj bólu chodzi.....a jak już złapie to niewiadomo co z nogą robic bo nic za bardzo nie pomaga...:-(

a mnie krzyz tez troche boli... uciska i wtedy mi konczyny dretwieja... dzisiaj w pracy sie dowiedzialam ze nei mozna za dlugo siedziec bo tez sie uciska jakas zyle... a ja mam prace siedzaca przy komputerze 7 h wiec nie wiem jak dlugo popracuje... zawsze myslalam ze lepiej jest siedziec w ciazy i sie pomylilam..

Mnie czasami po całym dniu boli w okolicach kości ogonowej, pamiętam że z córką miałam identycznie, a jako takich bóli samego kręgosłupa nie miałam także mam nadzieję że i teraz mnie to ominie:)

Wiesz co brzuch też raczej odpada....lepiej na bokach i troszkę na plecach.....

no właśnie staram się spać na lewym boku lub na brzuchu - no ale ile można;P

nie do końca poddusza.....
to chodzi o to,ze jak kobieta lezy dłuższy czas na plecach to ciężarna macica uciska żyłę główną dolną(w jamie brzusznej)i do dziecka i do mamy dochodzi troszkę mniej tlenu co powoduje mniejszy przepływ w pępowinie,a cięzarnej robi się duszno i może kręcić się w głowie....ale ma to raczej zastosowanie w większej ciąży tak pow.dwadzieścia parę tygodni!ALE TO NIE JEST TAK,ZE NIE MOŻNA LEŻEC NA PLECACH BO KRZYWDZI SIĘ DZIECKO!!!!!wystarczy tylko zmienic pozycję i wszystko wraca do normy!Najlepiej na lewym boku..

a czy to prawda, że jak się śpi na plecach to się poddusza dziecko?

jakby mnie aż tak bolały to bym po prostu nie chodziła;P więc kule zbędne...

o jej!Wiem że tak może być,ale żeby kule?szczerze mówiąc nie spotkałam ciężarnej,która chodziłaby o kulach z tego powodu.....:-(a pracuję jako położna już parę lat...
ale dzięki za informację...

mi moja znajoma powiedziała - że bolało ją dokładnie w tym samym miejscu - i, że miała dobrze, bo nie musiała chodzić o kulach;/

Dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście:-)bo już myślałam,że tylko ze mną coś nie tak.....
ten krzyż naprawdę boli nie przesadzamy!A jeśli później ma być ciężej to jakoś damy radę:-)byle by bobaski miały wygodnie...

Ania - nie strasz!

hehe, już Was bolą kręgosłupy i macie mroczki:)-hehe, to poczekajcie do 35/40 tygodnia- hoho, strach się bać:)

Rezerwujcie stękanie na poźniej, mówię Wam:)

Japo wizycie wczoraj, dzidzia ok, wszytsko dobrze, usg prenatalne za 2 tygodnie.

Kumpeli w tym czasie ciąży już płeć wyjrzeli:)

Mi się słabo nie robi, ale jak wejdę dość szybko po schodach na 4 piętro to sapię jak parowóz i mam czarne mroczki przed oczami.

mnie nie krzyż - a, podobno jakoś nerw... ale właśnie w okolicy krzyża - promieniuje do nogi (czasami wzdłuż kręgosłupa) - czasami tak mocno, że chodzić nie mogę... przychodzi nagle i tak samo nagle ustępuje...

Witajcie!Ciesze się,że u was wszystko ok!U mnie też!Plamienia się uspokoiły i dalej sobie odpoczywam na l4 chyba juz do końca....MAM pytanko:czy boli was czasem krzyż?i promieniuje do nogi?bo mie czasem strasznie łupie:-(

Tak, ceny są straszne. No cóż zarabiają na szczęściu ;-). Na dzieciach też sie zarabia. Przecież ciuszki dzieciece są strasznie drogie.

Ja kupiłam jedne spodnie ciążowe przecenione z 149 na 109 ;-). A drugie na targach brzuszek i maluszek za 120 zł. Jeszcze to przelknelam. Musze elegancko wygladac w pracy. Ciaza mnie z tego nie zwalnia.

Mar-chew, ja tak mam, że czasem rano robi mi się słabo. Zimne poty itd. No i muszę się połozyc i wtedy psozniam sie do pracy ;-). Na szczęście takie cos mam może raz na tydzien.

Inne tematy z forum

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...