MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Dziewczyny pozwoliłam sobie założyć nowy wątek bo poprzedni zrobił się długaśny.

Linki do poprzedniich:

MAMUSIE GRUDNIOWE
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.2
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Lista grudniowych mamuś:)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.3

Hej Babeczki! Jak tam się czujecie? Czy już ogarnął Was szał zakupów? Ja jeszcze nic nie kupiłam - ani jednej rzeczy, jakoś tak myślę żeby jeszcze z tym zaczekać, a Wy jak postępujecie? Ja już z trudem się hamuję - tyle pięknych ciuszków dla bejbików w sklepach :) Miłego dnia Forumki, dużo zdrówka!

Anka masz rację prawie każda z nas ma jakieś problemy które martwią.U mnie są to nawracające infekcje pochwy i ta nieszczęsna niedokrwistość lekarz przepisał mi specjalny preparat i zawsze w każdym przypadku trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze.I za nas wszystkie trzymam kciuki aby nasze dzidzie urodziły się zdrowe.

Hej dziewczyny, ja też już w 14tyg.ciąży, czuję się wyśmienicie, żadnych obiawów ciążowych, tylko martwi minie w moczu glukoza, tsh co kolejny wynik to coraz niższy, mówią że może być niski tylko że u mnie już jest 0,09, zobaczymy co dalej, a w usg mam jakąś taśmę owodniową, także nie zawsze jest tak wesoło, ale Wam życzę aby każde wyniki były rewelacyjne.

Ja idę na usg 15, u mnie najważniejsze czy wszystko ok, bo ostatnio byłam w 5 tyg, płeć będzie sprawą drugoplanową:)

więc jeszcze tydzień i być może się dowiemy!

ja też idę 14 czerwca i też chciałabym wiedzieć kto u mnie w brzuszku pomieszkuje :)

TO prawda płec jest ważna ale nie najważniejsza,choć fajnie wiedzieć kto tam w brzuszku mieszka!Ja idę na usg 14 .06 i mam nadzieję,że dowiem się że wszystko ok i kto tam mieszka:-)

Oczywiście że wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności czytania z niego lekarza a nie od tygodni ciąży fakt im dalszy tydzień ciąży tym łatwiej rozpoznać płeć.Chodz niektórym wydawało się to niewiarygodne ja płeć mojego dziecka poznałam w 11tyg.Gdy byłam w 13 potwierdził że to chłopczyk mam uwiecznionego siusiaka na zdjęciu.To moje pierwsze dziecko i płeć nie była mi aż tak bardzo istotna ale cieszę się że już wiem.

Myślę,ze jak twój lekarz ma dobre usg no i dzidziuś przyjmie dogodną pozycję to byc może juz dziś poznasz płeć swego dzidziusia!

Ja mam jutro usg prenatalne, wierzę, że wszystko będzie dobrze, ciekawi mnie czy w takim szczegółowym usg będzie widac płeć.

właśnie przeczytałam, że od 15 tygodnia można określić płeć. Ciekawa jestem czy się uda przy najbliższej wizycie:) ale w sumie ważniejsze dla mnie jest czy z dzidzią wszystko ok, no i co z tą moją szyjką...

Cześć babeczki a mnie bierze jakieś przeziębienie nos pełen kataru ból gardła i lekka gorączka.Idę leżeć do łóżka mam nadzieję że obejdzie się bez lekarza.

Uaktualniam listę :)

Sylwia80 -04.12
Mar-chew -05.12
Asienkaj -06.12
misica3 -07.12
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12
Agus878 -10.12
Agusia:) -10.12
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Linaa - 17.12
queen- 25.12
Trotka - 29.12
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12

Dzięki Misica3 za odpowiedz, dziś już jest ok żadnych brudzeń, nic czysto:) Mam nadzieję że więcej się nie powtórzy.

Mar-chew mam wszystkie dokumenty ze razie gdyby coś to pojadę do szpitala, za tydzień będę już w Polsce mam nadzieję że już nic więcej się nie wydarzy.

Aniu witamy wśród grudniówek :)

No to witamy kolejną grudniowa mamusię!
Sylwia80 miałaś rację,że jak się położyć płasko i przycisnąć dłoń do brzucha to można wyczuć ruszające się maleństwo!!!!!!!!cudo!!

No to załapię się na grudzien..chyba.:)
Według dzisiejszego USG, zaczełam 11 tydzień i termin mam na ...............30 grudnia haha!!!!!!

Cześć dziewczynki ale ten czas szybko leci właśnie będziemy zaczynały II trymestr ciąży.Wszystkie szczęśliwie przeszłyśmy przez I i oby tak dalej. Życzę nam wszystkim powodzenia:-)

Witajcie!Takie brudzenia w ciąży moga być skutkiem tworzenia się łozyska a bardziej jego wrzerania się w śluzówkę macicy...więc jeśli to tylko jednorazowy incydent bez pobolewania brzucha to myślę,że spokojnie...Ale jeśli będzie się powtarzać to zgłoś się proszę do lekarza badź szpitala na kontrolne badanie przez lekarza...

a jeśli chodzi o fryzjera to wszelkie zabiegi typu farba itp. lepiej robić po pierwszym trymestrze kiedy to zarodek jest bardzo wrażliwy

eee, ja idę tylko na przycięcie włosów:) więc raczej amoniaki mi nie groźne:) tak właśnie się zastanawiałam, czemu ścinanie włosów jest takie niebezpieczne;P

Inne tematy z forum

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (65 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....