MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - chłopczyk Szymon
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - córeczka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12
queen- 25.12
ola_h - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka
Ania1979 - 30.12
BlueBell - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010 ... CZ 6

Zapisałam sie do szkoły rodzenia w Invikcie 17 września pierwsze zajęcia:)

Aniewa dziękuje ze trzymanie kciuków:)
Malutka waży już 632gramy:) a ja dopiero 5kg na plusie od początku ciąży także nie jest źle, za to ciśnienie miałam zabójcze 95/62 nie wiem jakim sposobem nie śpię na stojąco:)
skierowania na glukozę nie dostałam bo prywatnie to nie dają niestety ale mam zrobić do następnej wizyty także ta nieprzyjemność przede mną...
ale najważniejsze ze z dzidzią wszystko dobrze i kopie jak szalona a najbardziej to po pęcherzu:)

Ja już po glukozie jakoś dało się przeżyć chociaż senna po niej byłam masakra :/ teraz tylko żeby wyniki były dobre :)

mi też w pośladki no i twarz zaokrąglona (mam drugi podbródek)... i też 8kg na +
a w ogóle zaczęłam wcinać pomidory codziennie i skurcze łydek mnie już nie łapią:) i ostatnio śpię znowu jak suseł :)

dagmarko trzymamy kciuki i pamietaj o skierowaniu...ja tez sama poprosiłam :)

dobrze ze zrobiłaś dziś...wynik nie będzie fałszywy, bo jesteś w 24 tyg :p

tak, tak...zeby nie zemdliło...nalezy ten proszek-glukozę rozpuścić w szklance wody i dodac do tego soku z połówki cytryny... ja idę w pon. na bad:)
ps. tez już przytyłam 8 kg..ale muszę przyznać, ze jakoś koszmarnie tego nie dostrzegam.... jak przed ciaza przytyłam 2-3 kg, to widziałam i czułam to od razu...a teraz 8 ledwo zauwazam - poszło w brzuch, piersi i niestety pośladki :P

:)

kurcze - piszecie, że to badanie na glukozę 50 gram robi się od 24 tygodnia, ja robiłam dzisiaj, jeszcze nie mam wyniku, obrzydlistwo do wypicia.

Lekarka dała mi skierowanie na to badanie 4 tygodnie temu i nic nie mówiła, że mam je zrobić dopiero od 24 tygodnia. Hmm co lekarz to obyczaj.

Ja zaraz do lekarza jadę w końcu wyczekana wizyta:) mam nadzieję że wszystko z dzidzią dobrze i że ładnie rośnie:)

ojej ja się martwie jak tak czytam was o tym badaniu z glukoza bo ja ide w przyszlym tygodniu , boje sie ze tez nie dam rady i zwymiotuje a ja jestem podatna na takie rzeczy , hmm moze faktycznie wezme ta cytryne bedzie lepsze

smakuje jak cukier puder rozpuszczony w niewielkiej ilości wody i ma dziwny zapach...ale da sięwypić. Gorzej potem, bo ja zwymiatowałam po 1,5h tak mnie zemdliło.

ja badanie glukozy mam 13 wrzesnia.. slyszalam ze jest to strasznie obrzydliwe i zeby wziasc ze soba cytryne wtedy lepiej smakuje :) zapamietajcie :)

Aniewa tak właśnie jutro zrobię poproszę o skierowanie

lepiej zrobić na czczo ale jak nie wytrzymasz to zjedz lekkie śniadanie....a jaka masz ilość glukozy?bo pierwsze badanie robi sie z 50g.to wazne....raczej twoja waga nie wynika z cukrów....ale warto sprawdzić

glukozę mam nawet w domu... a poziom cukru mogę zmierzyć w pracy... a musiałabym to zrobić na czczo? czy mogę coś zjeść... ja chyba zasugeruję, że trochę w ciąży przytyłam (już mam 8kg) - myślę, że to sporo... więc może...

Hej Mar-chew namawiałabym Cię abys jednak domagała sie tego badania bo cukrzyca ciężarnych niewykryta może powodować ciężkie powikłania u płodu....Jeżeli nie chcą to kup w aptece 50g glukozy i rozpuść w niecałej szklance ciepłej wody wypij i po 1godz pojedz do laboratorium jakiegokolwiek i powiedz że chciałaś badanie cukru prywatnie.....najlepiej jeszcze jak znasz kogoś kto ma glukometr(choruje na cukrzycę) wtedy wszystko tak samo tyko nakłuwasz palec dajesz kropelkę krwi na pasek i po kilku sekundach masz wynik....norma to mniej niż 140

akurat sera pleśniowego nie jadam w ciąży i nie polecałabym :)

Dagmarko..upomnij się o skierowanie na badanie..glukoza 50g poniewaz robi się je tylko od 24-28 tc, dzięki temu sprawdzasz czy nie nabawilas sie cukrzycy ciazowej...a jesli jest to scisla, okreslona dieta

Hejka,na basen chodzilam w pierzwszej ciazy i teraz tez,ale moze mam to szczescie i nie jestem datna na infekcje.

grzybow nie jem, ale za to pdjadalamser plesniowy , a nie jestem pewna cwy go mzna jesc. pisze z bledqmi, bo nie mam polskich liter.

mi w ogóle tego badania nie zrobią...
a tak mi ściąga skórę pod biustem, miejsca sobie znaleźć nie mogę... ale niech rośnie:) nie przeszkadza mi to (no jest mi niewygodnie) ale zniosę wszystko :) niech tylko rośnie zdrowo...

Wy już to obciążenie macie a ja mam w piątek wizytę a moja nic nie wspominała wiec będę miała pewnie za miesiąc, chyba nie za późno mam nadzieje

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...