MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Ja także czasami budzę sie z zapchanym nosem ale zaraz mi to przechodzi jak wstaje może coś teraz pyli i sie alergia ujawnia czasami tylko zapchanym noskiem:) ja tak miałam zawsze a teraz w ciąży to mniej także ciesze sie:)

Justa ja też mam zapchany nos i ciężko mi oddychać ale nic z tym nie robię czekam aż samo przejdzie.
A ja mam dzisiaj wizytę u lekarza ciekawe jak tam dzidzia się ma i ile waży.

Wy tak piszecie o tych kilogramach a ja jak miałam 6 kg na minusie tak wlasciwie ciagle je utrzymuje :)

Ale fakt mała ma z czego ściagac bo do szczuplych nie naleze \

Idę na wizyte 14 wrzesnia i juz nie moge doczekac sie jak zobacze moja kruszynke :)

Hejka dziewczyny, witam w nowym wątku.

Jeśli chodzi o ruchy dziecka, to dziewczyny nie martwcie się. W pierwszej ciąży moja Karolinka ruszala się tylko wieczorem i to tylko jeśli położyła się na prawym boku. Natomiast teraz mój synek kopie non stop..

Michalowa ja tez miałam wizytę 6 września na 15, a chyba o ile dobrze pamiętam obie chodzimy do Piskulaka. Może się spotkałyśmy :)

Maleństwo waży niecały kilogram i ma około 30cm. U mnie 7,5 kg na plusie, a tak jak piszecie to dopiero początek naszego przybierania. Brzuch rozciąga mi sie we wszystkie strony.

Witajcie dziewczyny,
mam pytanko. Od ok 2 tygodni mam zapchany nos, nie jest to typowy katar, mam wrazenie ze dostalam na cos uczulenia. Nigdy wczesniej nie mialam zadnej alergii, nie moge w nocy oddychac i kicham kilkanascie razy dziennie. Najgorzej jest rano :(
Co z tym zrobić? Zastanawiam sie rowniez na co moglam sie uczulic. Dodam ze zadnych innych objawów nie mam wiec raczej to nie choróbsko typu przeziębienie.

Aniak..leż dzielnie :) widzisz jak maleństwo wtedy ładnie rośnie:)hehe...duuży...ale masz rację, najważniejsze ze dobrze się rozwija;]

Witam wieczorową porą :)

Aniewa nie martw się tymi humorami to chyba hormony szaleją poprostu, ja czasami płaczę i złoszczę się z byle powodu :/

Normy po glukozie to 140, ja niestety powtarzam bo miałam 152 :/

A ja dzisiaj byłam u lekarza, szyjka znowu się ciut skróciła ale jeżeli będę dalej leżakować to mam szanse dotrzymać do bezpiecznego tygodnia :)
A w szoku dziś byłam jak lekarka powiedziała, że mały waży 1330 nie mogłam uwieżyć normalnie, najważniejsze, że zdrowy :)

Asienkaj u mnie przed glukoza bylo 79 a po 50g wynik był 140 czyli równo na granicy. Takze do 140 jest norma, powyzej nalezy sie dietowac, tak jak ja...Lekarz mi zalecil diete aby cukier nie wzrósł.

Znalazłam takie info, może Cię zainteresuje:)

"Mamy cukrzycę, gdy pomiar poziomu cukru glukozy we krwi (tzw. glikemia) wyniesie:
A. 2-krotnie w pomiarze rannym na czczo równa się lub jest wyższy, niż 126 mg%, czyli ≥ 7,0mmol/l;
B. 2-krotnie o dowolnej porze doby niezależnie od posiłku jest równa lub jest wyższy niż 200 mg%, czyli ≥ 11,1mmol/l)
C. Wyniesie w tzw. teście obciążenia 75,0 glukozy - w 120. min! ≥ 200 mg%, czyli ≥ 11,1 mmol/l);"

ORAZ :

"Zalecane jest, dla zdrowia dziecka aby poziomu glukozy we krwi - zarówno na czczo jak i po posiłkach był optymalny:
glukoza na czczo i przed posiłkiem powinna być w zakresie: 70 -110 mg% (3,9 - 6,1 mmol/l)
w 1 godzinę po posiłku - mniej niż 160 mg% (8,9 mmol/l)
W 2 godziny po posiłku - niż 140 mg% (7,8 mmol/l)

ja sie zmartwilam bo wynikow jeszcze nie mam z laboratorium ale robilam sobie domowym glukometrem i po godzinie od wypicia 50 g mialam 157 i to chyba jest za duzo , nigdy nie mialam problemow z cukrem

Ja po wypiciu po godzinie miałam 96. A przed 74. W sumie to nie wiem ale ja mam tylko takie.

od 70 do 110 to chyba normy glukozy normalnie naczczo a po wypiciu 50 gram glukozy to chyba trochę więcej

U mnie norma jest od 70-110 ale słyszałam, że w różnych laboratoriach te normy mogą się od siebie różnić.

dziewczyny jakie są normy obciążenia glukozą 50 g ?

a jak sie zalic, to zalic :P

ostatnio miewam "humory"...oj humory takie, ze krzyczałabym na wszystkich i o wszystko...szybko się złoszcze, gniewam....już sama jestem zla na siebie..a maz ledwo to wytrzymuje..a nastepnie zaraz placzę do poduszki.. cholera jakas :(

michałowa gratuluje dziewczynki, hehe....dużo ich ;0)nasze kochane dziewuszki :)youpi

a co do wagi, to trochę się boję jednak, jak to będzie...bo w grudniu...zima.. to my na zbyt dlugie spacery nie będziemy raczej wychodzic?! masakra...

a ponoc teraz najgorsze przed nami...teraz dopiero zacznie się prawdziwe przybieranie na wadze :/ :P

hm.. napisałam ze dzidzia jest mała, bo tak powiedział mi gin.

co do dolegliwości...cieszmy się,jak ich nie ma :P ja ogolnie ciąże znoszę super...sporadycznie jakies wpadki ;]

ale ostatnio zauważyłam, ze "kości się rozszerzają" (czy to mozliwe? nie czytałam o czyms takim?) tzn. w nocy czasem mam takie bóle miednicy, nog, kolan..w ogoole wszystkiego od pasa w dol...ze ani minuty spac nie mogę...jest tak 1-2 razy / tydz. w tym miesiącu..i to jest uporczywe bardzo! :(

przestań się denerwować tylko się ciesz:) mnie zgaga też nie męczy - może raz na ruski rok, bezsenność mnie męczyła przez trzy dni (ale jak się tylko wyżaliłam na forum to śpię jak zabita:)) palce mi ostatnio trochę spuchły - musiałam ściągnąć pierścionek zaręczynowy, obrączka jeszcze mi nie przeszkadza. Brzuch mi trochę przeszkadza przy schylaniu i nawet skurczy nie miałam od tygodnia:)

Mar-chew ja tez muszę pochwalić doktor Brzóskę:) mi tez chyba w 14 czy 15 tygodniu powiedziała ze dziewczynka i inna pani doktor na dodatkowym badaniu to potwierdziła:)

ja sama nie wiem co z tymi dolegliwościami ciążowymi...czy jest któraś z was która ich nie ma? bo ja sie zaczynam denerwować ze nie mam! zgaga bardzo sporadycznie jak sie najem słodyczy:) a tak to śpię jak suseł nic mnie nie boli, żadnych skurczy, no może ja za szybciej idę ale nie umiem spacerować i zawsze gdzieś pędzę:) mam pełno energii i tylko bym sprzątała ale staram sie oszczędzać:) nawet pogoda mi nie straszna nawet sie ciesze ze już chłodno bo to znaczy ze bliżej zimy i malutka szybciej będzie z nami:) i upałów juz nie ma!

a co do kopniaczkow to ja nie wiem jak to w sumie będę liczyć...bo moja mała potrafi sie przez kilka godzin nie ruszać później kopnie kilka razy mocniej lub słabiej i znowu nic czasami szaleje przez godzinkę czasami malutko...zobaczymy jak to dalej:)

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...