MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Super Agusia :)

Hej dziewczyny ja dziś po wizycie :)

Córeczka ma się super, wszystkie wyniki są super, ciąża książkowa :)

Mała waży 1909g i mierzy 39cm :) Bardzo się cieszę że wszystko jest w porządku :)

Queen - moje kondolencje...straszne to jest aż słów brakuje :(

U nas pokoik małej już urządzony. Wyprawka skompletowana, pozostało tylko kilka "większych" zakupów jak wózek, fotelik, itp.
Narazie za pranie nie mogę się jakoś wziąć, ale na to jeszcze czas.

Jutro chcę zapisać się do szkoły rodzenia w szpitalu na Zaspie, wiem że zapisy są od 15:00 do 16:00.
Dziewczyny, czy na zapisy trzeba być osobiście, czy można umówić się telefonicznie??

u mnie też kręgosłup daje się we znaki....
brzuszek juś duży co sprawia, e zaczynam się już turlać by się przekręcić na drugi bok...no i też twardnieje, ale po paru chwilach odpuszcza...
dziecko, albo coś co sie tam powieksza skrupulatnie czuje juz pod samymi żebrami...ehh... no i te kopniaki - niekiedy bolą, że to małe ma tyle siły...
do tego po dluższym chodzeniu nogi bola..no i chodząc zauważyłam, ze poruszam się na boki...oj a jeszcze 2 miesiące zostały..

Odnośnie Akpolu to nie podpowiem bo nie byłam. Ceny widziałam na stronie internetowej.

Dziewczyny mam pytanie o pościel do łóżeczka kupujecie ??
My mamy łóżeczko 60x120 i jak patrze rozmairówkę pościeli to mi się strasznie duże wydają ???

A u mnie juz sie prawdziwie ciezko robi, pachwiny i plecy to bola mnie coraz gorzej. Troche sie martwie bo dopiero w przyszlym tygodniu zaczynam szkole rodzenia, nie wiem jakie sie tam te cwiczenia robi itd mam nadzieje ze dam rade. Mam pytanie odnosnie tego Akpolu, jesli nie mam tych znizek to jak tam ceny wygladaja? Oplaca sie jechac i bez tego czy wtedy ceny sa jak wszedzie indziej i nie tracic czasu?

Cześć mamuśki :)
ja średnio się czuję - wczoraj cały czas brzuch mi się stawiał co wstawałam to zaraz twardy jak kamień i dzisiaj odpoczywam :/ tyle czasu leżałam, że teraz strasznie męczę się jak wstaję i coś robie :)

Ubranka mam poprane tylko jeszcze prasowanie ale tu liczę na pomoc mamy :) Kupiliśmy łóżeczko i komodę na ciuszki maleństwa. W sobotę zamierzamy porobić trochę ogłady i wszystko poustawiać już na swoje miejsce.

Za wózkiem też cały czas się rozglądam w necie oczywiście :) Bardzo podoba mi się ta mura i 4rider tylko waham się bo taki zestawik z fotelikiem to 3 tysiaki - trochę dużo :/ no nic zobaczymy ??

Cześć dziewczyny!

Ja też po malutku robię porządki. Mąż kończy mały remont...i tak idziemy na przód ;-).
W poniadziałek jedziemy z dłuuuugą listą do Akpolu na zakupy wyprawkowe. Mam nadzieję, że większość rzeczy już będziemy mieli. Szukam cały czas fajnej oferty sprzedazy wózka Mutsy 4Rider. I tyle.

Zgadałam się z kol. okazało się, ze ma kartę zniżkową do Akpolu i mi ją pozyczyla, także super. Nie będę zamawiać z allegro wyprawki tylko kupię wszystko tam, a ceny będą podobne.

ja powoli robię porządki - codziennie poświęcam około 2 godzin i później odpoczywam jak po maratonie ;P

Cześć dziewczyny ale dzisiaj cisza dawno już tak nie było.
A ja przepracowałam się wczoraj i dzisiaj boli brzuch ja tak mam.Jak dobrze się czuję to wszystko robię w nadmiarze wczoraj nawet okna myłam.Dzisiaj leżę a mój Filipuś fika w brzuszku,oj daje popalić aż boli ale to nic najważniejsze że czuję ruchy.
Co u was jak samopoczucie?

Dzięki dziewczyny za miłe słowa.

queen tak mi przykro z powodu maleństwa które nie przeżyło.To takie smutne.

a ja robię grzanki czosnkowe - smaruję masełkiem i na to zmiażdżony czosnek daję :)

muszelka - jadłam czosnek z mleka, ale może on też nie miał takich właściwości, zaraz sobie zrobię kanapusię i czosnek i pomidorek są w domku :)

dzwoniłam dzisiaj do szpitala - wyników jeszcze nie mają... mam dzwonić znowu w poniedziałek... ale powiedziała mi, że normalnie się czeka 2-3 tygodnie... no, żebym tylko nie urodziła w międzyczasie ;P także nadal nic nie wiem... ale z tego co mi tłumaczyli w najgorszym wypadku dziecko może mieć anemię i co się bardzo rzadko zdarza - może potrzebować transfuzji krwi - jeszcze będąc w łonie matki...

sbj- na gardełko mi pomaga czosnek...po prostu robię sobie kanapeczki z pomidorkiem i kroję na to czosnek- on jest bajkeriobójczy i zawsze pomaga mi na kłopoty z kardłem...

Jeny uwielbiam te wszystkie zabobony :) ja akrat tego z włosami nieznałam :D

Mar-chew wyjaśniło się już u Ciebie o co chodzi z tymi przeciwciałami ??
Ja teraz dostałam skierowanie na badania i mam też zrobić przeciwciała.

też obcinałam włosy w sierpniu... na szczęście mi nikt nie powiedział, że dziecku rozum obcięłam... ;P chociaż znałam ten zabobon to i tak się skusiłam, bo zaczynałam przypominać czarownicę ;P

queen - nie wiem co napisać :( wyrazy współczucia - dużo siły i łaski bożej.

Moja kuzynka, ze Szwecji, też w poniedziałek dowiedziała, się że ma obumarłą ciążę - też 12 tc - też nie wiem jak z nią rozmawiać.

muszelka - nie wiedziałam, o tym, że mleko osłabia działanie miodu - dzięki
wzięłam wczoraj paracetamol i jest lepiej, ale nie do końca dobrze, mam jeszcze katar i zapchany nos, ale nie bolą mnie już zatoki, tylko gardło.

a co do fryzjera, to my w sierpniu byliśmy na weselu. Byłam sie uczesać i obciąć, a wszyscy jak mnie po fryzjerze zobaczyli zaczęli mówić, że dziecku rozum obcięłam, bo w ciąży nie powinno się włosów obcinać. Nie wiedziałam o tym.

przykro czytać, że czyjeś maleństwo nie przeżyło...

kurcze, a gdzieś mówili,że jeśli poród przedwczesny nastąpi w 6 miesiącu ciąży to już potrafią uratować maleństwo...ehh

coraz częściej słychać o poronieniach i przedwczesnych porodach, gdzie dziecko umiera - co się dzieje, dlaczego tak musi byc...
u mnie ostatnio 2 znajmome straciły tak swoje maleństwo: jedna w5 miesiącu a druga w 12 t.c.

Inne tematy z forum

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...