MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 7

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=180109&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 8

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-8-t183174,1,16.html

Lista grudniowych mam:

Aniak;) - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Asienkaj -06.12 - dziewczynka Hania
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
Anula78 -06.12-chłopczyk Jakub
misica3 -07.12- dziewczynka Hania
Anka165 - 09.12
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Aniewa - 11.12 - dziewczynka
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
GrudniowaIwona - 15.12 - dziewczynka
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12 chłopczyk Marcin Jacek
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk - Jacek
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.9

mi przeziębienie przeszło jakoś....

co do samopoczucia to nie jest źle ale nie jest też super...
mała zrobiła sie bardzo ruchliwa, ostatnio caaaały dzien ją czułam ciągle mnie kopała i szturchała...

co do spania to masakra, kręcę się, wiercę się.. najlepiej na prawym boku mi się śpi..no ale ile mozna..ehh...

brzuch mi twardnieje na kilka minut a później odpuszcza...oj nie wiem czy do konca grudnia wytrzyma mała w brzuchu....ciężko mi :(

teraz pełno mam spraw na głowie, obiór mieszkanka w tym tygodniu no i zaczęliśmy z mężem zakupy materiałów do mieszkanka- ale jak tylko wchdze do sklepu to zaraz szukam wody do picia, ale nawet nie 20 min i zaraz musze wyjść- brzuch pobolewa, twardnieje, a nogi odmawiają posłuszeństwa, stopy i krzyż bolą, no i duszno..ehh

jutro glukoza 75g mnie czeka, nie wiem jak ja wróce z tej przychodni ;/
do tego jeszcze to pakowanie i przeprowadzka jak na 31 t.c. to kiepski okres ale cóż....
no i nie wyobrażam sobie jakbym miała jeszcze pracować...po prostu masakra już jest...

co tu dzisiaj taka cisza?

Wszystkie pojechałyście na porodówkę ;)

Ja dalej leżę i odpoczywam, ale przeziębienie jakby mniejsze.

Tak Agusia :) - taki sam zestaw, też znalazłam go na Allegro, ale dopiero po zakupie :( myślę jednak że nawet te 99 zł todobra cena jeśli ktoś nie jest przekonany do zakupów internetowych.

Dzięki sbj
być może uda nam się spotkać we właściwym terminie w Redłowie :-))
Ty też uważaj na siebie

Blue Bell taki zestaw?
http://allegro.pl/tommee-tippee-laktator-super-cena-i1269224555.html

mamka 3- maj się to jesteśmy dokładnie na tym samym etapie i u tego samego lekarza. Niech dzieci siedzą w brzuszakch, a my w domku.

Chętnie Cię poznam, ale najchętniej nie na patologii. - powodzenia

Hej Dziewczyny. Jeśli nadal nie macie laktatora, jest super promocja w Akpolu - ZESTAW: ręczny laktator Tommee Tippee + pudełko do sterylizacji w mikrofali + butelka ze smoczkiem + opakowania na pokarm + wkładki laktacyjne za 99 zł :) Ja wczoraj sobie zakupiłam... było jeszcze kilka sztuk.

Byłam wczoraj na wizycie, gdyż parę dni temu przeżyłam mega stres....niestety!
Dostałam skórczy i brzuch strasznie bolał i twardniał! Piskulak powiedział, że szyjka się skróciła i macica jest strasznie napięta. Oprócz snu w nocy zalecił 6-godzinne leżenie w dzień! No i jak pisałam wcześniej jeśli to niepomoże to powiedział, że mi znajdzie przytulne miejsce u siebie na patologii!!! Jestem w 32 tyg.

mamka - daj znać jeszcze co Ci lekarz powiedział - masz leżeć?? Dostałaś feno na skórcze, czy na skróconą szyjkę i który to tydzień?

sbj - no niech te nasze maluchy jeszcze siedzą, bo to nie czas.

A ja mam nadzieję,że ogranizm b.szybko się przyzwyczai, bo muszę jakąś wyprawkę szykować, nic jeszcze nie mam brrrr....
Za niecałe 2 tyg.idę znowu do lekarza i jeśli fenotreol nie pomoże to czeka mnie patologia. Ale tym razem jestem dobrej myśli, bo przecież swoje już wycierpiałam i należy mi się radość w życiu, no nie??

mamka - organizm napewno się przyzwyczai - mój już się przyzwyczaił.
Ale maluch chyba wyjdzie wcześniej, bo od tygodnia mam katar i to taki, który zalega za nosem, a wynika z zapalenia zatok, więc jak dmucham nos, to automatycznie nacisk na krocze.

Witajcie dziewczyny,

Ola ta buteleczka od mojego laktatora jest również lekko brazowa, ale jakoś się tym nie przejełam :) Laktator oryginalnie zapakowany w folię także pomyslałam ze tak powinno być.

Przedwczoraj zadzwonili do nas ze są do odebrania mebelki w Mama i Ja. Pojechaliśmy wpakowaliśmy do autka a w domku sie okazało po wyjęciu z kartona że mają inny kolor niż zamawialiśmy.
A pytałam się kobitki która sprzedaje, czy na pewno będzie dobry kolor? "Tak na pewno"
Nie miała kodu na łóżeczko i wpisala kod na to samo łóżeczko tylko innego koloru. I masz! Zamówili w brązie a nie w kolorze paste!
Co gorsza mój mąż za prawie 2 tyg wyjeżdza i myslalam ze złoży komodę, a teraz nie wiadomo czy zdążą przysłać meble :(

Ja podobnie jak Sylwia spać nie mogę. Nie dojsc ze sikam co dwie trzy godzinki to mam straszny problem z ulewaniem..
Nie ważne co i ile zjem jak tylko się położe to wszystko mi wypływa przez nos :( Moze przesadziłam, ale unosi się aż do samego przełyku (nie mam żadnych mdłości). Więc biegiem do kibelka i albo zdążę - albo nie :( W dzień i w nocy to samo.
Macie może podobny problem? Słyszałyście o tym? Może mała uciska mi na żołądek i tak się dzieje?
Ach! I zgaaaaaaagi! Ło matko!!! Mleko litrami piję. A midały co kupię to po godzinie już ich nie ma. Oczywiście nie ja zdjadam tylko mój małż :) Nie potrafi sie powstrzymac hihi

I na koniec..Queen nie będe ukrywać, popłakałam się jak napisałaś nam o tym...
Nie wyobrażam sobie tego bólu...

Pozdrawiam Was wszystkie

Dzięki dziewczyny :) To nie tak, że ja wszystko wiem o nie :) Ale faktycznie temat wózków, wyprawki i nowości dla dzieci to moje hobby tzn. po prostu mnie to interesuje a wzięło się chyba od wczesnego dzieciństwa wtedy już miałam troszkę hopla na temat wózków :-D Jeśli coś wiem to chętnie dzielę się swoją wiedzą mam tylko nadzieję, że nie wyszłam tu na jakąś mądralę :)

Witam was babeczki:)
To fakt że Agusia zna odpowiedzi na wiele dręczących pytań i dzięki ci za to że jesteś z nami.Jesteś super.No i fajnie że mała zdrowa.
A ja czuję się jak słoń coraz ciężej mi się poruszać we wszystkich czynnościach zaczyna przeszkadzać mi brzuch i jeszcze do tego zaczęło boleć krocze.A no oczywiście najgorsze jest spanie mogę leżeć tylko na prawym boku ale ciągle się budzę potem nie mogę zasnąć,wstaję rano niewyspana jeszcze tylko 1,5miesiąca męki.Lekarz stwierdził że mogę nawet urodzić pod koniec listopada.Następna wizyta w poniedziałek zobaczymy co powie tym razem.

Hej dziewczyny dawno mnie nie było i sporo sie u mnie wydarzyło, ale jak czytam co u Was to najbardziej dotkęła mnie sytuacji bratowej

Queen

Współczuję Twojej bratowej i bratu! Bardzo i znam niestety ten ból, sama straciłam dziecko w 25 tyg. To jest straszne, okropna tragedia. Nie wiem do jakich osób należy Twoja bratowa, ale mi pomogo mówienie o tym i chociaż w tym roku mijają 4 lata od tego tragicznego wydarzenia to bardzo często wracam do tego dnia myślami!!Teraz pozostało mi chodzenie na cmentarz i rozmowa z moim małym Aniołkiem. Ona potrzebuje teraz dużo wsparcia od najbliższych, zrozumienia, wyciszenia, sama musi się uporać z żałobą po stracie dziecka z własnymi odczuciami i myślami, a to jest strasznie trudne.Trzymam kciuki żeby szybko ten masakryczny okres minął i żeby codzienność szybko przyszła!

Sbj
ja też "wylądowałam" na fenoterolu także od wczoraj się męczę i czekam aż organizm się przyzwyczai!

Pozdrowienia dla wszystkich mamusiek, trzymajcie się

Agusia, ty to wszystko zawsze wiesz. Jesteś forumowiczką nr one :)
No to dobrze, bo już myślałam, ze to defekt,
jak dla mnie wygląda to mało estetycznie, bo reszta elementów jest śnieżnobiała, no ale ok, myślę, że się przyzwyczaje, dzięki

Ola rozumiem, że laktator jest firmy Avent tak? Jeśli tak niczym się nie przejmuj bo z butelką jest wszystko ok :) Są teraz dwa rodzaje miodowa i przeźroczysta. Ta miodowa wyszła szybciej jako bpa free a potem zaczęli produkować również przeźroczyste :) Jak chcesz możesz kupić i wymienić jeśli bardzo Ci ona przeszkadza, mnie akurat podobają się te ciemniejsze :)

justa2684 czy dostałaś już laktator z allegro, ja dostałam, ale ta butelka jest brązowawa, nie przezroczysto biała. Jak wygląda twój i czy uważasz że taki powinien być?

Witam, a może powinnam powiedzieć dobranoc mamuśki,

Mojego męża wzięło dziś na zamianę pokoi, wiec jutro pewnie będzie stawiał komodę na ciuszki dla maleństwa i niedługo łóżeczko.

Ja niestety dalej walczę z infekcją, nic mi nie pomaga niestety - u mnie może zadziała że leczony tydzień, a nieleczony 7 dni.

POzdrowionka i spokojnej nocy

queen : przykro mi, że nie udało się maleństwu pomóc.

Co do farbowania, to ja ciągle farbuje włosy, ale farbą roślinną, chociaż nie wiem czy to duża różnica. Zrezygnowałam na wszelki wypadek z rozjaśniania.

Dziś byłam u lekarza i mały jest już ułożony główką do dołu, mam nadzieję, ze tak zostanie:)
Też już nie mogę dużo chodzić, bo mnie boli brzuch, w ogóle to nie mam kondycji, wchodząc na 1 piętro jestem zasapana, chociaż od 10 do 30 tc przytyłam 8kg, więc chyba nie tak dużo.

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...